Datum Zaterdag 03-10-2015
Wedstrijdnummer 911
Vertrek supportersbus: 13:30

Wauw!

De ene aanval was nog mooier dan de ander en na 90 minuten keken we verdwaasd naar de eindstand 2-5 Wauw!.

Ja, dat hadden we ons toch anders voorgesteld, vier punten uit vier wedstrijden en in het rechterrijtje. Staphorst-VVOG werd daarmee een andere wedstrijd, een wedstrijd waarin het moest gaan gebeuren. De trend positief ombuigen in de ambitie om dit seizoen hoog te eindigen. En dat tegen Staphorst, daar hadden we nog niet vaak gewonnen en die hadden ook nog een extra wapen in de voorhoede weten binnen te halen. De stoere viking, luisterend naar de ontzag inboezemde naam Niklas Tarvarjärvi, voormalig spits van SC Heerenveen en Emmen. Begin er maar eens aan.

De grasmat op het prachtige sportpark Noorderslag lag er glanzend bij, het zonnetje scheen genoeglijk bij een heerlijke temperatuur. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag. VVOG, zonder de helaas geblesseerde pijlsnelle Jeffrey Arends. In zijn plaats, de zich terugvechtende Modou Nyang. Het eerste fluitsignaal en Staphorst toog in de aanval. De ploeg die vorig jaar met de hakken over de sloot hoofdklasser bleef, in weerwil van haar reputatie in de voorafgaande jaren waarin ze steeds bovenin eindigden. Ook nu was het nog niet geweldig geweest maar de 7-0 klapper vorige week tegen DOS'37 gaf hoop op herstel. VVOG was gewaarschuwd maar stond ook goed. Geen gekke overtredingen, verkeerde keuzes, er werd georganiseerd verdedigd. En dat was voor vandaag ook de tactiek, slim en geconcentreerd verdedigen en rekenen op onze snelle voorwaartsen die -wij wisten het- het vermogen hadden om snel toe te slaan. Aan de kant een actief coachende Ed Engelkes die het concert leidde. Dan gebeurt, het. Staphorst valt vrij zielloos aan, Tim Brockhoff onderschept, veel Staphorsters verkeren nog in een voorwaarste beweging en bliksemsnel passt Tim in op Pernelly Byia, die bedenkt zich niet, geeft de bal door aan Jeremy de Graaf en ja, die kan er wat van, omspeelt de keeper en in de 17e minuut staat het plots 0-1. Kan Staphorst wat terugdoen. Ja, maar dan wel uit een ongelukkige handsbal van Tim Brockhoff. De bal gaat precies op de 16 meter genomen worden door onze stoere Fin maar die lelt de bal dan ook richting zijn thuisland en daarmee voor VVOG gelukkig hoog over. Het beeld van de wedstrijd herhaalt zich, een onmachtig Staphorst valt aan en VVOG loert op de snelle contra attack. In de 35e minuut is het al weer raak. Weer een snelle aanval, pass op Modou Nyang en die heeft er vandaag zin in, speelt weer naar de trefzekere Jeremy de Graaf die opnieuw keeper René Oosterhof weet te verschalken en daarmee zijn 6e treffer in deze competitie en VVOG's 2e scoort.

Rust, we genieten er van. Kan Staphorst in het tweede gedeelte het tij keren. Het ziet er niet naar uit. Nadat Stefan Jansen geel te zien krijgt na een onbesuisde actie, zien we opnieuw een messchepre counter. Pernelly Byia speelt zijn man uit, ziet Jeremy de Graaf staan, wij maken ons klaar voor een nieuw gejuich maar helaas, het kan niet altijd raak zijn, raakt de bal nog een Staphorster verdediger en gaat de kans verloren. Dan in de 60e minuut misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. Een lange pass op Jeremy de Graaf. Die heeft 5 meter achterstand op Ewald Koster van Staphorst. Jeremy zet de naverbrander aan, wij knijpen van spanning in onze armen, gaat Jeremy het halen. Ja, hij gaat het halen, keeper Renë Oosterhof voelt het alweer aankomen en poef, daar ligt de bal opnieuw in het netje. Alles wat VVOG is springt in opperste vervoering op. Dat kan toch niet meer stuk, vooral niet als 2 minuten later Modou Nyang de bal krijgt, dreigt 'm te verspelen maar plots een sublieme steekpass op Jaime Bruinier geeft (wat speelde die ijzersterk) en opnieuw moest René Oosterhof de gang naar het net maken, 0-4.

