Competitie
Datum Zaterdag 09-04-2016
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 932
Vertrek supportersbus: 13:45

Moeizame overwinning VVOG op Urk

In tegenstelling tot de vrij gemakkelijke thuis overwinning op Urk in de eerste seizoenshelft, was het op sportpark De Vormt weer kwaad kersen eten voor VVOG met de Urkers. VVOG maakte de grote fout mee te gaan met de opportunistische manier van voetballen door Urk.

Het spel van VVOG werd daardoor te slordig en de spelers konden elkaar maar moeilijk bereiken, kortom het was niet goed wat VVOG vooral in de begin fase liet zien in Urk. Omdat ook Urk te slordig omsprong met de mogelijkheden was de eerste helft van de wedstrijd het aankijken nauwelijks waard. In de tweede helft was het ook allemaal niet groots wat de twee ploegen het publiek lieten zien maar mede door de nog agressievere speelwijze van Urk werd het wel een spannende 45 minuten.

Urk gooide alles op de aanval en probeerde op die wijze VVOG in de problemen te brengen. Het gevaar voor Urk was dat door die speelwijze, de voorwaartsen van VVOG wat meer ruimte kregen om gevaar te stichten in de achterste linie van Urk. Urk kwam in de 58e minuut op voorsprong. De scheidsrechter zag een “hands” van een Urk speler over het hoofd maar de lichte overtreding van Jaime Bruinier 2 seconden later binnen de “16 “ op de gemakkelijk duikelende Marinus Snoek beloonde de scheidsrechter Urk, met een strafschop en Riekelt-Jan Brands benutte het buitenkansje 1-0.

Trainer Ed Engelkes wisselde daarna Tim Brockhoff en Oussama Labari voor resp. Rick Boersma en Jeffrey Arends. Jeffrey Arends bracht door zijn snelle en felle inval beurt meer gevaar vanaf de zijkant en Rick Boersma was direct al subliem aanwezig door met een mooie pass Jeremy de Graaf aan te spelen, die daarna ondanks de drie verdedigers in zijn nabijheid, doelman Cornelis Koffeman simpel wist te passeren 1-1.

Urk probeerde met veel inzet toch nog de overwinning binnen te halen. Vooral de centrale verdedigers Richard Gooier en Jan Juriën Hop waren in die periode de grote sta in de weg voor de Urkers. Jan van Sloten knalde nog een keer op de lat boven Frans Koornberg.

Urk bleef aandringen en onderkende onvoldoende het gevaar van de snelle spitsen van VVOG. Tweemaal werd Jeremy de Graaf terug gefloten voor buiten spel na foutieve vlagsignalen van zijn assistent. In de 88e minuut zag diezelfde assistent het buitenspel van Jeremy over het hoofd en snelde Jeremy richting de Urker doelman Cornelis Koffeman, omspeelde Koffeman die hem daarna bij de benen greep en onderuit haalde.

Gevolg: rode kaart voor de Urker doelman en strafschop. Felle protesten door de spelers van Urk. Nieuwe doelman Urk, Lucas Visser. Richard Gooier benut de strafschop 1-2.

In de laatste 2 minuten knalde Jan van Sloten nog een keer op de paal bij VVOG en miste Penelly Biya nog een unieke kans door alleen voor invaller doelman Visser de kans op 1-3 te laten lopen.

De drie punten gingen mee naar Harderwijk. De teleurstelling bij Urk was groot.

Opstelling

Frans Koornberg, Rob van der Sluis, Jan Juriën Hop, Richard Gooier, Lars Kerver, Tim Brockhoff (60. Rick Boersma), Wilko Braam, Jaime Bruinier, Pernelly Biya, Jeremy de Graaf, Oussama Labari (64. Jeffrey Arends)

Gele kaart: Lars Kerver

Voorbeschouwing Urk - VVOG

Harkemase Boys stoomt door naar de titel. Gemakkelijk gaat het de laatste weken echter niet voor de Harekieten. Na de 4-1 nederlaag bij SVZW, gevolgd door een benauwde 2-1 en nauwelijks verdiende 2-1 overwinning, op Drachtster Boys, was het een klein wonder dat de Friezen zaterdag met de drie punten Genemuiden mochten verlaten. SC Genemuiden was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij op sportpark De Wetering. Als er één ploeg recht zou hebben gehad op de drie punten, was dat zonder meer de thuisclub.

