Datum Zaterdag 14-05-2016
Wedstrijdnummer 1025
Scheidsrechter B.H. Huizinga

Met zege en goed gevoel richting de finales (3-2)

Het ging vanmiddag in de laatste competitiewedstrijd tussen VVOG en Excelsior’31 om de keizers baard. Er stond voor beide ploegen niets meer op het spel en daardoor kon er vrijuit worden gebald. Het leverde voor het publiek een alleszins redelijke wedstrijd op.

VVOG was de eerste 30 minuten iets meer aan de bal en Excelsior’31 bracht gaande weg in de eerste helft de balans in evenwicht. Dat werd ook zo in de score tot uiting gebracht. VVOG kwam in de 7de minuut op voorsprong door een fraaie 1-2 dwars door het verdedigingscentrum van Excelsior’31. Aangever Pernelly Biya, die er vanmiddag zichtbaar zin in had en een uitstekende wedstrijd afleverde, bracht de doorgelopen Wilko Braam in stelling. Wilko vond beheerst de linker benedenhoek 1-0.

VVOG bleef de eerste 20 minuten gevaarlijker. Met name over rechts waar Oussama Labari in de combinatie met Pernelly Biya en Wilko Braam steeds dreigend was.

Het eerste gevaar van Excelsior ontstond in de 25ste minuut. Een fraaie aanval over meerdere schijven eindigde met een pegel die buiten bereik van de weer sterk keepende Frans Koornberg op de paal belandde. Bij het duel om de van de paal terugspringende bal te onderscheppen zag de scheidsrechter een overtreding van een verdediger van VVOG. Het benutten van de penalty bleek voor Hakim Ezafzafi - passend bij het weer vanmiddag - een koud kunstje 1-1.

Zowel Excelsior’31 als VVOG werden voor de rust nog enkele keren gevaarlijk maar of Frans Koornberg stond in de weg of het vizier van de voorwaartsen van VVOG stond niet op scherp.

De rust ging in met een begrijpelijke 1-1.

Excelsior’31 kwam voor het tweede bedrijf goed uit de kleedkamer. Het was in de 51ste minuut raak voor de mannen uit Rijssen. Een corner werd via een melee van spelers erin gerommeld 1-2. VVOG moest in de achtervolging.

Dat gebeurde ook wel. Met verzorgd voetbal; maar het was wat voorspelbaar allemaal. Echte kansen bleven vooralsnog uit. Excelsior’31 liet bij vlagen zien wat voor potentie er in de ploeg schuilt. Dat VVOG een goed combinerend team kan zijn bewees het in de 66ste minuut. De opgekomen Rob van der Sluis, vanmiddag op links in de verdediging een gedegen pot spelend, vond Wilko Braam die op zijn beurt Pernelly Biya, vrij voor de goal opkomend, kon aanspelen. Pernelly rondde perfect af en bracht de score in evenwicht 2-2.

Hoewel het eerste gedeelte van de tweede helft voor Excelsior’31 was, wist VVOG in het tweede gedeelte de wedstrijd naar zijn hand te zetten en ook te beslissen. Na de wissels in de 79ste minuut van Jan Jurrien Hop, Oussama Labari en Thomas Vossebelt waarvoor Martijn Duits, Moustafa Kalkan en Naoufal Boutachkourt in het veld kwamen bleef VVOG de aanval zoeken. Met name de goed ingevallen Moustafa Kalkan wist tweemaal vanaf de flank een gevaarlijke voorzet af te leveren die echter geen doelrijpe kans opleverde.

Uiteindelijk was het toch VVOG dat de zege naar zich toetrok. De scheidsrechter zag in de 86ste minuut een handsbal van een Rijssenaar in het strafschopgebied. Penalty dus. Richard Gooijer liet er geen kunstgras over groeien. Hij schoot de bal kiezelhard en onberispelijk in de kruising en tekende 3-2 aan.

De score had nog hoger kunnen uitvallen als Pernelly Biya zich had beloond door zijn actie in de laatste minuut, waarin hij zich schitterend vrijspeelde, doeltreffend af te ronden. Hij vond echter de keeper op zijn weg.

