Competitie
Datum Zaterdag 11-04-2015
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 3235
Vertrek supportersbus: 12:45

2 wint, 1 verliest

Een heroïsche overwinning en troosteloos verlies waren de resultante van een druilerige middag Wierden.


Net de spelersbus uitgestapt, belandden we in een heroïsche strijd voor de overwinning tussen het in de gevarenzone verkerende VVOG 2 en titelkandidaat SVZW 2. Stand op dat moment, ongeloofeloos, 0-2. Scores van de tot “Das Phantom” omgedoopte Rick Boersma. De tweede helft nadat ik ook de 0-3 van hetzelfde Phantom had gemist stapte ik naar buiten om gelijk in een carrousel van emoties, strijd, hachelijke situaties en dito uitvallen terecht te komen.  Dan, een klap er bovenop, doorgebroken speler van SVZW wordt onderuit gehaald door –schiet er me niet voor lek- Marco Jansen; rood. Nog 10 spelers en met de macht der wanhoop verdedigen. SVZW scoort de 1-3 en krijgt vleugels,  gevolgd door opnieuw doorbraak over links. Keeper Melvin Betzold loopt uit, maar is te laat en maakt de fatale ook met rood bestrafte overtreding. Nog maar 9 spelers en nog 10 minuten te spelen. En dan komt karakter en samenwerking bovendrijven en trekken ze die 3 punten over de streep. Mannen, genoten, genoten, genoten en dat zal voor jullie in het kwadraat gelden.
Was dit de ouverture en een opmaat voor de mannen van SVZW en VVOG 1. Neen, moet ik u daarop antwoorden. VVOG met de nog steeds geblesseerde Richard Haklander en –ofcourse- langdurig geblesseerde Thomas Vossebelt startte wel iets beter dan SVZW, stoorde goed en combineerde in die beginfase naar behoren maar dat leverde geen mogelijkheden op. Langzamerhand nam SVZW, dat met zo veel kwaliteit al tijden onder haar kunnen presteert, het initiatief wat over. Ook overigens aanvankelijk zonder effect te sorteren. Zodoende zakte alle adrenaline die in ons zat naar een historisch dieptepunt. Om toch tot ergernis ineens weer boven te komen drijven toen uit een spaarzame corner , de bal door Ruud ter Heide werd ingekopt en tot verbazing van iedereen het intikkertje van de overduidelijk in buitenspel staande Cenk Unguz werd goedgekeurd.  In de hele eerste helft had VVOG welgeteld 2 mogelijkheden om gevaarlijk te worden maar werd het dat niet.
In de tweede helft probeerde VVOG het wel maar verder dan enkele corners en een gevaarlijke inzet kwam het niet. SVZW verdedigde de meeste aanvallen vroegtijdig weg en scoorde in de 80e minuut uit een counter uit het boekje de 2-0 toen Maarten Jansen een messcherpe voorzet aan de voor het doel vrijgelopen Nigel Michels gaf. In de dying seconds liet VVOG het lopen en breidde SVZW de voorsprong uit door opnieuw Nigel Michels.
De laatste 4 wedstrijden is VVOG niet tot winst gekomen. Waar ligt dat toch aan ?. Cruyff zei al, het gaat om de details. Gemeten naar onze kwaliteiten presteerden wij in de eerste periode boven verwachting met 16 punten, 14 doelpunten voor en 11 tegen. In de tweede periode van 9 wedstrijden behaalden we 14 punten, scoorden we er 18 en kregen er 15 tegen. In de 3e periode van nu 8 wedstrijden, treedt het verval op en behaalden we uit 4 wedstrijden 1 punt, scoorden er 2 maar kregen en 9 om de oren. Toch presteren we in seizoensopzicht nog steeds goed met op dit ogenblik een zevende plaats en 31 punten. Waar kunnen we het tij keren ?. De aankomende thuiswedstrijd tegen DVS’33 zal ongetwijfeld de wil om te winnen buiten elke twijfel stellen. We weten ook dat het beste medicijn voor een verliesperiode is om een keer te winnen. DVS’33 heeft een zeer goede ploeg, de opgaaf zal immens zijn maar ook bij DVS’33 zien we haarscheurtjes optreden en zal ongetwijfeld sprake zijn van toenemende spanning.  Wat een prachtig scenario levert dat op voor een mooie zaterdag op 18 april 2015. Veel succes staf, begeleiding en spelers voor die wellicht gedenkwaardige zaterdag.
 

