Datum Zaterdag 14-11-2015
Wedstrijdnummer 1017
Scheidsrechter R.J. Collé

VVOG laat Urk volstrekt kansloos (4-0)

En kansloos was ook letterlijk kansloos! Misschien in de 77ste minuut was er een schijn van een kansje voor Urk. Maar de rest van de wedstrijd was het VVOG dat de klok sloeg. Met mooie staaltjes voetbal werd Urk van de mat gespeeld. Nooit kwam Urk in de wedstrijd. VVOG kan zich alleen maar kwalijk nemen dat het verschil in voetbalkwaliteit niet al veel eerder in de wedstrijd in doelpunten tot uitdrukking werd gebracht. In dat geval had de score misschien nog wel hoger kunnen uitvallen.

De 1-0 viel al in de 9de minuut na een mooie aanval waaraan alle voorwaartsen al combinerend een bijdrage leverden. Het was uiteindelijk Wilko Braam die fraai afrondde. In de 17de minuut trachtte Jeremy de Graaf, die de hele wedstrijd ongrijpbaar bleek voor de verdediging van Urk, zijn doelpuntensaldo op te voeren. Echter doelman Koffeman voorkwam dat, hetgeen hij later nog een aantal malen deed. De eerste helft was het wachten op de uitbouw van de voorsprong. Die kwam er echter niet. De eerste helft leverde niet meer dan een 1-0 voorsprong op. Een magere afspiegeling van de verhouding in het veld. VVOG had de volledige controle over de eerste helft en toch mocht Urk, vreemd genoeg, nog steeds hopen.

Die hoop bleef na de pauze nog even in stand. Ook toen Pernelly Biya een voorzet op het hoofd van Jeremy de Graaf deponeerde. De doelman van Urk hield zijn ploeg nog op de been. Ondertussen was het voor de voetballiefhebbers smullen van acties van Oussama Labari, Jeremy de Graaf, Wilko Braam en Pernelly Biya maar die leidden echter nog niet tot de verlossende 2-0.

Ondertussen was Frans Koornberg al koffie wezen drinken, hetgeen niemand opviel. Urk was machteloos. De verdediging van VVOG stond als een huis, het middenveld met de sterk spelende Tim Brockhoff en Jaime Bruinier won veelvuldig zijn duels - toch eigenlijk een kwaliteit van het Urker voetbalhuis - en zette steeds de snelle voorwaartsen aan het werk. Urk kwam er niet aan te pas.

Uiteindelijk werd de veldverhouding recht gedaan in de 66ste minuut toen Wilko Braam, die op 10 een uitstekende wedstrijd speelde, zijn tweede van de wedstrijd liet aantekenen. Hij pikte een door het hart van de Urker defensie gestoken dieptepass in de loop mee, omspeelde de doelman en bekroonde het vertoonde spel met de 2-0.

Dat Jeremy de Graaf ook prima als aangever kan functioneren bewees hij in de 77ste minuut. Met een schitterende splijtpass zette hij de voor Oussama Labari ingevallen Rick Boersma alleen voor de keeper. Daarmee was de 3-0 een feit. Omdat het doelsaldo niet onbelangrijk is voor een 2de periode werd de jacht op meer doelpunten geopend. Dat lukte nog een keer.

Wederom was het Jeremy de Graaf die onzelfzuchtig Richard Gooijer de gelegenheid gaf de 4-0 op zijn naam te zetten.

De toeschouwers die niet uit Urk kwamen moeten grote delen van deze wedstrijd hebben genoten. Met assistent Henk Drost op de bank (dames gaan nu eenmaal voor..) werd de tweede winst geboekt in de tweede periode. Het doelsaldo is ook niet verkeerd. De lijn mag doorgetrokken worden. Hopelijk zijn de blessures van Jaime Bruinier en Rob van der Sluis niet van dien aard dat er zand in de machine komt. Maar afgaand op de laatste twee wedstrijden speelt VVOG (eindelijk) naar zijn kwaliteiten en lijkt er meer in het vat te zitten.

VVOG was een maatje te groot voor Urk, dat vanmiddag teleurstellend presteerde. Maar misschien was die teleurstellende prestatie wel de verdienste van VVOG.

