Datum Zaterdag 23-04-2016
Wedstrijdnummer 1023
Scheidsrechter R.C.L. van der Wielen

VVOG boekt regelmatige zege op degradant (4-0)

Vanmiddag was het een wedstrijd die als een eerste opmaat gold voor de beslissende twee laatste wedstrijden om promotie naar de topklasse. VVOG bracht het er vanmiddag zeer redelijk vanaf. Drachtster Boys werd naarmate de wedstrijd vorderde met verzorgd voetbal teruggedrongen en doelpunten konden niet uitblijven.

Daar zag het overigens in het eerste kwartier niet naar uit. Het voetbal was matig en wanneer de zon de toeschouwers ook nog in de steek liet was het niet bepaald prettig toeven langs de lijn. Het was winters koud. Het publiek kon zich pas aan het voetbal opwarmen vanaf de 16de minuut toen VVOG de bal wat sneller rond liet gaan en Pernelly Biya zo werd vrijgespeeld maar het doel iets te hoog inschatte. Toen kort daarna Jeffrey Arends goed doorzette en Pernelly Biya een kans bood en een minuut later Jeremy de Graaf Tim Brockhoff in stelling bracht - wat nog geen resultaat opleverde - was het al wel duidelijk. Vanmiddag konden doelpunten niet uitblijven.

Hij viel in de 26ste minuut nog niet. Alle ingrediënten waren wel aanwezig; de steekbal van Wilko Braam, de in de diepte wegsprintende Jeremy de Graaf, de doelman die te laat en tevergeefs zijn doel uitkwam, maar de laatste verdediger van Drachtster Boys wist de bal voor de lijn nog net tot corner te werken. Het appel voor hands van Jeremy de Graaf leidde tot een vergadering met de scheidsrechter waarin Jeremy blijkbaar het hoogste woord had en dat mondde uit in oliedom geel (een schorsing van de topscorer, die zijn 5 gele kaarten zo goed als allemaal bij elkaar praatte).

In de 34ste minuut was het dan eindelijk raak. De vanmiddag uitblinkende Jeffrey Arends liet een fraaie voorzet op maat los die Jeremy de Graaf met een kopbal doeltreffend afrondde 1-0.

Jeffrey Arends bood in de 39ste minuut de controlerend sterk spelende Jaime Bruinier een schietkans, die net over/naast ging. De rust brak aan met een verdiende 1-0 voorsprong.

De tweede helft was nog geen minuut oud of hij lag er al in. Wilko Braam vond zijn maatje Jeremy de Graaf met een schitterende steekbal en dan weet je het wel. Prachtgoal en 2-0, wedstrijd gespeeld.

Van Drachtster Boys werd niet veel vernomen of het moet het kansje in de 47ste minuut zijn toen een voorzet van rechts hard werd overgeschoten. VVOG bleef aardig combineren en zocht regelmatig de flanken, waarvandaan veel gevaar kwam. Zo kon Wilko Braam een voorzet van Pernelly Biya vrij inkoppen maar vond in de keeper een sta in de weg.

Drachtster Boys kroop af en toe uit zijn schulp maar echt gevaarlijk werd het zelden.

In de 69ste minuut kwam wederom het VVOG-gevaar van de flank; uit een voorzet van de snelle getructe Pernelly Biya kon Wilko Braam hard uithalen maar zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Uit deze corner van Jeremy de Graaf knikte de sterk spelende Richard Gooijer bij de tweede paal de bal achter de kansloze doelman van Drachtster Boys 3-0.

Het werd tijd voor wat wissels. Wilko Braam en Jeffrey Arends werden vervangen door Naoufal Boutachkourt en Rick Boersma. En laat dat nu toch twee gouden wissels in een keer zijn! Zij zorgden samen voor de 4-0. De pass van Naoufal op de diepgaande Rick wordt door de laatste fraai binnen geschoten. Daarna zagen we nog een grote kans voor de ingevallen Thomas Vossebelt die de keeper al omspeeld had na een fraaie steekpass van Jeremy de Graaf, maar het doel stond niet op de goede plaats.

De wedstrijd eindigde zoals de trainers het graag zien; een getrainde combinatie over minimaal 6 schijven die helaas niet werd bekroond met een doelpunt.

Vanmiddag zagen we een eerste geslaagde opmaat met helaas een dissonant; de onnodige vijfde gele kaart voor Jeremy de Graaf. Als VVOG alle risico’s mijdt zien we hem misschien pas weer terug wanneer de strijd om een plaats in de topklasse op 21 mei begint.

Voorbeschouwing VVOG - Drachtster Boys

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG - Drachtster Boys en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

Wedstrijden 9/4 en de inhaalwedstrijd 16/4 SC Genemuiden - SCV Apeldoorn

Het kampioensfeest van Harkemase Boys werd nog even uitgesteld. Het gelijke spel op de Bosk, 1-1 tegen AZSV en de winst van Staphorst, 2-1 op ACV verhinderde het feestje. Nog even geduld voor de Harekieten.

Het gevolg was wel dat Staphorst de deur ver open heeft gezet naar deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de Derde Divisie. Staphorst is koploper voor de derde periodetitel en bezet sterk de tweede plaats in de competitiestand, met ruime voorsprong op de concurrenten voor het overnemen van de eerste periodetitel van Harkemase Boys (indien nodig).

AZSV doet ook nog mee op twee fronten voor de derde periodetitel en de eerste periodetitel van Harkemase Boys. Excelsior’31 heeft theoretisch ook nog een kans, voor het overnemen van de eerste periodetitel, na de 6-2 winst op Drachtster Boys. Drachtster Boys is gedegradeerd.