Kansen  wist de thuisclub legio te creëren, maar die kansen benutten, is kennelijk een structureel  gebrek geworden bij SC Genemuiden. Het deze middag povere Harkemase Boys had het geluk van de koploper en SC Genemuiden de pech van een ploeg uit de onderste regionen, overigens een plaats niet behorende bij SC Genemuiden. De positie op de ranglijst is niet om te juichen voor SC Genemuiden.

Het geluk lachte Harkemase Boys deze zaterdag nog verder toe door de nederlagen van de achtervolgers Staphorst en AZSV. Staphorst leed een onverwachte 1-0 nederlaag bij Flevo Boys. De overwinning van Flevo Boys was meer dan verdiend.

AZSV dacht bij de thee met een 2-0 voorsprong op ACV, de buit al binnen te hebben. Echter een getergd ACV, vechtend voor kansbehoud op de derde periodetitel, wist na de pauze met drie treffers alsnog de verdiende 3-2 overwinning binnen te halen. Een uitstekende prestatie van de Assenaren.

Excselsior’31 is de weg helemaal kwijt. HZVV wist, strijden tegen een P/D positie, of degradatie, Excelsior’31 op een 3-1 nederlaag te trakteren en de Rijssenaren zo goed als zeker uit te schakelen voor één van de prijzen deze competitie. Prima prestatie van de Hoogeveners.

Met een nauwelijks verdiende 1-2 overwinning op Sportpark Drachtster Bos, tegen een fel strijdend Drachtster Boys, deed Urk met de driepunter goede zaken. De afstand tot de P/D plaatsen is weer groter geworden.

DOS’37, niet zo gelukkig, met al de nieuwe aanwinsten die SVZW kortgeleden aan de selectie mocht en kon toevoegen, vernederde SVZW op het eigen sportpark Het Lageveld. De verdediging van SVZW was zaterdag een blunderende gatenkaas en DOS’37 genoot met volle teugen door vijf treffers achter doelman Raymond Beukelveld te deponeren.

De uitslag 2-5 was een heerlijk feestje voor DOS’37. DOS’37 blijft in de degradatie zone en voor SVZW is de P/D positie er niet beter op geworden.

VVOG en CSV Apeldoorn deelden de punten na een voor het publiek leuke wedstrijd. Eindstand 2-2.

Voor CSV Apeldoorn toch een belangrijk punt. De afstand tot de P/D zone is al tot vijf punten opgelopen. Goede zaak voor CSV Apeldoorn. VVOG, al zeker van een periode titel deed zich zelf deze middag te kort. De voorwaartsen gingen te slordig om met de vaak uitstekend voorbereide scoringskansen.

SPEELRONDE 22 ( 3e periode)

De eindsprint is ingezet. Nog vijf wedstrijden tot het einde van de competitie. Er staat weer een mooi en geweldig spannend programma op ons te wachten.

Het is duidelijk dat de spanning er dit weekend weer vanaf druipt op de velden. Harkemase Boys met 10 punten voorsprong op de naaste concurrent Staphorst, zou zelfs dit weekend de kampioenstitel al binnen kunnen halen.

Zelf winnen van AZSV en bij verlies Staphorst van ACV, kan de kampioensschaal in ontvangst worden genomen en is ook de promotie naar de Derde Divisie volbracht.

De strijd om de derde periodetitel, lijkt zoals de stand nu aangeeft, te gaan tussen Staphorst, AZSV en ACV, alle drie de teams met 9 punten, waarbij CSV Apeldoorn, 5 punten en nog een wedstrijd tegoed, ook nog tot de kanshebbers zou kunnen worden gerekend.

De eerste periodetitel van Harkemase Boys (vervangend), met een beetje ruim genomen als mogelijke kanshebbers, de eerder genoemde drie ploegen aangevuld met Excelsior’31.

De overige ploegen kunnen de hoop opgeven nog in aanmerking te komen een prijs te veroveren dit seizoen. Voor de P/D nacompetitie zijn nu nog de belangrijkste kandidaten HZVV en SVZW. SC Genemuiden Urk en zelfs CSV Apeldoorn hebben de punten hard nodig om van die P/D nacompetitie weg te blijven.

Drachtster Boys met 6 punten degradeert dit weekend. DOS’37 is de andere degradatie kandidaat, maar er zijn nog steeds, hoewel uiterst klein,  mogelijkheden, de dans te ontspringen. De spanning loopt op! Bekijk het programma voor deze zaterdag !

URK – VVOG  (0-4)

Urk had een heel matige competitie start. In Harderwijk speelde Urk o.a. een kansloze wedstrijd tegen een uitstekend voetballend VVOG. De uitslag (4-0) was niet geflatteerd.

