Datum Zaterdag 21-02-2015
Wedstrijdnummer 2993
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG haakt (voorlopig) af

Tot aan de 86e minuut mocht de VVOG aanhang hopen op een gelukkige gelijkmaker maar de krachten waren gesloopt en Harkema spurtte naar een verdiende 4-1 winst.

Dat de koers van Harkemase Boys en VVOG eclatant verschilt met de thuiswedstrijd is helder. Harkema heeft de “flow” te pakken, de gevaarlijke spitsen Heine Uuldriks en Johnsen Bacuna maken wedstrijd na wedstrijd hun reputatie beter waar en bovendien hebben ze in de van Cambuur terug gekeerde Oebele Schokker een voetballer van formaat die naar hartelust de ene na de andere mooie bal op maat bij deze mannen aflevert.
In een fase dat het tegen allemaal topconcurrenten speelt heeft VVOG het moeilijk. De aanvoer vanaf de zijkanten met de frivole vleugelspelers Pernelly Biya en Modou Nyang stokt waardoor het scorend vermogen verminderd is en door een schorsing van de man in vorm Lars Kerver en de blessure van Thomas Vossebelt is de ploeg danig gehavend. Met Harry van Wilgenburg als rechtsback (die dat verdienstelijk deed) en op linksback Lennard van den Brink als catcher voor de snelle Johnsen Bacuna was het tactisch concept inclusief de vorige week volwassen voetballende Stefan Jansen compleet.
Een ploeg in vorm biedt voor trainer Jan Vlap geen zekerheid voor een positief resultaat. Om zijn spelers scherp te krijgen gaf hij één opdracht  “Kijk naar de samenvatting van VVOG-Harkema (4-0) “.
Of ze dat gedaan hadden of niet, de Harekieten schoten vanaf acquit uit de startblokken op het gladde veld waarop mooi voetbal niet mogelijk was maar bikkelen tot kunst werd verheven. Want na een eerste kansje van Pernelly Biya werd de stormvlag door de Harekieten gehesen en was het eenrichtingsverkeer . VVOG werd overdonderd en al in de 5e minuut kopte Heine Uuldriks een voorzet op maat van Johnsen Bacuna onberispelijk en onhoudbaar achter Frans Koornberg. VVOG herpakte zich daarna knap en al in de 14e minuut viel de gelijkmaker door een prachtige droge knal van Martijn Duits uit een vrije trap vanaf een metertje of vijfentwintig. De wedstrijd boeide elke minuut omdat het spel op en neer golfde waarbij Harkema de duidelijk betere kansen had. Bij één daarvan moest Jan Jurriën Hop net over de middenlijn aan de noodrem trekken  en mochten we van geluk spreken dat we niet met 10 man verder moesten. Geluk ook, toen in de 35e minuut alweer Heine Uuldriks  van dichtbij met links hard op de lat schoot. VVOG zette daar aanvallen tegenover waar meer in had gezeten maar waar of de Harkema verdediging ingreep of de echte overtuigingskracht ontbrak om serieus gevaarlijk te worden. Toch was er min of meer sprake van een status quo die op slag van rust nog onderbroken werd door een enorme knal van Raymon Bolt op…u raadt het al, alweer de lat. Na de rust opnieuw tegenslag voor VVOG. Stefan Jansen was met een knieblessure in de kleedkamer achtergebleven. In zijn plaats werd Rick Boersma ingebracht. De aanvalsgolven van Harkema namen in kracht toe. In de  58e minuut een nieuwe tegenvaller voor VVOG waar Tim Brockhof ook geblesseerd het veld moest verlaten en vervangen werd door Modou Nyang . Die wissel noopte ook tot een omzetting in het veld en dat was –achteraf bezien- misschien wel het beslissende moment. VVOG wist met kunst en vliegwerk het doel nog schoon te houden maar moest in de 61e minuut capituleren. Wellicht murw geslagen door alle aanvallen reageerde de verdediging te laat op een balworsteling in de 16 meter waar Heine Uuldriks de beslissende tik uitdeelde en de 2-1 liet aantekenen. Uit één van de spaarzame tegenaanvallen hield de VVOG aanhang de adem in toen Kevin van der Vlag rand 16 meter gebied, het leer bij de vrijstaande Rick Boersma wist te krijgen die –hij is nog maar net terug- nog niet het”killerinstinct” heeft en te zacht afdrukte en de bal een eenvoudige prooi werd voor doelman Erick Jansema. Zienderogen sloopte Harkema de krachten bij VVOG en de verse ingebrachte Arton Musliu sloopte in de 86e en 89e minuut het restant van de VVOG verdedigingslinie en gaf daarmee terecht kleur aan de verdiende thuisoverwinning.
Voor Harkema een bevestiging van de “flow” waarin het verkeert, voor VVOG een afsluiting van een fase waarin het (voorlopig) moet afhaken in de race om de bovenste plaatsen.  Een voorlopige droom spat daarmee wel uiteen maar realistisch gezien moet de conclusie zijn dat we boven verwachting presteren. De doelstelling om stabiel mee te draaien in de linkerrij is tot op dit moment meer dan ingelost en daarmee maken we ten opzichte van vorig seizoen de stap die we willen maken om elk jaar een verbetering in de einduitslag te bewerkstelligen. In de aanloop naar de altijd speciale wedstrijd tegen Zuiderzeecup maatje Urk  en de daarna komende wedstrijden heeft de staf wel het nodige huiswerk te doen om spelers weer fit te krijgen en de “VVOG-vibe” weer te doen herleven. Dat is beslist een lastige opgave maar als Urk de eerste stap kan zijn, kan dat de brug zijn naar herstel waarin we de mannen van harte willen ondersteunen.