Voorbeschouwing VVOG-SV URK

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-SV URK en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG  - URK HOOFDKLASSE C 14 NOVEMBER 2015

UPDATE.
De afstand in punten tussen de vier koplopers van de hoofdklasse C veranderde j.l. zaterdag niet. De vier ploegen maakten geen fouten en scoorden allen een verdiende driepunter.                                                                     -

Harkemase Boys, 24 punten, was voor de pauze de bovenliggende partij op De Bosk tegen SC Genemuiden. Al snel stond er 2-0 op het scorebord. Kort voor het rustsignaal scoorde SC Genemuiden de aansluitingstreffer via een strafschop. Na de thee, aanvankelijk een veel sterker SC Genemuiden dat al vlot op 2-2 kwam. Harkemase Boys kreeg het benauwd, maar toen de Harekieten onverwacht de 3-2 scoorden liep het ineens niet meer bij SC Genemuiden en kon Harkemase Boys uitlopen naar een geflatteerde 5-2 overwinning. De afstand SC Genemuiden tot Harkemase Boys is opgelopen tot 11 punten!                                                                      -

AZSV en ACV waren uit op eerherstel na de verliespartijen van een week eerder. Het werd op Sportpark Villekamp een matige vertoning met nauwelijks scoringskansen. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. De treffer, 1-0, in het eerste kwartier bezorgde AZSV de gelukkige 3 punten en de 21 punten in de stand. Na de pauze wel een sterker ACV, maar de ploeg was niet in staat het overwicht in een treffer uit te drukken en vertrok zwaar teleurgesteld richting Assen. De achterstand van ACV op Harkemase Boys is opgelopen tot 12 punten.                                                                       -

Excelsior’31, 19 punten, had geen kind aan HZVV. De scoringsmachine van de Rijssenaren stopte deze keer bij zes treffers. HZVV is afgedaald naar plaats elf, 9 punten en een P/D plaats. Staphorst 18 punten gunde Flevo Boys geen verlenging van de feestvreugde na de grote 9-0 overwinning op ACV. Staphorst bracht Flevo Boys weer terug op aarde en stuurde trainer Wiljan Mossink en zijn team met een 3-1 nederlaag terug naar Emmeloord.

Flevo negende plaats en evenals HZVV 9 punten.

VVOG vernederde CSV Apeldoorn op het eigen Orderbos met een 5-1 nederlaag. Trainer Boeve van CSV Apeldoorn vond dat de nederlaag was veroorzaakt door persoonlijke fouten van zijn spelers. Slechte analist. Hij vergat er bij te vermelden, dat VVOG gewoon de betere ploeg was en vooral in de tweede helft van de wedstrijd CSV Apeldoorn met uitstekend voetbal van de grasmat tikte en een aantal prachtige doelpunten scoorde. CSV Apeldoorn bleef vijfde in de stand. VVOG verhuisde van de tiende naar de achtste plaats.

Urk, behaalde een soepele 3-0 overwinning op Drachtster Boys, verliet de P/D zone en steeg naar de tiende plaats met ook 9 punten. Drachster Boys bleef laatste met 1 punt.

De derby DOS’37 - SVZW eindigde in een terechte puntendeling, 2-2. Een matige wedstrijd met weinig hoogtepunten. DOS’37 al vier wedstrijden achtereen ongeslagen, zakte naar de twaalfde plaats (P/D plaats) en 8 punten. SVZW bezet plaats dertien, een degradatie plaats met 6 punten.

SPEELRONDE 10 ( 2e periode)
De eerste wedstrijden voor de tweede periodetitel zijn gespeeld. VVOG behoort bij de zes ploegen die de eerste wedstrijd van die tweede periode wisten te winnen.

Hoewel we pas negen wedstrijden onderweg zijn, zijn er toch al kleine (voorlopige?) verschillen in de stand ontstaan.

Er is een duidelijke kopgroep van vier ploegen. Harkemase Boys, AZSV, Excelsior’31 en Staphorst.

Een middengroep, op vijf en meer punten van de kopgroep, CSV Apeldoorn, SC Genemuiden, ACV en VVOG.

Een aantal ploegen die aansluiting zoeken bij de middengroep, maar ook leunen tegen de P/D zone of op een P/D plaats staan , Flevo Boys, Urk, HZVV en DOS’37.

De degradatie plaatsen  behoren toe aan SVZW en Drachtster Boys, waar  Drachtster Boys er het minst gelukkig bij staat. Drachtster Boys - Flevo Boys is nog een achterstallige wedstrijd.

DE WEDSTRIJDEN
Het wordt weer een spannende competitie ronde.

VVOG – URK
Wedstrijden tussen VVOG en Urk staan doorgaans bol van spanning. Zo zal het a.s. zaterdag ongetwijfeld weer zijn. Vorig seizoen ging VVOG in de eerst ontmoeting tussen de beide rivalen, 11 oktober 2014, kopje onder op Urk. VVOG, toen, vijf wedstrijden gespeeld, een derde plaats in de stand en 10 punten, na de geweldige thuisoverwinning 4-0 op Harkemase Boys. Urk bezette de twaalfde plaats met slechts 2 punten. VVOG dacht die zaterdag, na de prachtige wedstrijd tegen Harkemase Boys, op Urk even drie punten te gaan ophalen en misschien wel koploper te worden in de hoofdklasse C. Dat werd dus een geweldige misvatting. Het gemakzuchtige VVOG werd in de tweede helft, in tijd van acht minuten opgerold. Urk fel jagend op iedere bal, terwijl VVOG knullig en veelvuldig, onnodig bal verlies leed, waardoor Urk in tijd van enkele minuten, nogal simpel, drie treffers wist te produceren. Thomas Vossebelt redde de eer nog door een late 3-1 te scoren.