Het doel van de laatste wedstrijden van de competitie was om met een goed gevoel de twee beslissingswedstrijden voor een plaats in de derde divisie te beginnen.

Die missie moet gezien de laatste winstpartijen en het nivo van de wedstrijd van vanmiddag als geslaagd worden beschouwd, zeker ook als wordt meegewogen dat VVOG uit voorzorg (het immer dreigende gele gevaar) Jeremy de Graaf en Lars Kerver buiten de opstelling liet.

Op naar volgende week zaterdag. Komt allen tezamen! Op de Strokel; daar is zicht op de 3de divisie, daar moet het gebeuren tegen DOVO!

Koornberg
Jansen Hop (79, Duits) Gooijer van der Sluis
Brockhoff Braam Vossebelt (79, Boutachkourt)
Labari (79, Kalkan) Biya Boersma

1-0, Wilko Braam (7de minuut)
1-1, pen. Hakim Ezafzafi (25ste minuut)
1-2, Patrick Gerritsen (51ste minuut)
2-2, Pernelly Biya (66ste minuut)
3-2, pen. Richard Gooijer (86ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG-Excelsior'31

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-Excelsior'31 en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG  - EXCELSIOR – ‘31                                      HOOFDKLASSE C. 14 MEI 2016

UPDATE
Het blijft een herhaling van zetten, Harkemase Boys nog geen kampioen.Zo langzamerhand rijst de vraag, wordt Harkemase Boys wel kampioen?
Voor de vierde maal konden de gereed staande bloemen niet aan de selectie worden uitgereikt en bleef de kampioenschaal in het koffertje van de KNVB afgevaardigde.
Daarvoor was het bezoekende ACV verantwoordelijk. ACV kwam voor de drie punten naar De Bosk om de belangrijke derde plaats in de eindstand vast te houden.(overname van een periode titel en uitkomen in de nacompetitie voor een plaats in de Derde divisie). ACV slaagde in de missie door Harkemase Boys op een 3-2 nederlaag te trakteren.
Treurnis alom bij De Harekieten.
Staphorst boekt een eenvoudige 6-1 overwinning op het al gedegradeerde Drachtster Boys en heeft door de nederlaag van Harkemase Boys zicht op de titel gekregen.
De achterstand op Harkemase Boys met nog één wedstrijd te gaan is slechts twee punten.
(Na 16 wedstrijden was de achterstand van Staphorst op Harkemase Boys nog 10 punten)
ACV zag met genoegen de wedstrijd CSV Apeldoorn – AZSV in 1-1 eindigen, waardoor concurrent AZSV voor de derde plaats, nu, 3 punten achterstand heeft op ACV.
VVOG gaf HZVV via een verdiende 3-1 overwinning het laatste duwtje richting  P/D zone. Flevo Boys was met 4-1 te sterk voor het gedegradeerde DOS’37.
SC Genemuiden behaalde een prima 3-0 overwinning bij Excelsior’31 en blijft met 30 punten nog net buiten de P/D zone.
Urk en SVZW deelden de punten, 2-2. SVZW met 29 punten terug in de P/D zone, Urk naast SC Genemuiden, 30 punten , net buiten die fatale P/D zone

DE LAATSTE RONDE HOOFDKLASSE C SEIZOEN 2015-2016.
Een laatste ronde die nog stijf staat van de spanning voor een aantal clubs.
Wordt Harkemase Boys nu eindelijk kampioen?
Gaat Staphorst met die eer strijken?
Of komt er nog een beslissingswedstrijd om de titel?
Wint Staphorst, al zeker van de promotie nacompetitie, de derde periodetitel
Gaat ACV een periode overnemen of komt AZSV nog in aanmerking?
Er lopen nog drie ploegen gevaar om met HZVV aan de P/D nacompetitie te beginnen.
Urk, SC Genemuiden of SVZW.