VVOG: Koornberg, Van den Brink, Hop, Brockhoff (58. Modou Nyang) Dijkstra, Haklander, Biya, Duits, Van der Vlag (72. Labari) Van Wilgenburg, Jansen (46. Boersma)
Harkemase Boys: Jansema, Sarkodie, Jongeling (77 Schotanus) , Bacuna (46 Musliu), Uuldriks, Schokker, Smits (85 Dijk), Bolt, Bouius, Renken, Huisman de Joog

Voorbeschouwing Harkemase Boys-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Harkemase Boys-VVOG en alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING  HARKEMASE BOYS - VVOG
                           HOOFDKLASSE C
                          21 FEBRUARI 2015
UPDATE

Harkemase Boys is zaterdag aan het front in de hoofdklasse C gekomen. Door de knappe 5-3 overwinning op ACV, nestelden De Harekieten zich, naast DVS’33 Ermelo, bovenaan in de hoofdklasse C, ook met 32 punten. De tweede periodetitel is binnen handbereik gekomen, niet het hoofddoel van de Boys, maar altijd meegenomen als een stok achter de deur. DVS’33 Ermelo blameerde zich in Zwolle door bij hekkensluiter WVF niet verder te komen dan een nauwelijks verdiende 0-0. ACV vierde plaats, heeft een achterstand van 6 punten op beide koplopers. ACV was al eerder winnaar van de eerste periodetitel. Flevo Boys met 26 punten en nog een wedstrijd tegoed, blijf uitzicht houden, op beide koplopers. De mmeloorders versloegen het door blessures en schorsingen zwaar gehandicapte SVZW, op het eigen Lage Veld, met maar liefst 5-1. SVZW, plaats zeven, 25 punten en een wedstrijd meer gespeeld dan de koplopers, weet zich na zaterdag weinig illusies meer te kunnen maken voor de titel. Excelsior’31 won in Harderwijk met 2-0 bij VVOG. Vooral de eerste 20 minuten was er een overwicht van de Rijssenaren. De tweede helft was VVOG de sterkere ploeg maar dwongen de Harderwijkers te weinig af, om de stand te doen keren in hun voordeel. VVOG vijfde plaats evenals ACV, 26 punten. Excelsior’31, 25 punten en nog een wedstrijd tegoed t.o.v. de koplopers, blijft geloven in de titelkansen. CSV Apeldoorn 14 wedstrijden en19 punten, Urk 15 wedstrijden en18 punten, wonnen hun wedstrijd tegen resp.  Drachtster Boys 1-0 en WHC 2-1 en kwamen in wat rustiger vaarwater. Staphorst 1-2 winst bij AZSV, scoorde drie belangrijke punten. Staphorst en Drachtster Boys delen na 14 wedstrijden de plaatsen tien en elf (nacompetitie) met 15 punten. AZSV 14 wedstrijden en 11 punten, op plaats twaalf, (nacompetitie). WHC 15 wedstrijden ook 11 punten, op plaats dertien (degradatie plaats). Allemaal spannend in de onderste regionen. WVF lijkt met slechts 3 punten de degradatie niet meer te kunnen ontgaan.

