Aanvang 19:30
Veld 1
Wedstrijdbeschrijving Zuiderzeecup

VVOG wint na strafschoppen van Urk (1-1)

En daar waren ze weer. Onze vrienden uit Urk. Ze hadden hun eigen kenmerkende voetbal en goede wedstrijdmentaliteit weer meegenomen naar de eerste wedstrijd in de Zuiderzee Cup tegen VVOG.

En zoals bijna iedere wedstrijd van de afgelopen jaren tussen beide kemphanen kon ook dit keer VVOG zijn stempel niet drukken op het verloop van de wedstrijd.

VVOG startte in de volgende opstelling;

Grootkarzijn

van der Sluijs Duits Hop Kerver

Brockhoff Boutachkourt Braam

Van der Vlag de Graaf Labari

Na een aftastend begin was het Urk dat in de 7de minuut zijn eerste kans kreeg. Maar Nick Grootkarzijn redde sterk. Daarna trachtte VVOG meer zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Dat leidde tot een kans voor Kevin van der Vlag en een goed lopende aanval over meerdere schijven maar beiden pogingen faalden.

Dan Urk.

Zij profiteerden van een dekkingsfout links achterin bij VVOG. De verdediging lag daardoor open en hun fysiek sterke spits Jelle de Boer wist daarvan te profiteren en zette de 0-1 op het scorebord.

VVOG probeerde het wel maar het was slordig, soms gemakzuchtig, onrustig aan de bal en in de duels vaak de mindere. Daar krijg je geen overwicht mee, laat staan doelrijpe kansen. Zo bleef de 0-1 stand tot de rust gehandhaafd.

De tweede helft bracht verse krachten in de persoon van Richard Gooijer voor Martijn Duits, Douwe Dijkstra voor Naoufal Boutachkourt en Modoe Nyang voor Jeremy de Graaf.

Het bracht allemaal nauwelijks verandering in het spelbeeld. Veel beter werd het niet. Met een weer fit ogende Modoe Nyang op rechts kwam er wel wat meer dreiging van de rechterzijkant waardoor Kevin van der Vlag in het centrum af en toe een bruikbare bal kreeg. Toch ging het creëren van echte kansen VVOG maar matig af. Gelukkig werkte een Urker verdediger via een kopbal in eigen doel mee om de 1-1 op het scorebord te brengen. Strafschoppen moesten de beslissing brengen wie de finale en wie de troostfinale zaterdagmiddag zouden gaan spelen. VVOG werd de gelukkige finalist. Urk miste de 7de strafschop, die wel door Douwe Dijkstra namens VVOG werd benut.

Zodoende speelt VVOG zaterdag de finale tegen Huizen en Urk de troostfinale tegen Volendam.

Nee, het voetbal was vanavond zeer matig en tegenvallend, zeker van de zijde van VVOG. Het bracht een aanwezige supporter van AZSV uit Aalten (!) gekscherend tot de opmerking; „ Ik zie het al. Dat zijn dus 12 punten!”….