Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 648
Scheidsrechter J. Besselsen

Gelijkspel voldoende voor bekervervolg (1-1)

De wedstrijd was vanavond nog geen 2 minuten op gang of de 1-0 was al een feit. Met een fraaie dieptepass vond de vanavond centraal achterin spelende Jaime Bruinier de snelle, goed spelende, Jeffrey Arends op rechts. Zijn voorzet wist Jeremy de Graaf in twee instanties achter de doelman van Hoogland te frommelen. Toen in de 6de minuut Jeremy de Graaf de kans kreeg om alleen voor de doelman 2-0 aan te tekenen leek het er toch op dat VVOG een gemakkelijke avond tegemoet zou gaan. Maar hij miste en dat euvel werd deze avond niet meer verholpen.

Het afronden alleen voor de keeper was blijkbaar een hoofdstuk dat nog niet tot de lesstof had behoord. Vele doelrijpe kansen werden vanavond gemist.

Verheugend was vanavond dat er wel veel van die kansen gecreëerd werden. Maar een spoedcursus afronden, voordat aanstaande zaterdag de competitie begint, lijkt geen verspilde training.

Als er dan toch nog wat getraind gaat worden is de voorzet misschien ook iets om effe mee te pikken. VVOG kwam geregeld door via de vleugels. En dan is het toch zonde dat er zo weinig rendement gehaald wordt uit het spelen met snelle vleugelaanvallers.

Tegenstander Hoogland, een respectabele eerste klasser, kwam na een matig begin wat meer in de wedstrijd en werd af en toe dreigend. Het koste Jaime Bruinier een gele kaart om een vrije Hooglandse doortocht te belemmeren. VVOG was de bovenliggende partij maar kon de beslissende 2-0 niet tegen de touwen jassen.

Rust 1-0.

De tweede helft startte met een paar fraaie VVOG aanvallen maar of door gebrek aan controle over de bal (Pernelly Biya) of door een uitgestoken been (de tegenstander) of door iemand die in de weg lag (de keeper) werd het net niet gevonden. Dat zou het geval blijven. Zelfs het benutten van een penalty gegeven voor het neerhalen van Jeremy de Graaf in de zestien was een te grote opgave. De kijkersvraag van vanavond luidde; moet een speler die niet echt goed in de wedstrijd zit en ook nog het slachtoffer van de overtreding is een penalty nemen?

Langzamerhand werd Hoogland wat dreigender. Er zat zeker combinatievermogen in de ploeg maar soms wat te ver doorgevoerd leverde dat toch weinig echt doelgevaar op om Frans Koornberg te kunnen verontrusten.

In de 66ste minuut, een beetje uit het niks, een penalty voor de gasten uit Hoogland. Lars Kerver, die met zijn teamgenoten in de achterhoede een goede wedstrijd speelde, raakte zijn tegenstander van achteren en de toegekende pingel werd onberispelijk benut door de keeper van Hoogland 1-1.

Er gloorde weer wat hoop bij de tegenstander die met minimaal twee doelpunten moest winnen om door te gaan in het bekertoernooi. Die opgave bleek te groot hoewel VVOG nog goed wegkwam bij een bal op de paal. Onderweg naar het einde van deze matige pot legde VVOG nog een paar fraaie aanvallen op het kunstgras maar dat nog niet geleerde hoofdstuk bleef de ploeg deze avond behoorlijk parten spelen.

Deze oefencampagne en de bekerwedstrijden hebben laten zien dat er veel voetbal in het team zit maar met al die individuele kwaliteiten kwam er tot en met de wedstrijd van vanavond toch nog veel te weinig uit. Gelukkig begint de competitie pas aanstaande zaterdag..!

Laatste duel om plek in volgende ronde beker

Dinsdagavond speelt VVOG 1 een thuiswedstrijd tegen v.v. Hoogland. Hoogland komt uit in de zondag eerste klasse A. Vorig seizoen eindigde Hoogland op de tweede plaats in de eerste klasse E met 56 punten. Drie punten achter de kampioen Alvema.

Dit seizoen  kwam Hoogland ook uit in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Rijnsburgse Boys (0-3).

Bij winst of een gelijkspel is VVOG sowieso geplaatst voor de volgende ronde. Bij een verlies met 1 doelpunt verschil is VVOG op basis van het doelsaldo zeker van een plek bij de eerste twee. Hoogland heeft een overwinning met 2 of meer doelpunten verschil nodig om zich te plaatsen voor de twee ronde van de distrcitsbeker.

Maar wil VVOG zich plaatsen voor de volgende ronde dan zal er beter gepresteerd dienen te worden dan j.l zaterdag. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter  de heer J. Besselsen.

Stand

# Team G W GL V P DPV DPT
1 VVOG 2 1 1 0 4 3 2
2 Roda 46 1 3 1 1 1 4 5 4
3 NSC Nijkerk 3 0 3 0 3 6 6
4 Hoogland 2 0 1 1 1 3 5

De nummers één en twee van de poule plaatsten zich voor de volgende (knock-out) ronde. Eindigen in de eindrangschikking in een poule meerdere elftallen met een gelijk aantal wedstrijd punten op plaatsen die recht geven op de volgende ronde, dan beslist het doelsaldo van deze halve competitie.

Het elftal met het beste doelsaldo gaat dan door naar de volgende ronde. Indien ook het doelsaldo gelijk is, dan is het aantal doelpunten voor bepalend. Is er dan nog geen beslissing, dan beslist het onderlinge resultaat. Mocht dat ook gelijk zijn, dan wordt een beslissingswedstrijd, op neutraal terrein met verlichting, op een avond in de week vastgesteld, welke beslissingswedstrijd bij een gelijke stand, na twee maal 45 minuten, direct wordt gevolgd door het nemen van strafschoppen.