Datum Woensdag 05-08-2015
Aanvang 19:00
Wedstrijdbeschrijving Veluwade

VVOG opent oefencampagne met 6-3 zege

Onder het toeziend oog van de vele vaste getrouwen die jaarlijks het Veluwade-toernooi bezoeken begon VVOG aan het seizoen 2015-2016 met zijn eerste oefenwedstrijd tegen Nunspeet. De opstelling was als volgt;

Koornberg

van der Sluijs  Duits  Gooijer  Ayaz

Brockhof  Braam  Jansen

Arends  de Graaf  Labari

De toon werd al snel gezet. VVOG legde vanaf de eerste minuut Nunspeet zijn wil en zijn tempo op. Na wat inleidende manoeuvres was het Martijn Duits die voor het eerste gevaar zorgde. Zijn doelpoging eindigde op de vuisten van de keeper. Na 10 minuten was het wel raak. Nieuwkomer Richard Gooijer trof in zijn eerste wedstrijd voor VVOG meteen doel. Na een door de keeper half gepareerd schot van Jeremy de Graaf was hij er als eerste bij om de 1-0 te laten aantekenen.

Nunspeet kwam er af en toe gevaarlijk uit waarbij zij soms profiteerden van de nog wat onwennige samenwerking in achterhoede en middenlinie van VVOG. In de 18de minuut was het om die reden raak. Nunspeet profiteerde van een dekkingsfout achterin bij VVOG waardoor een vrije trap door de volledig bij de eerste paal ongedekt staande Lars ten Dolle werd binnengekopt (1-1).

Dat VVOG er dit seizoen sterker op is geworden werd snel duidelijk door een aantal fraaie soepel lopende aanvallen waaraan alleen de afronding nog ontbrak. Het was weer een nieuwkomer die in zijn eerste wedstrijd voor VVOG meteen doeltrof. Jeffrey Arends wist op snelheid de achterhoede inclusief de keeper van Nunspeet te verschalken en tekende fraai voor 2-1. Kort voor rust was het Oussama Labari die een voorzet van Jeremy de Graaf op zijn juiste waarde wist te schatten. Met 3-1 brak de rust aan.

In de rust werden Oussama Labari, Stefan Jansen en Martijn Duits gewisseld voor respectievelijk Kevin van der Vlag, Douwe Dijkstra en Jan Jurrien Hop.

De tweede helft was nauwelijks op gang of de 4-1 was een feit. Een prachtige vrije trap van Jeremy de Graaf verdween achter de kansloze doelman van Nunspeet. Nunspeet liet het er niet bij zitten (er zijn dit jaar per slot van rekening titelaspiraties). Een foutje van Richard Gooijer werd hard binnenkant paal afgestraft door Niels van der Zaal, waarmee Nunspeet op 4-2 kwam.

In de 60ste minuut glipte de in de tweede helft als linksbuiten opererende Jeremy de Graaf weer eens langs zijn directe tegenstander. Zijn puntgave voorzet werd door Douwe Dijkstra zonder moeite in het doel getikt (5-2).

Nunspeet deed weer wat terug met een schitterend geplaatst adstandsschot van Patrick Pluim dat over de ingevallen keeper van VVOG tegen het net plofte (5-3). Na een afgekeurd doelpunt van Jan Jurrien Hop was het Kevin van der Vlag die op aangeven van Jeremy de Graaf de 6-3 eindstand liet aantekenen.

De eerste wedstrijd van de oefencampagne liet een in de breedte duidelijk versterkt VVOG zien. Ook zit er met de komst van de nieuwe aanwinsten nog meer voetbal in de ploeg. Dat wekt verwachtingen. Te beginnen aanstaande zaterdag, wederom op de Veluwade, waar VVOG de degens kruist met hoofdklasser NSC.