Datum Zaterdag 02-04-2016
Wedstrijdnummer 1022
Scheidsrechter R Wijma

VVOG deelt de punten met CSV Apeldoorn (2-2)

De eerste helft was van VVOG-zijde gezapig. De eerdere „periodetitel-beleving” viel niet te bespeuren en Apeldoorn profiteerde daarvan. Compact spelend in een 4-4-2 opstelling met uitwaaierende spitsen lieten zij VVOG niet toe in haar spel te komen. De 0-1 ruststand was dan ook wel enigszins te begrijpen.

Hoewel VVOG de eerste helft misschien meer aan de bal was, werden er toch nauwelijks echte openingen gecreëerd. Bij wat afstandsschoten bleef het. Ook Apeldoorn was nauwelijks gevaarlijk. Slechts eenmaal combineerden de mannen van Peter Boeve fraai door de linies van VVOG, maar Frans Koornberg wist ten koste van een corner te redden. Die corner werd VVOG overigens wel fataal. Het was Maarten Boeve die in de 38ste minuut boven de verdedigers van VVOG uittorende en met een kopbal hard onder de lat de 0-1 liet aantekenen. Daarmee werd de rust bereikt.

De tweede helft zou een ander beeld geven. VVOG kwam veel strijdbaarder uit de kleedkamer. Er werd feller gejaagd en het aanwezige voetbalpotentieel werd weer zichtbaar. Het spel voltrok zich veelvuldig op de helft van Apeldoorn waardoor de 1-1 niet uit de lucht kwam vallen. Het was Jeremy de Graaf die in de 52ste minuut uit een strakke voorzet, doorgekopt door Jan Jurrien Hop, de bal achter de mistastende keeper Patrick Jansen plaatste en de 1-1 liet aantekenen.

VVOG had de smaak te pakken en werd sterker. In de 57ste minuut spetterde het voor het doel van Jansen met schoten van Oussama Labari, Wilko Braam en Jeremy de Graaf maar de op dat moment verdiende 2-1 viel niet. Ook niet toen Jeremy de Graaf na goed doorzetten van Tim Brockhoff diens prachtige voorzet achter zijn standbeen doorhaalde maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Waarom de scheidsrechter kort daarna niet floot voor het pootje haken van Jeremy de Graaf in het strafschopgebied moeten televisiebeelden maar uitwijzen. Misschien was de val iets te nadrukkelijk.

VVOG bleef kansen creëren en uit een daarvan werd in de 62ste minuut een prachtig doelpunt geboren. Wilko Braam was doorgebroken over rechts en liet een hemelse voorzet los die fantastisch in de loop via de zijkant van het hoofd door Jeremy de Graaf achter de kansloze Patrick Jansen werd geknikt. Een plaatje, inlijsten!

Als er dan toch moet worden ingelijst kan de actie van Oussama Labari kort daarna, helaas niet bekroond met een doelpunt, ook meegenomen worden. Hij presteerde het om het strafschopgebied van Apeldoorn om te toveren in zijn vroegere schoolplein. De pleintjes-voetballer zette vier verdedigers op 2 vierkante meter voor schut maar wist niet tot een afronding te komen. Misschien lag de bal nog niet helemaal onder zijn „goede been”; van intuïtieve artistieke voetballers moeten we dat maar accepteren!

Met de 2-1 leek VVOG erop en erover te gaan, maar dat werd toch wat anders. Zeven minuten later was het Apeldoorn dat de stand gelijktrok. De net ingevallen Frank Boers ramde de bal spijkerhard met links tussen een melee van spelers in het strafschopgebied van VVOG hoog in de touwen achter Frans Koornberg. Een gouden wissel - een Boeve-streek - zullen we maar zeggen.

VVOG liet het er niet bij zitten. Er ontspon zich een enerverende eindfase. Eerst maakte Patrick Jansen zijn fout bij de eerste VVOG goal goed door met een voortreffelijke redding een kopbal van Wilko Braam onschadelijk te maken. Daarna wisselde Apeldoorn een middenvelder voor een aanvaller en probeerde in een 4-3-3 opstelling de balans in de wedstrijd naar hun kant te keren. Dat levert in de 89ste minuut nog bijna de niet verdiende 2-3 op. Frans Koornberg wist met een geweldige redding een van de voorwaartsen van Apeldoorn van scoren af te houden.