Dat wordt Staphorst te gortig en met de moed der wanhoop gaan ze in de aanval en met succes. Eerst een kopbal op de lat dan een hoge bal in de VVOG strafschop gebied. Keeper Frans Koornberg kan in de melee van spelers niet bij de bal komen. Arjan Tip wel en hij schiet de 1-4 op het scorbord. Niets aan de hand denken we maar dan raakt Richard Gooijer in het strafschopgebied niet de bal maar de speler en gaat dat laaste voorwerp op de stip. Rob Mijnheer brengt de spanning in de wedstrijd terug naar 2-4. De fanatieke Staphorster aanhang voelt kansen en moedigt de geelblauwen hartstochtelijk aan. Daardoor raakt kennelijk Dennis Rosink lichtelijk over de kook want die maakt een slaande beweging naar Pernelly Byia en kan (hij stond er al dichtbij) naar de kleedkamer vertrekken. Het slotakkoord is voor VVOG en al weer voor Jeremy de Graaf. Hij dwingt alom bewondering af, als hij vanaf 25 meter van het doel, de sonate in C afrondt met een wonderschoon schot dat keeper René Oosterhjof waarschijnlijk vannacht nog vaak zal zien.

VVOG vindt de weg terug naar omhoog met deze indrukwekkende 2-5 overwinning. Wauw !

(dank aan Staphorst voor de foto's)

Frans Koornberg, Jan Jurriën Hop, Richard Gooijer, Lars Kerver, Tim Brockhoff (Douwe Dijkstra), Jeremy de Graaf, Wilko Braam, Pernelly Byia, Modou Nyang (Oussama Labari), Stefan Jansen (Kevin van der Vlag), Jaime Bruinier

Voorbeschouwing Staphorst-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Staphorst-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING STAPHORST - VVOG  HOOFDKLASSE C.                             03 OKTOBER 2015

UPDATE
AZSV was zaterdag de grote winnaar van de vierde competitie ronde in de hoofdklasse C. De vierde achtereen volgende overwinning, 3-1 in Harderwijk op VVOG, bracht de koploper uit Aalten vier punten “los” van de concurrenten.SC Genemuiden klom naar de tweede plaats, 8 punten, door SVZW op sportveld Het Lageveld in Wierden een 2-0 nederlaag te bezorgen. Na de 5-2 afstraffing bij AZSV al weer de tweede nederlaag, na drie wedstrijden, van de teleurstellende Zwaluwen SVZW met 3 punten, heeft nog een wedstrijd tegoed, “uit” bij Drachtster Boys. De derde plaats in de stand is voor HZVV, evenals SC Genemuiden, 8 punten. HZVV pakte de volle winst tegen CSV Apeldoorn. Na een gelijk opgaande eerste helft (1-1) dacht CSV Apeldoorn, na de rode kaart van HZVV speler Pim de Jong, kort voor de pauze, dat er winst kansen waren voor de Apeldoorners. Nee dus. CSV Apeldoorn wist de man meer situatie niet uit te buiten en moest zelfs toezien hoe HZVV, via een strafschop in de 65e minuut, de 2-1 winst kon bijschrijven. CSV Apeldoorn achtste plaats en 4 punten. ACV en Excelsior’31 volgen op de plaatsen vier en vijf, beide ploegen met 7 punten. ACV en Urk deelden op Urk de punten 1-1. Een juiste uitslag waar beide partijen mee konden leven. Urk elfde plaats en 2 punten, heeft nog een wedstrijd tegoed. (24 okt. Harkemase Boys – Urk). Excelsior’31 was op de eigen Koerbelt het nog ongeslagen Harkemase Boys de baas. De Rijssenaren verdienden op basis van de tweede helft, ruimschoots de 2-0 overwinning. Harkemase Boys zesde plaats en zes punten heeft nog een wedstrijd tegoed (Urk). Staphorst kende op Het Noorderslag geen medelijden met DOS’37. De Vriezenveners werden op simpele wijze met een 7 – 1 nederlaag huiswaarts gestuurd.Staphorst zevende stek met 6 punten en DOS’37 na vier wedstrijden nog puntloos.  VVOG leed een gevoelige 3-1 nederlaag tegen AZSV, negende plaats, 4 punten evenals CSV Apeldoorn. Flevo Boys – Drachtster Boys werd afgelast. Flevo Boys na drie wedstrijden 2 punten en Drachtster Boys na twee wedstrijden 0 punten vinden we op de plaatsen twaalf en dertien.

SPEELRONDE 5 (1e periode)

We gaan weer een spannende zaterdag middag tegemoet met een aantal interessante wedstrijden.. Het programma van zaterdag middag liegt er niet om.