Opstelling

SVZW: Michiel Achterhoek, Maurice Bartelds, Jordi Houtkamp,Machiel vanKeulen, Michael Wensing, Cenk Uguz (88. Bas Woesthuis) , Jordi van Ek, Nigel Michels, Ruud ter Heide (74 Maarten Jansen), Kevin Aman
VVOG: Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Jan Jurriën Hop, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Douwe Dijkstra, Oussama Labari, Pernelly Biya (46 Modou Nyiang), Martijn Duits, Kevin van der Vlag, Stefan Jansen (geel) (72. Naoufal Boutachkourt)

Scoreverloop

32e minuut 1-0 Cenk Uguz
80e minuut 2-0 Nigel Michels
90e minuut 3-0 Nigel Michels

Voorbeschouwing SVZW-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van SVZW-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C SVZW - VVOG  11 april 2015 

UPDATE:
Na de de inhaal wedstrijden van het paasweekend, staan alle clubs weer op een gelijkaantal gespeelde wedstrijden (21) en is de stand weer overzichtelijk geworden.Zowel boven aan de ranglijst als in de onderste regionen is de spanning toegenomen. Er resten nog vijf competitie dagen.
De top:
DVS’33, Harkemase Boys en Excelsior”31 strijden om de titel. Welke club heeft de beste eindsprint, met o.a. nog de toppers: DVS’33- Excelsior’31, DVS’33 - Harkemase Boys en Excelsior’31-Harkemase Boys, op het programma. De voorsprong van de Ermeloërs is door het punten verlies 28/3 bij ACV (1-1) teruggelopen naar drie punten op Harkemase Boys en vier punten op Excelsior’31.

De P/D plaatsen:
Dit wordt een gevecht tussen de ploegen AZSV, Staphorst, Urk, alle drie de ploegen met 22 punten en ook nog een kleine kans voor WHC dat met 17 punten op een degradatie plaats staat. Het doel saldo kan belangrijk zijn bij een gelijk aantal punten.Als het niet gaat om rechtstreekse degradatie geldt aan het eind van het seizoen het doelsaldo wel.
De degradatie plaatsen:
WVF is al gedegradeerd en voor WHC wordt het een heel moeilijk traject om de degradatie nog te ontlopen. De derde periodetitel kent nog een handvol kandidaten.Mocht de winnaar van een periodetitel ook kampioen worden, dan wordt die periodetitel overgenomen door de hoogst geplaatste ploeg in de competitie-eindstand en nog geen prijs heeft gewonnen. Ook nog spannend.

SPEELRONDE 22 ( derde periode, wedstrijd 5)

SVZW – VVOG (1-4)
Seizoen 2010-2011 behaalde SVZW de kampioenstitel van de hoofdklasse C en promoveerde naar de topklasse. SVZW beleefde een zwaar seizoen in de topklasse, met aan het einde degradatie, dus terugkeer naar de hoofdklasse. In de seizoenen daarna, in de hoofdklasse C, was de doelstelling steeds, “terug naar de topklasse”. Ieder seizoen werden opnieuw de nodige versterkingen voor de selectie “gehaald” maar promotie naar de topklasse bleef telkens weer een utopie voor De Zwaluwen. Ook dit seizoen wordt het weer problematisch de zo gewenste promotie te laten plaats vinden. Er is nog een heel kleine kans, door via het winnen van de derde periode en de daaropvolgende nacompetitie, die promotie alsnog te winnen. Een lange bijna onmogelijke opgave. De resultaten van SVZW zijn ook dit seizoen te wisselvallig.
Eerste periode   8-3-3-2 12 (15-9).
Tweede periode 9-4-1-4-13 (16-20)
Derde periode    4-2-1-1-7   (12-10)

Competitie stand, vijfde plaats:  21-9-5-7-32 (43-39),  met een paar forse nederlagen o.a. :
thuis tegen Flevo Boys 1-5 en uit bij Excelsior’31 5-0 en VVOG 4-1. Geen prestaties die wijzen op een plaats, in de sterke topklasse. Merkwaardige uitslagen staan er op het lijstje van SVZW  b.v. bij VVOG, waar SVZW de vlot combinerende ploeg was met het meeste bal bezit, maar bij het afmaken van de gecreëerde kansen hopeloos faalde. VVOG benutte de kansen wel met enkele prachtige doelpunten, waarbij de achterste linie van SVZW zijn dag kennelijk niet had. De laatste twee competitie wedstrijden gingen voor de Zwaluwen ook verloren, 28 maart de eerder genoemde 5-0 nederlaag bij Excelsior’31 en vorige week 3-1 bij ACV. SVZW blijft hopen op een mirakel, om volgend seizoen toch nog als topklasser van start te kunnen gaan. Voor VVOG geldt de laatste competitie wedstrijden er alles aan te doen om de mooie plaats in de subtop te behouden.