Het gemak waarmee VVOG in die wedstrijd Urk overspeelde komt zaterdag niet aan de orde. Ten eerste heeft VVOG het altijd moeilijk op Urk. De laatste twee ontmoetingen gingen voor VVOG verloren:  2011 - 2012  Urk – VVOG 4-0 en 2014 - 2015  Urk – VVOG 3-1. Bij de winterstop, na dertien wedstrijden, stond Urk met 13 punten en een elfde plaats in de P/D zone.

Ten tweede, omdat Urk na de winterstop een geheel ander Urk is dan het Urk van voor de winterstop. In de acht wedstrijden na de winterstop behaalde Urk dertien punten, door iedere wedstrijd met volle overgave de strijd aan te gaan en gedurende 90 minuten lang keihard te werken, als team, voor een goed resultaat.

En die resultaten kwamen er ook. Drie overwinningen, tweemaal een 3-1 tegen CSV Apeldoorn en DOS’37, en een 2-1 bij Drachtster Boys, drie maal een 3-3 gelijkspel bij AZSV, ACV en Excelsior’31 en een 1-1 op Urk tegen HZVV. Slechts één nederlaag ( 2-0 bij Staphorst).

Urk staat nu na 21 wedstrijden op een keurige negende plaats vier punten “los” van de P/D zone. Een heel knappe prestatie van de Urkers. Het wordt geen “makkie”voor VVOG op Urk. Beide clubs kunnen er wel een spannende en vermakelijke wedstrijd van maken.

HARKEMASE BOYS – AZSV  (1-1)

Harkemase Boys gaat voor de titel. Bij winst op AZSV en verlies van Staphorst tegen ACV kan het feest losbarsten op De Bosk. Harkemase Boys is op eigen veld nog ongeslagen. (negen overwinningen en één maal gelijk).

AZSV gaat voor de periodetitel. Verlies door AZSV kan voor de Altenaren een vervelende situatie te weeg brengen.

STAPHORST – ACV  (0-2)

Twee teams die in de stand van de derde periodetitel gelijk met AZSV op 9 punten staan. ACV heeft wel 3 punten minder dan AZSV in de competitie stand. Het wordt op Het Noorderslag een pittige wedstrijd om de o zo belangrijke punten. De belangen zijn groot.

EXCELSIOR’31 – DRACHTSTER BOYS  (2-0)

Drachtster Boys speelt voor de eer. Voor Excelsior’31 is er nog een heel kleine kansje voor overname van de eerste periodetitel van Harkemase Boys. Strijden voor een laatste kans is nooit weg. Excelsior’31 moet op de eigen Koerbelt gewoon winnen en dan maar afwachten wat de concurrentie doet.

DOS’37 – SC GENEMUIDEN  (2-3)

DOS’37 behaalde een verrassende winst op SVZW. SC Genemuiden is dus gewaarschuwd.

Als de voorwaartsen van SC Genemuiden deze middag de vizieren wat beter weten af te stellen moeten de punten mee gaan naar Genemuiden. Door een overwinning van SC Genemuiden is de P/D zone wellicht op een wat grotere afstand gekomen en keert de rust terug bij SC Genemuiden.

Voor DOS’37 is het ontkomen aan de degradatie bij een nederlaag bijna onmogelijk. M.a.w. Ook hier een heftige strijd om de punten en ook hier zijn de belangen groot.

HZVV – SVZW  (1-1)

Als de wedstrijd voor HZVV een herhaling van zetten wordt, van de wedstrijd van vorige week tegen Excelsior’31, dan gaar het er voor SVZW heel beroerd uitzien.

SVZW, met ieder seizoen weer de ploeg met de torenhoge ambities en verwachtingen, de topklasse (derde divisie) te bereiken, blijft dan in de P/D zone met alle gevaren op een degradatie uit de hoofdklasse.

Ook hier een heftige strijd om de punten en ook hier zijn de belangen groot.

CSV APELDOORN – FLEVO BOYS (0-2)

Bij CSV Apeldoorn is het eerste belang, punten halen om de afstand tot de gevaarlijke P/D zone te vergroten. En als er daarna nog iets leuks in het vat zou kunnen gaan zitten is dat mooi meegenomen.

Flevo Boys kan vrijuit spelen. Volgend seizoen weer hoofdklasser. CSV Apeldoorn start als favoriet zaterdagmiddag.

 

Locatie

Sportpark de Vormt Vormtweg 7d 8321 NC Urk

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.