Competitie
Datum Zaterdag 02-05-2015
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3241
Vertrek supportersbus: 12:30

Veilig; Lang leve Frans Koornberg

Op hèt moment van de wedstrijd etaleert Frans Koornberg zijn klasse en loodst VVOG in veilige haven.


Er ontrafelt zich een spookachtig scenario in de Hoofdklasse C. Bovenin om het kampioenschap. We verwachten dat DVS'33 de topper tegen Harkemase Boys thuis zal winnen en Excelsior'31 de punten in het uitduel tegen het reeds gedegradeerde WHC binnen zal trekken. Daarmee zou het op de laatste speeldag gaan tussen DVS'33 en Excelsior'31. In het circuit van de promotie degradatie is het mogelijk nog spannender. Van de seinen op dieprood tot kleurig oranje, strijden daar nog Staphorst (26 punten), Urk (29), AZSV (29) Drachtster Boys (30) en helaas wijzelf met 32 punten.


In Drachten (of in het fries het gelijknamige (?) Smallingerland) oogde men ondanks de aanwezigheid van gerenommeerde trainers als Henk de Jong van SC Cambuur en Jan de Jonge (ex Heracles) onrustig. In de opstelling ontbrak immers Iloba Achuna, de man van de vervaarlijke ingooien. De man die met zijn ingooi in de dying seconds van het thuisduel bijdroeg tot het ontglippen van de volle winst voor de onzen. Maar laten we eerlijk zijn, ook wij hadden last van dat gevoel. Van een gevoel van euforie naar een gevoel van “O nee, toch niet weer” zo zaten wij daar met de povere voorstelling tegen Staphorst nog vers in ons geheugen.


Met de wetenschap dat je elke keer weer bijleert, stuurde ons trainersduo een gewijzigd team de wei in want volgens vele friezen mag dit veld de benaming voetbalveld niet hebben. Gelukkig kon Jan Jurriën Hop na zijn schorsing weer in de defensie aansluiten en dat was tegen de lange stoere friezen pure winst. Niels Nijveld bewees vorige week al -ogenschijnlijk moeiteloos- weer op dit niveau mee te kunnen op linksback . Op het middenveld keerde Stefan Jansen in de basis terug en voorin kon de bewegelijke en snelle (das phantom!) Rick Boersma in stelling worden gebracht. Voetballen vanuit je taken, concentratie en inzet, rust en verdeel, dat waren de opdrachten en vanaf het begin bracht VVOG deze tot uitvoering. Niet tot in de puntjes, want een verdwaalde voorzet belandde in de 4e minuut zomaar voor de voeten van de altijd lastige Kevin Bakels. Die opzet werd echter doorzien door Frans Koornberg en hij pareerde de zwakke inzet van Kevin bekwaam.

Bericht dan van de andere velden via een heel legertje VVOG verbindingsofficieren die aan de zijlijn multitaskend beurtelings hun blik op het veld en dan weer op de telefoon richtten. En u weet het dames, dat valt voor mannen niet mee !. WHC, op voorsprong tegen Excelsior (wat ?!) DVS scoort tegen Harkema (zie je wel), een minuut later, Excelsior scoort de gelijkmaker bij WHC (Oké). Ondertussen weten wij in het veld de controle te houden. Niet met oogstrelend combinatievoetbal want tot uitgespeelde mogelijkheden komen we nauwelijks maar Drachtster Boys wordt in deze fase behalve een schot van Sicco Brouwer niet echt dreigend. Opnieuw gemurmel vanaf de zijlijn. Harkema komt op 1-1, WHC op 2-1, bij de les blijven heren want Stefan Jansen brengt de bal vanaf rechts voor richting Rick Boersma en Pernelly Biya, maar beiden missen de scherpte en de bal verdwijnt troosteloos over de achterlijn. Krakende radiolijnen meldden de 2-2 van Excelsior, Urk dat op voorsprong komt bij Staphorst en even later de 2-1 voorsprong van DVS. Kennelijk leidt dat ook even tot concentratieverlies bij Jan Jurriën Hop want diep in ons strafschopgebied laat hij Sicco Brouwer ontsnappen. Diens voorzet wordt door Joël Wagenaar  (een polletje wellicht ?) op een kinderlijke wijze ingeshuffeld, want meer  kan ik het niet noemen. Gelukkig voor ons, weg kans .