Laten we vanuit Harderwijkerzicht van deze wedstrijd de tweede helft maar in gedachten houden. Dan is dat ene puntje iets te mager. Maar over de hele wedstrijd is een puntendeling wel te verdedigen.

Voorbeschouwing VVOG-CSV Apeldoorn

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-CSV Apeldoorn en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG  - CSV APELDOORN     HOOFDKLASSE C.               02 APRIL 2016

UPDATE
M.u.v. de nog in te halen wedstrijd SC Genemuiden CSV Apeldoorn, hebben alle ploegen nu 20 wedstrijden gespeeld.
Er zijn nog een aantal prijzen te verdienen. Er komt wel een klein beetje licht in de mogelijk en onmogelijkheden voor de teams van de hoofdklasse C.
Harkemase Boys staat hoog genoteerd als de kampioenstitel van de hoofdklasse C.
Met nog drie thuis en drie uitwedstrijden, 7 punten voorsprong, op achtervolger Staphorst moet de klus zijn te klaren.
De dan nog te verdienen twee periodetitels, de derde periodetitel en de over te nemen eerste periodetitel van Harkemase Boys, lijken een buit te gaan worden voor Staphorst en AZSV.
Staphorst bleef zaterdag in een matig en hard duel, met de nodige moeite, baas over Urk (2-0) en ook AZSV had het moeilijk tegen een fel strijdend Drachtster Boys. Drachtster Boys kwam zelfs op een 0-1 voorsprong (18.) Na de gelijkmaker van AZSV (36.) leek Drachtster Boys in de tweede helft stand te kunnen houden en met een punt te verstrekken uit Aalten.
Helaas voor de Friezen wist AZSV in de 88e en 93e minuut uiteindelijk toch nog de winst binnen te halen (3-1).
Excelsior’31 is zijn kansen op één van de prijzen lelijk aan het verprutsen.
Met na de winterstop in zeven wedstrijden, één overwinning ( DOS’37, 3-1) drie maal gelijk en drie nederlagen, win je geen prijzen.
Excelsior’31 was zaterdag bij CSV Apeldoorn de eerst 30 minuten, zonder tot goed voetbal te komen heer en meester. Na de snel verkregen 0-2 voorsprong vergat Excelsior’31 de voorsprong te vergroten. En die kansen waren rijkelijk aanwezig. Na de pauze wist een hard werkend  CSV Apeldoorn in het rommelige duel toch nog op 2-2 te komen met zelfs in de laatste minuten de kans op een 3-2 overwinning. Dat stond doelman Kok van de teleurstellende ploeg uit Rijssen niet toe.
Voor CSV Apeldoorn toch een belangrijk punt, gezien de afstand tot de P/D zone.
De terugkeer naar de topklasse lijkt een moeilijke opgave te gaan worden voor Excelsior’31.
Het middenveld, ACV, Flevo Boys en CSV Apeldoorn, verkeren ver van een prijs dit seizoen.
SC Genemuiden? en Urk bevinden zich te dicht bij de P/D zone en zullen niet rustig de laatste zes (SC Genemuiden zeven) wedstrijden in gaan.
SVZW en HZVV, P/D positie, worden de concurrenten van nu nog, SC Genemuiden en Urk voor de heel vervelende P/D nacompetitie.
Drachtster Boys ontkomt niet meer aan degradatie en DOS’37 lijkt de zelfde weg te gaan bewandelen.
Al met al, zal er nog fel om de punten worden gestreden in de laatste weken van de competitie.
Te beginnen met zaterdag.

SPEELRONDE 21 (3e periode)
(Uitslag eerste ronde)