SPEELRONDE 17 (2e periode)

HARKEMASE BOYS – VVOG  (0-4).
Sinds de 0-4 nederlaag bij VVOG is er wel het één en ander veranderd bij Harkemase Boys.
Trainer Jan Vlap heeft de ploeg aardig op de rails gekregen en wist met zijn ploeg de laatste  zeven wedstrijden ongeslagen te blijven. Zes overwinningen en een gelijkspel  ( uit bij Staphorst) wijst op de kracht van de Friezen. Zaterdag tegen ACV was het echter niet zo geweldig met de Harekieten. Wel een duidelijke overwinning maar toch een ontevreden trainer Jan Vlap. Een 4-1 voorsprong en daarna met een man meer op het veld toch nog met een score van 5-3 eindigen, kan niet, vindt Jan Vlap. Harkemase Boys heeft zich versterkt met Oebele Schokker (Oepie) En met dat “keurmerk” werd ACV zaterdag geconfronteerd.
Oepie stal de show zaterdag tegen ACV. Twee doelpunten en ook nog een versierde strafschop waren het niet geringe aandeel van de Maradonna fan de Wâlden in de 5-3 score tegen ACV. Harkemase Boys is door de 5-3 overwinning en het onverwachte punten verlies van DVS’33 naast de Ermeloërs aan het hoofd van de ranglijst gekomen en gaat zich mengen in de titelstrijd en richten op een terug keer naar de topklasse. (Harkemase Boys speelde de seizoenen 2010/2011 en 2011 en 2012 in de topklasse). De stok achter de deur, de tweede periodetitel, kan de Harekieten nauwelijks al meer ontgaan. Harkemase Boys is, terecht, uit op revanche van de eerder geleden 4-0 nederlaag in Harderwijk. VVOG moest zaterdag j.l. de punten laten aan het in de eerste 20 minuten beter spelende Excelsior’31.De tweede helft was VVOG de bovenliggende partij. Helaas wist VVOG het overwicht niet uit te zetten in doelpunten. Kansjes waren er wel voor VVOG in die tweede helft, maar de ploeg wist de verdiende gelijkmaker, of zelfs nog meer, niet te verzilveren. Wel hard gewerkt, maar te weinig afgedwongen was de conclusie achter af. Harkemase Boys won de laatste twee wedstrijden op De Bosk tegen VVOG resp. met 2-1 en 3-2. Zaterdag om 16.15 uur weten we de volgende uitslag.

DVS’33 Ermelo – DRACHTSTER BOYS  (1-0).
Buiten misschien een fervente supporter van WVF daargelaten, had waarschijnlijk niemand de 0-0 uitslag als eindstand van de wedstrijd WVF – DVS’33 voorspeld. Toch moest de 0-0 worden ingevoerd in de competitie stand van de hoofdklasse C. Dat is het leuke van voetbal riepen ze waarschijnlijk in Zwolle, maar in geen geval in Ermelo. De gevolgen zijn bekend. DVS’33 kreeg Harkemase Boys naast zich als koploper in C. Zaterdag kan DVS’33 zich gaan herstellen en revancheren, op het eigen sportpark, tegen Drachtster Boys, voor de pijnlijke vergissing in Zwolle. Niet direct de gemakkelijkste ploeg om tegen te voetballen. In Drachten werd dat ondervonden door de Ermeloërs. Het werd daar een benauwde 1-0 overwinning voor DVS’33. Als trainer Fred de Boer van Drachtster Boys weer eens aan zijn trukendoos rammelt, weet je nooit wat voor toverformule hij weer tevoorschijn haalt en met welke opdrachten hij zijn formatie de wei instuurt. Het zal zaterdag geen gemakkelijk klusje worden voor DVS’33 maar, ondanks het hevig verweer van Drachtster Boys, blijven de drie punten in Ermelo.