Ruststand 0-0, de spanning blijft, is voelbaar ondanks de heerlijk geurende koffie en het volgens de voorzitter lekkerste oranjegebak van Friesland.


Op naar de tweede helft. We komen slecht uit de kleedkamer, verliezen langzaam de controle. Veel balverlies, te kleine ruimtes, de friezen die bloed ruiken en onverdroten de aanval kiezen. Irritatie in het veld, in woord en gebaar, het kost Tim een gele kaart. In de 58e minuut een vervaarlijk schot van Sicco Brouwer maar Frans Koornberg ranselt het leer uit het doel. We doen iets terug. Uit een corner kopt Rick Boersma net naast. Drachtster Boys brengt Aziz Geik in voor Rudmer Loonstra die even later de hard werkende Lennard van den Brink een beuk geeft. Even vrezen wij, Lennard schudt echter de kop en kan weer verder. Dan de altijd gevaarlijke corners van de friezen waarbij de lange voorwaartsen het uitzicht van Frans Koornberg proberen te verhinderen. En dat lukt bijna als Jan Stoker uit zo’n corner maar net over kopt.

We gaan richting de 75e minuut, de spanning loopt op, gaan we het halen ?. Inmiddels is het 3-3 in Ermelo en 3-2 voor WHC, Urk staat voor in Staphorst, CSV Apeldoorn scoort tegen directe p-d concurrent AZSV. De ontknopingen in de slotfase dienen zich aan. Er zijn soms aardige combinaties tussen Rick Boersma en Pernelly Biya, dat geeft hoop voor de toekomst. Noufal Boutachkourt komt Stefan Jansen aflossen. Jordi Kaillie wisselt voor Sicco Brouwer.

En dan dames en heren de 87e minuut. Nog steeds zie ik in vertraging de beelden in mijn geheugen voorbij flitsen. De  friezen die alles op alles zetten om een overwinning te forceren. We worden achteruit gedrukt. Er is een aanval over rechts, de bal komt op zo’n 25 meter van het doel voor de voeten van Aziz Geyik. Die drukt af. De bal krijgt door een VVOG verdediger een lift mee waarvan je van te voren al weet en zo vaak gezien hebt: “dit gaat ‘m worden”. Maar dan. We kijken gebiologeerd naar Frans Koornberg. Die heeft ook gezien wat wij zagen. Hij beoordeelt, hij snuift nog eens, zijn lichaam verraadt een houding van “never niet en nooit niet” hij zet af, buigt zijn lichaam in een acrobatische flikflak (jurywaardering 8,9) rekt zich naar de bal. Die probeert de hand nog te ontwijken maar tevergeefs. Frans tikt ‘m genadeloos weg. Al die tijd hebben we onze adem ingehouden en de lucht verlaat nu fluitend en tot opluchting onze longen…pffff, dat had ‘m kunnen zijn. Kan niet anders, wij gaan dat punt halen.

Nauwelijks even later moesten wij opnieuw naar adem happen. Niet vanwege de gebeurtenissen op het veld, dat zat wel snor. Nee, de telefoon van Wim van Schie, Rino van Steenis en –weliswaar even later- Koen Bruining, gilden het bericht uit dat Uule Hendriks in de 87e minuut DVS op het slachtblok had gelegd met de verbluffende einduitslag 3-4. Excelsior verliest bij WHC. Urk wint van Staphorst, AZSV verliest van CSV Apeldoorn.

Wij zijn veilig maar voor DVS’33 moet de uitslag toch als een mokerslag zijn aangekomen. Drachtster Boys moet zich volgende week tegen WVF veilig spelen. DVS’33 moet van en op Urk winnen dat zelf nog wellicht een punt nodig heeft. Voor AZSV ziet er niet goed uit. Ze moeten zelf thuis van SVZW winnen, Drachtster Boys mag niet van WVF winnen, evenals dat zou moeten gelden van Urk. Hoe zo spanning en sensatie. Beste lezers, op naar volgende week.