DE WEDSTRIJDEN

FLEVO BOYS – HARKEMASE BOYS (2-7)
Het wordt een moeilijke middag voor de aangeslagen Harekieten op Sportpark Ervenbos in Emmeloord. Flevo Boys heeft ook nog wat goed te maken gezien de 7-2 nederlaag eerder op De Bosk, dit seizoen.
Winst van Harkemase Boys, Harkemase Boys kampioen.
Harkemase Boys speelt gelijk, Staphorst speelt gelijk of verliest, Harkemase Boys kampioen. Harkemase Boys speelt gelijk, Staphorst wint, beslissingswedstrijd om het kampioenschap.
Harkemase Boys verliest, Staphorst wint, Staphorst kampioen.
Doelsaldo heeft geen invloed in de strijd om de titel.
Zaterdag 16.15 uur weten we alles.

SVZW – STAPHORST (0-3)
Voor beide ploegen een heel belangrijke zaterdagmiddag.
Winnen is de doelstelling van beide ploegen op Sportpark Het Lage Veld in Wierden.
Puntverlies voor SVZW betekent P/D nacompetitie. Doelsaldo kan belangrijk zijn.
Een overwinning van Staphorst en een nederlaag van Harkemase Boys bij Flevo Boys betekent de kampioenstitel voor Staphorst.
En dat zou een geweldige stunt zijn van Staphorst en de grootst geleverde prestatie in de geschiedenis van Staphorst.

ACV – CSV APELDOORN (1-2)
ACV gaat voor de derde plaats in de competitie eindstand.  Daarvoor moet de ploeg minimaal 1 punt scoren tegen CSV Apeldoorn.
CSV Apeldoorn, vrij van zorgen, zou het de Assenaren wel eens moeilijk kunnen gaan maken.
Echter ACV, met de wetenschap, dat bij een goede uitslag (minimaal 1 punt) de kansen, mee te gaan strijden om een plaats in de Derde Divisie, zal alles uit de kast halen, om dat doel te bereiken.

AZSV – DOS’37 (2-2)
AZSV heeft nog een kans om de derde plaats in de eindstand te bereiken.
Bij verlies van ACV tegen CSV Apeldoorn en zelf te winnen van DOS’37 komt de ploeg in punten gelijk met ACV. Het doelsaldo brengt AZSV dan op de derde plaats.

DRACHTSTER BOYS – HZVV (2-3)
Drachtster Boys gedegradeerd, HZVV P/D nacompetitie spelen om des keizers baard.

SC GENEMUIDEN - URK  (0-1)
Beide ploegen met 30 punten op de plaatsen negen en tien strijden met SVZW, elfde plaats, en in de P/D zone, om niet de plaats over te moeten nemen van SVZW.
Niet alleen de punten maar ook het doelsaldo kan belangrijk worden.
Eén van de drie ploegen wordt het haasje en gaat naar de P/D nacompetitie.
De 3-0 overwinning van SC Genemuiden op Excelsior’31 heeft weer het nodige vertrouwen gebracht in de SC Genemuiden gelederen.
Het wordt een heet middagje op Sportpark De Wetering.

VVOG – EXCELSIOR’31 (0-3)
De doelstelling terug naar de topklasse is al weken geleden in de prullenbak verdwenen bij Excelsior’31.
De prestaties van Excelsior’31 zijn dit seizoen ver onder de verwachtingen gebleven.
Tot aan de winterstop ging alles nog redelijk, met een tweede plaats achter Harkemase Boys.
Toch begon daarna de achterstand op De Harekieten gestaag op te lopen en op 12 maart moest Excelsior’31 de tweede plaats inleveren aan Staphorst en was de achterstand op koploper Harkemase Boys al opgelopen tot 12 punten. De puntenbuit na de winterstop tot heden met 10 punten uit twaalf wedstrijden geeft aan dat de fut er duidelijk uit was Excelsior’31.
Een zevende plaats in de stand is gewoon een heel grote tegenvaller voor de ambitieuze Rijssenaren.
Het laatste competitie duel tussen VVOG en Excelsior gaat nergens meer om.
Voor Excelsior’31 een verplicht nummer en voor VVOG de laatste voorbereiding voor de na competitie om een plaats in de Derde Divisie.