DVS’33 – EXCELSIOR’31 (1-1)
De topper a.s. zaterdag in de hoofdklasse C. Een zes punten wedstrijd, met het oog op de titelkansen. Bij een nederlaag van Excelsior’31 lijken de kansen voor het winnen van de titel zo goed als over. De achterstand van de Excelsior’31 loopt dan op tot zeven punten.
Bij winst van de Rijssenaren wordt de achterstand op DVS’33, teruggebracht naar slechts één punt. Het wordt een publiek trekker in Ermelo, waar twee uitstekend voetballende ploegen er een mooie spannende wedstrijd van gaan maken. In Rijssen eindigde het duel in een 1-1 eindstand. Wie het weet mag het zeggen. Een punten deling lijkt er ook nu aan te komen.

WHC – HARKEMASE BOYS (0-2)
WHC strijdt tegen degradatie en Harkemase Boys voor de kansen op de kampioenstitel.
Harkemase Boys gaat voor de winst en weet dat er in Ermelo punten worden verspeeld, hoe dan ook.WHC zal strijdend ten ondergaan en ziet daarna het degradatie spook steeds nader bij komen.

STAPHORST – ACV (0-4)
Staphorst deed j.l. maandag slechte zaken. De Staphorsters verloren op eigen veld van het al gedegradeerde, WVF, dat de hoofdklasse gaat verlaten met de wetenschap dat er toch nog een wedstrijd werd gewonnen. Na drie gelijke spelen, zeventien nederlagen, eindelijk een wedstrijd gewonnen, wat een feest voor de Zwollenaren en wat een bittere teleurstelling voor de thuisclub. In Staphorst, waar op een overwinning was gerekend, was het, na de mooie overwinning op CSV Apeldoorn afgelopen zaterdag, een grote tegenvaller, waardoor Staphorst met AZSV en Urk met een gelijk aantal van 22 punten de P/D strijd moet aangaan.
ACV kan vrijuit voetballen en zich kan richten op de nacompetitie voor promotie naar de topklasse. Het thuisvoordeel voor Staphorst blijkt, gezien de uitslag tegen WVF, nauwelijks een voordeel te zijn.Een kleine overwinning voor ACV.

CSV APELDOORN – WVF (1-0)
CSV Apeldoorn leed in de laatste thuiswedstrijd, een 4-1 nederlaag tegen Staphorst.
Er moet zaterdag wat recht gezet worden voor het eigen trouwe publiek. WVF heeft de eerste overwinning binnen en het kan toch niet zo zijn, dat CSV Apeldoorn zaterdag op het eigen sportpark Orderbos, één of meer punten gaat inleveren aan de Zwollenaren. Een overwinning voor de thuisclub.

FLEVO BOYS – AZSV (2-2)
Het verschil op de ranglijst tussen Flevo Boys en AZSV is acht punten. Dat verschil mag niet kleiner gaan worden vindt men bij Flevo Boys. Na de nederlaag bij Drachtster Boys mag er weer geen nederlaag worden bijgeschreven. AZSV strijdt met Urk en Staphorst om de P/D plaatsen te ontlopen. Flevo Boys kan op een gemotiveerd en uiterst fel spelend AZSV rekenen. Flevo Boys houdt de punten in eigen huis.

DRACHTSTER BOYS – URK (1-0)
Drachtster Boys heeft zich aardig in veiligheid weten te spelen. Bij een overwinning wordt de afstand tot Urk (P/D plaats) opgevoerd tot negen punten en dat is nooit weg met daarna nog slechts vier wedstrijden te gaan. De nederlaag tegen Harkemase Boys moet worden goed gemaakt door Drachtster Boys. Die overwinning gaat er komen. Urk lijkt niet in staat te zijn in het Drachtster Bos de thuisclub in de problemen te kunnen brengen.

 

Locatie

2e Lageveldsweg 64 7641 PC Wierden

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.