 

Opstelling

Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Jan Jurriën Hop, Niels Nijveld, Stefan Jansen. Tim Brockhoff (geel), Douwe Dijkstra, (Naoufal Boutachkourt) Oussame Labari (Modou Nyang) Pernelly Biya, Rick Boersma.

Voorbeschouwing Drachtster Boys-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Drachtster Boys - VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C DRACHTSTER BOYS - VVOG 2 MEI  2015 

UPDATE:
DVS’33 ruikt de titel. Zelf won de ploeg eenvoudig met 5-1 van CSV Apeldoorn, zag de naaste concurrent Harkemase Boys in Rijssen met 1-0 verliezen van de andere concurrent Excelsior’31, waardoor de Ermeloërs met nog twee wedstrijden te gaan twee punten voorsprong hebben op Excelsior’31 en zelfs drie punten op Harkemase Boys. A.s. zaterdag de clash tussen DVS’33 en Harkemase Boys. Excelsior’31 heeft de strijd om de titel niet meer in eigen hand, moet hopen op winst of een gelijk spel van Harkemase boys bij de Ermeloërs. Excelsior’31 staat nog wel bovenaan in de strijd om de derde periodetitel met 16 punten. Concurrenten voor die periode titel zijn in volgorde, SVZW 16, DVS’33 14 en AZSV ook 14 punten. SVZW won het moeilijke “uitduel” bij Drachtster Boys met 1-0. Drachtster Boys staat nog slechts één punt boven AZSV en Urk. AZSV maakte de degradatie van WHC definitief door met een 5-0 overwinning Wezep te verlaten. Door de 5-0 winst bleef AZSV net boven de streep van de P/D nacompetitie, waarbij het doelsaldo ruim werd verbeterd. ACV toonde tegen Urk een gebrek aan strijdlust. Urk echter strijdvaardig en veel feller, wist de Assenaren op hun eigen Stadsbroek, een verdiende nederlaag toe te brengen.
Drie belangrijke punten voor de Urkers, in de poging om de P/D nacompetitie te ontlopen.
Urk, gelijk in punten met AZSV maar een beduidend slechter doelsaldo dan de Aaltenaren.
Flevo Boys speelde zich zo goed als veilig door de 3-0 overwinning op het al gedegradeerde WVF. VVOG weer met de nodige invallers, moest op Sportpark Het Noorderslag aan Staphorst de eer laten. De 2-0 nederlaag in Staphorst was een duidelijke misrekening van de Harderwijkers en VVOG staat voor het eerst en op het verkeerde moment deze competitie, in het rechter rijtje en dat is dus oppassen geblazen.
 
SPEELRONDE 25
Met nog twee competitie rondes zijn er drie beslissingen bekend.
ACV winnaar eerste periode;  Harkemase Boys winnaar tweede periode.
WVF en WHC gedegradeerd
Deze twee rondes moeten nog uitsluitsel geven van:
Wie wordt kampioen,
Welke twee ploegen spelen met ACV om de klasseperiode titel van de hoofdklasse C.
De winnaar speelt met de klasseperiode kampioen van de hoofdklasse A, B en de herkanser (nr. 13) van de topklasse om één plaats in de topklasse.

Wie spelen P/D nacompetitie voor behoud hoofdklasse of degradatie naar de eerste klasse
Poule 6 :   Nr. 11 HK C – 2e per. kamp. 1 D – 2e per. kamp. 1 E  
Poule 7 :   Nr. 12 HK C – 1e per. kamp. 1 D – 3e per. kamp. 1 E

Het woord “als” zal vele malen worden gebruikt in de discussies en voorbeschouwingen van de wedstrijden deze en volgende week. Het wordt in ieder geval een zenuwachtig, mooi en spannend slot van de competitie in de hoofdklasse C seizoen 2014-2015.