In Harderwijk had VVOG ook grote moeite met de speelwijze van Urk. Urk zat er vanaf de eerste minuut bovenop, speelde fysiek voetbal, hanteerde veelvuldig de lange bal en na vier minuten keek VVOG al tegen een 0-2 achterstand aan. VVOG ploeterde zich als nog naar een gelijkspel 2-2 en leek zelfs nog met een overwinning weg te komen. Het moe gestreden Urk wist de derde treffer met enig geluk te voorkomen.

Tijdens het laatste Zuiderzeecup toernooi eindigde de wedstrijd tussen VVOG en Urk in 1-1 waarna VVOG via de strafschoppenserie de wedstrijd winnend afsloot.

Urk won vorige week fel strijdend de belangrijke wedstrijd tegen Drachtster Boys met 3-0 en VVOG versloeg CSV Apeldoorn, na een geweldige wedstrijd van VVOG’s zijde met 1-5. Zo maar een opmerking. Vorig seizoen won VVOG ook na een geweldige wedstrijd van VVOG’s zijde, met 4-0 van Harkemase Boys. Een week later werd de wedstrijd tegen Urk zoals hier boven omschreven met 3-1 verloren. Zou best een wijze les kunnen zijn voor VVOG.

AZSV – HARKEMASE BOYS
De nummers één en twee van de ranglijst vliegen elkaar in Aalten in de haren. Als AZSV koploper Harkemase Boys in de nek wil blijven blazen mag er op Villekamp niet worden verloren. De ploeg van Jan Vlap is echter in vorm en zal zich niet laten verrassen en met de drie punten in de tas de lange reis naar Harkema goed gemutst aanvaarden.

DRACHTSTER BOYS – EXCELSIOR’31
Normaal gesproken een simpele overwinning voor de Rijssenaren met tevens het verhogen van het doelsaldo, belangrijk in de strijd voor de tweede periode titel. Voor Drachtster Boys blijft de teller helaas op “1” staan.

FLEVO BOYS – CSV APELDOORN
Uiterst belangrijk duel voor beide partijen. CSV Apeldoorn wil zich revancheren voor de pittige nederlaag tegen VVOG en met de drie winstpunten blijven leunen tegen de kopgroep. Voor Flevo Boys is winnen ook belangrijk om vaste voet te krijgen in de midden groep. Voor Flevo Boys, op eigen veld nog ongeslagen, zijn er winst kansen. CSV Apeldoorn verloor drie van de vier duels bij de uitwedstrijden. Flevo heeft nog een wedstrijd tegoed, “uit“ bij Drachtster Boys.

ACV – STAPHORST
Het zou de vijfde achtereen volgende overwinning voor Staphorst kunnen worden. Voor ACV is winnen noodzakelijk. De achterstand tot de kopgroep (Staphorst) bedraagt nu al 6 punten. ACV verloor op eigen veld alleen de seizoenopening tegen HZVV en speelde gelijk tegen SC Genemuiden. De druk is groot bij de bewoners van Het Stadsbroek. Toch een kleine overwinning voor de thuisclub.

SC GENEMUIDEN – DOS’37
De verrichtingen van SC Genemuiden vallen tot nu toe erg tegen. Na negen wedstrijden slechts drie overwinningen, vier maal gelijk en twee nederlagen (13 punten) zijn zeer matige cijfers voor een ploeg, met als ambitie, terugkeren naar de topklasse. SC Genemuiden zal zich niet laten verrassen door het bezoekende DOS’37, ook al hebben de Vriezenveners uit de laatste vier wedstrijden (ongeslagen) 8 punten weten te scoren. DOS’37 zal dit weekend geen punten kunnen bijschrijven. SC Genemuiden is een maatje te groot voor de Vriezenveners.

SVZW – HZVV
HZVV had een uitstekende competitie start. Na vier wedstrijden ongeslagen en 8 punten (twee overwinningen en twee maal gelijk). Daarna ging het beduidend minder met de Hoogeveners. In de vijf volgende wedstrijden scoorde HZVV vier nederlagen en één maal gelijk, met een doelsaldo 3-15. SVZW gaat zijn eerste overwinning o.l.v. de nieuwe trainer Eric Assink bijschrijven.