VVOG – CSV APELDOORN (5-1)
De laatste twee wedstrijden van de eerste periode, deze competitie, werden door CSV Apeldoorn afgesloten met een 5-2 winst, in Apeldoorn, op SC Genemuiden en een 5-1 winst bij SVZW.
De resultaten van VVOG in die twee laatste wedstrijden van de eerste periode waren nog al matig geweest. Een 2-1 nederlaag bij ACV en een 0-0 op De Strokek tegen DOS’37.
CSV Apeldoorn had in de eerste periode 13 punten gescoord en VVOG moest het bij slechts 8 punten laten.
CSV Apeldoorn ongeslagen in de thuisduels rekende op een goede start van de tweede periode, tegen VVOG. En dat werd een tegenvaller voor CSV Apeldoorn.
Het was echter VVOG dat goed van start ging in die tweede periode. (het vervolg van de tweede periode, gewonnen door VVOG, is bekend). VVOG bleek die dag in Apeldoorn net een maatje te groot voor de thuisclub. VVOG vertrok met een dik verdiende 5-1 winst richting Harderwijk.
Met CSV Apeldoorn werden de resultaten na de nederlaag tegen VVOG minder. De tweede periode scoorde de ploeg slechts 9 punten. De gevaren P/D zone kwam dicht bij.
CSV Apeldoorn, behaalde j.l. zaterdag, in eigenhuis, een verdienstelijk gelijkspel tegen Excelsior’31 en nam mede door de 3-1 overwinning, een week eerder tegen SVZW, verder afstand van de gevaren zone en staat nu met 26 punten op een plaats in de middenmoot van de competitie stand.
CSV Apeldoorn heeft nog een wedstrijd tegoed. (16 april “uit” SC Genemuiden.)

SC GENEMUIDEN – HARKEMASE BOYS. (2-5)
Bij aanvang van de competitie waarschijnlijk ingeschaald als een wedstrijd waarin de twee teams zouden moeten strijden om de kampioenstitel.
Dat ziet er nu heel anders uit. Harkemase Boys moet voor de volle winst gaan voor de titel om concurrent Staphorst van het lijf te houden. SC Genemuiden zal alle energie nodig hebben om uit de buurt te blijven van de P/D zone en dat is heel andere koek voor de Genemuidenaren.
De voortekenen zijn niet zo gunstig voor SC Genemuiden.
De uitschakeling voor de Districts Beker (halve finale) door de derde klasser VV Groningen, 3-1 verlies, is harde aangekomen in Genemuiden en betekent geen KNVB bekervoetbal volgend seizoen.
Het gaat ongetwijfeld een spannende vertoning worden op Sportpark De Wetering.
Harkemase Boys zal er deze keer geen 5-2 van kunnen maken. Een kleine overwinning moet mogelijk zijn voor De Harekieten en dan gaan daarna de alarmbel luiden bij SC Genemuiden.

FLEVO BOYS  - STAPHORST (0-4)
Staphorst is in goeden doen. Na de winterstop, zeven wedstrijden, vier maal winst, twee gelijk en alleen de beslissende wedstrijd om de tweede periodetitel ging met 0-1 verloren bij VVOG.
De derde of eerste periodetitel en de kleine kans op de kampioensschaal blijven op Sportpark Ervenbos behouden. De punten gaan mee naar Staphorst.

HZVV – EXCELSIOR’31 (1-6)
Belangrijk duel voor beide ploegen. Excelsior’31kansloos voor de derde periode heeft nog een kleine kans op overname van de eerste periodetitel van Harkemase Boys.
Dan moet alles wel mee gaan zitten in het verdere verloop van de competitie.
Bij punten verlies lijkt die periode overname een hopeloze zaak te gaan worden.
HZVV heeft de punten hard nodig om uit de P/D zone te komen.
Winnen is voor beide teams een must.

ACV – AZSV (0-1)
Als ACV nog een kleine kans wil behouden voor de derde periodetitel dan moet er gewonnen worden van AZSV. Zie de wedstrijd als een belangrijk zespunten duel.
Gaan de punten mee naar Aalten dan lijkt ACV uitgeschakeld te zijn voor die periodetitel.
Het thuisvoordeel zou beslissend kunnen zijn. Een kleine overwinning voor de bewoners van Sportpark Het Stadsbroek en blijft ACV nog in de race voor de periodetitel.

DRACHTSTER BOYS – URK  (0-3)
Hoewel degradatie zo goed als zeker is, blijft Drachtster Boys iedere wedstrijd met volle overgave strijden voor een goed resultaat. Dat is toch klasse van de Friezen.
Daarom gaat Urk een moeilijke middag tegemoet in het Drachtster bos.
Geen mooi voetbal in het Bos, maar twee ploegen die fel gaan strijden om de punten.
De winst is voor Urk heel belangrijk.

SVZW – DOS’37  (2-2)
De versterkte selectie (meer mogelijkheden) van SVZW gaat op eigen veld DOS’37 verder in de degradatie problemen brengen.
De overwinning van de Wierdenaren zou misschien een ontsnapping uit de P/D zone kunnen betekenen De hard werkende Vriezenveners zien het beter voetballende SVZW de punten in eigen huis houden.