DE WEDSTRIJDEN.

STAPHORST – VVOG (2-0) Vorig seizoen, een week na de prima 1-1 tegen DVS’33, verloor een dolend VVOG op simpele wijze, op sportpark Het Noorderslag,van een sterk gemotiveerd Staphorst. Met een geweldige drive, vol vuur en inzet begon Staphorst aan de wedstrijd en zo hoort het ook. Helaas, vanaf de eerste minuut was het helder, dat VVOG totaal niet goed aan de wedstrijd begon en er ook gedurende de wedstrijd nooit meer “inkwam”. De inzet, motivatie, bij een rommelig spelende VVOG, was ver zoek. VVOG verloor het duel teleurstellend met 2-0. De les van vorig seizoen is dus eenvoudig. Met overtuiging, inzet, taakbewust en gemotiveerd elkaar steunend en coachen, de wedstrijd tegen Staphorst ingaan en uitspelen, 90 minuten lang. Staphorst begon de competitie met een 2-1 nederlaag bij AZSV, gevolgd door een 2-0 thuis- overwinning op CSV Apeldoorn. Bij Harkemase Boys werd met 3-0 kansloos verloren. Staphorst is natuurlijk vol vertrouwen na de eclatante 7-1 thuis overwinning op DOS’37. Met het ‘koppie” erbij moet er toch voor VVOG mogelijkheden zijn voor een positief resultaat. Met die zelfde gedachten zal ook Staphorst aan de wedstrijd beginnen. Het wordt een spannende middag op Het Noorderslag.

AZSV – EXCELSIOR’31 (1-1) Excelsior’31 weet dat het niet eenvoudig is om sportpark  Villekamp te verlaten met de drie punten. Vorig seizoen moest Excesior’31 genoegen nemen met een puntendeling 1-1. Niet alleen door Excelsior’31, maar ook door de koplopers in C, wordt uitgekeken naar de eerste nederlaag van de ploeg van trainer Dennis van Toor. Volgende week weer uitkijken ?

ACV – SC GENEMUIDEN
Twee ploegen en kanshebbers voor een promotie plaats naar de topklasse. Het nog ongeslagen SC Genemuiden kan in Assen op sportpark Het Stadsbroek op meer tegenstand rekenen dan vorige week bij SVZW. Beide ploegen zullen voor de drie punten gaan om zich te handhaven bij de bovenste ploegen. Er zal dus fel gestreden worden om de begeerde punten. Een punten deling lijkt er aan te komen.

HARKEMASE BOYS – HZVV
Harkemase Boys ontvangt het nog ongeslagen HZVV. Zelf geraakten de Harekieten, vorige week, de ongeslagen positie kwijt, door de 2-0 nederlaag bij Excelsior’31. De terrein omstandigheden, geen kunstgras, zijn niet in het voordeel van de Hoogeveners. Een einde aan de ongeslagen status ?

FLEV BOYS – SVZW (1-1) Beide ploegen gaan voor eerherstel en zullen voor de volle winst gaan. SVZW en Flevo Boys hebben na drie wedstrijden resp. drie en twee punten op de teller staan. Voor beide ploegen een enorme tegenvaller en is er sprake van ontevredenheid. SVZW vindt twee nederlagen achtereen meer dan genoeg en Flevo Boys is van plan de eerste overwinning te gaan bijschrijven. Nigel Michels, knieblessure , ontbreekt bij SVZW. Het wordt ongetwijfeld een mooi duel op sportpark Ervenbos.

CSV APELDOORN – DRACHTSTER BOYS  (1-0)
Drachtster Boys speelde tot nu toe alleen maar (2) uitwedstrijden. Beide wedstrijden eindigden in nederlagen. (SC Genemuiden 1-0 en ACV 2-0). Gescoord is er ook nog niet door Drachster Boys. CSV Apeldoorn  is op eigen veld niet eenvoudig te verslaan. Behaalde zijn vierpunten in de twee thuiswedstrijden. (DOS’37 3-2 en Urk 2-2). Het wordt een moeilijke middag voor de Friezen om de eerste punt(en) op de teller te krijgen.

DOS’37 – URK
DOS’37 heeft het moeilijk in de hoofdklasse. Na vier wedstrijden “ 0 ” punten en een doelsaldo van 4-21 zegt genoeg. Tegen Urk moet het maar eens gaan gebeuren, zo denken de Vriezenveners. Urk is echter van plan om het punten totaal enigszins te gaan verhogen. De beste kansen lijken Urk toe te lachen.