EXCELSIOR’31 – FLEVO BOYS  (4-1)
Een topper zonder meer. Excelsior’31, gesteund door het verkregen vertrouwen, na de belangrijke 2-0 overwinning, op VVOG, weet dat het bij een overwinning op Flevo Boys, zich kan blijven mengen in de titelstrijd. Voor Flevo Boys geld hetzelfde. De overwinning op SVZW in Wieren werd behaald met uitstekend voetbal tot grote tevredenheid van trainer Wiljan Mossing Holsteyn. Flevo Boys gaat op jacht naar de twee koplopers en wil zich revancheren voor de te hoog uitgevallen 4-1 nederlaag tegen de Rijssenaren, eerder in het seizoen in Emmeloord. Voor  het publiek wordt het genieten op het mooie sportpark De Koerbelt in Rijssen. Geen winnaar deze middag. De punten worden verdeeld.

ACV – SVZW  (1-1)
Beide clubs hebben na de forse nederlagen van j.l. zaterdag heel wat goed te maken.
ACV is door de 5-3 nederlaag bij Harkemase Boys op zes punten van de koplopers DVS’33 en Harkemase Boys gekomen waardoor de titel kansen beduidend zijn teruggelopen. SVZW kan, dag met het handje zeggen tegen de titel, na de 5-1 nederlaag tegen Flevo Boys. De achterstand op de koplopers is opgelopen naar zeven punten en De Zwaluwen hebben ook nog een wedstrijd meer gespeeld. Wat rest voor SVZW is nog mee strijden om de derde periodetitel, voor een plaats in de nacompetitie, om het beoogde doel, promotie naar de topklasse, alsnog waar te gaan maken. En dat wordt een heel moeilijke klus. Bij verlies van ACV lijkt ook voor de Assenaren de strijd om de titel een verloren zaak te gaan worden. ACV koestert wel de eerste periodetitel. Beide clubs zullen voor de winst moeten gaan, natuurlijk belangrijk voor de competitie stand, maar ook om verder gezichtverlies te voorkomen. Een uitslag zoals in Assen lijkt er aan te komen en daar hebben beide clubs niet veel aan.

WHC – CSV APELDOORN (0-1)
De problemen zijn er na zaterdag j.l. niet gezelliger op geworden voor WHC door de 2-1 nederlaag bij Urk. WHC zal punten moeten gaan scoren, anders gaat de achterstand op de clubs, boven WHC te groot worden en dreigt de degradatie steeds nader bij te komen.
De achterstand op “middenmoter “ CSV Apeldoorn bedraagt al acht punten, waarbij de Apeldoorners ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld. CSV Apeldoorn weet zich bij winst een nog veiligere plaats in de middenmoot te hebben veroverd. CSV Apeldoorn lijkt de drie punten te gaan arresteren.

URK – AZSV (1-3)
Urk kan zich zelf een grote dienst bewijzen door verder afstand te nemen van de gevaren zone indien er zaterdag wordt gewonnen “op” Urk van AZSV. Na de drie veroverde punten op WHC zou dat een lekkere opsteker zijn voor de Urkers. AZSV nadert de degradatie zone met rasse schreden, na de thuis nederlaag tegen Staphorst.  De eindsprint van het vorig seizoen is hard nodig voor de Aaltenaren om erger, degradatie, te voorkomen.
Het ziet er naar uit dat Urk zich gaat revancheren voor de 3-1 nederlaag in Aalten en de drie punten gaat bijschrijven.

STAPHORST – WVF (4-1)
De 2-1 winst op AZSV was zaterdag een lekkere opsteker voor Staphorst. Met de winst nu op WVF zou Staphorst aardig richting de middenmoot kunnen gaan. WVF liet zaterdag ook zijn tanden zien door een onverwachte 0-0 tegen koploper DVS’33. Staphorst is gewaarschuwd. Het thuisvoordeel, een beter en ervaren team, moet de Zwollenaren kansloos maken op Sportpark Het Noorderslag.