DE WEDSTRIJDEN

DVS’33 ERMELO – HARKEMASE BOYS (2-4)
De topper deze zaterdag in de hoofdklasse C. Bij winst kan de titel DVS’33 zo goed als zeker niet meer worden ontgaan en kan Harkemase Boys zich gaan opmaken voor de P/D nacompetitie om alsnog de topklasse zien te bereiken. Bij winst van Harkemase Boys of een gelijk spel wordt het weer een heel andere verhaal. (Als)
Toch start DVS’33 zaterdag als de grote favoriet. In Harkema werd het duel tussen de twee kandidaten door de Friezen gewonnen. (4-2). DVS voelde zich in die wedstrijd niet erg thuis op het slechte veld van sportpark De Bosk in Harkema. Die problemen liggen nu bij Harkemase Boys. Het kunstgras op het DVS’33 Sportpark is nu zonder meer in het voordeel van de thuisclub.

WHC – EXCELSIOR’31 (0-4)
Het gedegradeerde WHC zal voor Excelsior’31 weinig problemen gaan opleveren. De fut is eruit bij WHC en Excelsior strijdt nog op twee fronten om een plaats in de topklasse te veroveren. De strijd om kampioenstitel hebben de Rijssenaren niet meer in eigen hand. Bij winst van Harkemase Boys of een gelijkspel in Ermelo liggen de zaken weer heel anders
( Als)

SVZW – WVF (2-1)
SVZW jaagt op de derde periode titel.SVZW zal zich niet verslikken in WVF en een ruime winst proberen te behalen (doelsaldo). Het wordt afwachten hoe de wedstrijd resultaten van de andere kanshebbers op de derde periodetitel er gaan uitzien.
 (Als)

FLEVO BOYS – ACV
Hier gaat het alleen nog om de eer.
Punten deling

STAPHORST – URK
Een geweldige kraker op sportpark Het Noorderslag. Urk heeft een voorsprong van drie punten (29) op Staphorst (26). Urk speelt zijn laatste wedstrijd 9/5 op Urk tegen DVS’33 Ermelo. Staphorst speelt zijn laatste wedstrijd 9/5 in Rijssen tegen Excelsior’31
(Als)

CSV APELDOORN – AZSV
CSV Apeldoorn kan vrij uit spelen. AZSV staat in punten gelijk met Urk (29). Een driepunter is ook voor AZSV i.v.m. P/D nacompetitie van groot belang AZSV speelt zijn laatste wedstrijd (9/5) op eigen veld tegen SVZW.
(Als)

DRACHTSTER BOYS – VVOG
Drachtster Boys is voor VVOG steeds weer een moeilijke tegenstander. Vorig seizoen werd het in Harderwijk, na een moeizame wedstrijd, een magere 1-0 overwinning voor VVOG en in Drachten was de uitslag ook 1-0, maar nu in het voordeel van Drachtster Boys. Dit seizoen weer een moeizaam duel tegen de Friezen op 6 december 2014 op De Strokel. Toen in de 69e minuut Oussama Labari de 1-0 scoorde leek VVOG de overwinning binnen te gaan halen. VVOG was in die periode duidelijk de bovenliggende partij. Toch ging het mis. Even was de VVOG verdediging niet bij de les. VVOG was gewaarschuwd voor de verre ingooien van Drachtster Boys en toch zag verdediger Wouter Roosjen van Drachtster Boys kans, uit zo’n verre ingooi, koppend de VVOG verdediging te verrassen en de 1-1 te scoren in de 81e minuut. VVOG probeerde daarna toch nog de winst binnen te halen maar stug verdedigend, soms met kunst en vliegwerk wisten de Drachtenaren de gelijke stand vast te houden.
Drachtster Boys is evenals VVOG nog niet geheel veilig. De Friezen staan op de negende plaats in de stand met 30 punten terwijl VVOG achtste staat met 32 punten. Beide ploegen kunnen dus nog wel wat punten gebruiken om geheel veilig aan de laatste wedstrijd te gaan beginnen. Het is nog niet zeker hoe het staat met de ziekenboeg is bij VVOG, maar zeker is wel dat er zaterdag een team in het veld moet staan, met een ongekende strijdlust, de wil om te winnen   en de punten naar Harderwijk te brengen. Die strijdlust en de wil om te winnen is zeker bij Drachtster Boys aanwezig. Het wordt voor beide ploegen een spannende middag  met vele malen, als, als. 

 

Locatie

Sportpark Drachtster Bos Postlaan 5 9204 WT Drachten

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.