CSV Apeldoorn heeft zich door overwinningen op Flevo Boys (2-0) en SC Genemuiden (3-2) uit de gevaren zone gewerkt en zich gemengd in de strijd om de derde periodetitel, met slechts 1 punt achter koploper Staphorst. Zeven wedstrijden achtereen bleef CSV Apeldoorn ongeslagen. Een knappe prestatie van de Apeldoorners.

Voor SC Genemuiden, dat weliswaar drie punten ophaalde bij DOS’37, middels een 2-1 overwinning, kwam de 3-2 nederlaag tegen CSV Apeldoorn nogal ongelegen. SC Genemuiden, en Urk, dat in eigen huis met 2-1 verloor van VVOG, leunen met 26 punten tegen de P/D/ posities aan van SVZW en HZVV resp. 24 en 22 punten. SVZW en HZVV wisselden van positie door de 1-0 winst van SVZW op HZVV.

Voor DOS’37 lijkt de degradatie naar de eerste klasse bijna niet meer te ontkomen.

SPEELRONDE 23 ( 3e periode)

De eindsprint naar de beslissingen in de hoofdklasse C wordt zaterdag voortgezet. En er staan weer een aantal belangrijke en spannende duels op de competitie rol. Met o.a. drie derby’s : in Genemuiden, Wierden en Emmeloord. Hieronder de wedstrijden van deze week met de uitslag van de heenwedstrijden tussen haakjes.

HARKEMASE BOYS – CSV APELDOORN (3-0)

Bij winst op CSV Apeldoorn en gelijkspel van Staphorst (bij SC Genemuiden) is Harkemase Boys kampioen. Harkemase Boys krijgt echter te maken met een tot op het bot gemotiveerd CSV Apeldoorn, dat zijn kansen op het winnen van de derde periode niet zonder slag of stoot weg gaat geven.

De uitslag van de wedstrijd SC Genemuiden – Staphorst is voor beide teams dan ook van groot belang. Beide ploegen zullen tot het uiterste gaan om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Super spannende middag op De Bosk in Harkema en De Wetering in Genemuiden.

SC GENEMUIDEN – STAPHORST (1-2)

Altijd een beladen treffen tussen SC Genemuiden en Staphorst. Deze zaterdag met veel extra’s. Staphorst komt voor de drie punten naar Genemuiden. De mooie posities voor een periodetitel zal de Staphorsters niet voor de tweede keer (tweede periodetitel verloren bij VVOG) uit de hand laten lopen.

SC Genemuiden kan zich echter geen nederlaag veroorloven. De P/D zone is verboden gebied voor SC Genemuiden. Er staat veel op het spel deze middag op Sportpark De Wetering. Een wedstrijd vol van spanning waar met grote inzet van beide teams gestreden zal worden om de punten.

AZSV - HZVV  (1-2)

Ook voor AZSV en HZVV een uiterst belangrijk duel. Beide ploegen gaan op jacht naar de drie punten. AZSV in de strijd voor een periodetitel en HZVV om te ontsnappen uit de P/D zone. AZSV zal op het eigen sportpark De Villekamp, HZVV geen kansen laten om met één of meer punten te vertrekken uit Aalten. AZSV blijft meestrijden om een periode titel en HZVV blijft in de P/D zone.

SVZW – EXCELSIOR’31 (1-2)

Een derby waarin heel veel op het spel staat. Beide clubs kunnen zich geen punten verlies veroorloven. Excelsior’31, om de kleine kans op het overnemen van de periodetitel van Harkemase Boys en SVZW om uit de P/D zone te geraken.

De beste kansen op succes lijken in het voordeel van Excelsior’31 te zijn en blijft SVZW in de P/D zone en moet Excelsior’31 afwachten op de uitslagen van de concurrenten in de top van de competitie, bij Staphorst en AZSV.

ACV – DOS’37 (1-1)

ACV heeft de kans op het winnen van een periodetitel nog niet opgegeven. De derde periodetitel is nog steeds niet uitzicht voor ACV, terwijl ook het overnemen van de eerste periodetitel met de nodige gunstige uitslagen, ook nog tot de mogelijkheden behoort.

Dan moet er zaterdag wel gewonnen worden van degradatie kandidaat DOS’37. DOS’37 kan zich geen punten verlies meer veroorloven. Ontkomen aan de degradatie lijkt onmogelijk. Na de nederlaag op sportpark Kortbossen in Assen lijkt die degradatie voor DOS’37 heel dichtbij.

FLEVO BOYS – URK (0-0)

Voor beide ploegen de wedstrijd van het jaar. De polder derby is een wedstrijd die bij beide ploegen bijzonder leeft. Flevo Boys heeft zich inmiddels redelijk vrij van zorgen gespeeld maar voor Urk staat er nog veel op het spel. De situatie van Urk is vergelijkbaar met die van SC Genemuiden. De P/D zone ligt op de loer. Met die gegevens vooraf, maakt het de polder derby extra spannend. De inzet en het krachtvoetbal van de onverzettelijke Urkers maken Urk de favoriet in de ongetwijfeld spannende derby.

VVOG – DRACHTSTER BOYS (5-0)

De enige wedstrijd waar deze zaterdag in de hoofdklasse C alleen om de eer wordt gespeeld. Voor beide ploegen staat er dit seizoen niets meer op het spel. Drachtster Boys is gedegradeerd en VVOG bereidt zich voor op de duels, in een thuis en een uitwedstrijd tegen de tweede periodekampioen van de hoofdklasse A op 21 en 28 mei 2016, voor een plaats in de Derde Divisie. (voorheen topklasse). VVOG speelt 21 mei de thuiswedstrijd.