Competitie
Datum Zaterdag 21-03-2015
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 2790
Vertrek supportersbus: 12:30

AZSV-VVOG 0-0; op naar de finales

Een Frits van Turenhout brilstand na 90 minuten in Aalten. Tijd voor een bespiegeling op de naderende slotaktes in de Hoofdklasse C.

Een lichte rilling ging door mij heen bij het naderen van sportpark Villekamp. Daar waar we vorig jaar op en klein, slecht veld, snel uit de droom werden geholpen door twee vlijmscherpe aanvallen en  de kleine AZSV keeper een onneembare veste bleek om dat tij te doen keren ook al kwamen we terug tot 2-1.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee luidt toch het gezegde, maar de voorafgaande aan deze pot, felle regenbuien, hadden van het veld een professionele roetsjbaan gemaakt. En zulks werd bewaarheid, in een potje kaatsen in de eerste helft waarvan we alleen al moe werden om te kunnen volgen bij welke kleur shirt de bal nu weer was aangeland. Nee mensen, het was bar en boos maar beide partijen waren geëxcuseerd door de omstandigheden en leverden wel 100% strijd. In deze fase van de competitie raakt VVOG gehandicapt. Thomas Vossebelt zwaar geblesseerd, Modou Nyang en Richard Haklander ook niet beschikbaar. Tegen een AZSV dat bestreden moet worden op kracht was dat een grote aderlating.  Een ASZV dat ook moet winnen want de strijd onderin is hevig. Een AZSV dat door een eveneens zware blessure van hitman Robinn Thuss aan kracht heeft moeten inbinden en dat werd pijnlijk duidelijk. Hoogtepunt uit de eerste helft, een prachtig diagonaal schot waarmee de hoekvlag aan VVOG kant finaal over midden werd geschoten én een super kans bij een vrije trap precies op de 16-meterlijn waarvan de uitvoering door AZSV moet worden beoordeeld met een niet nader te noemen dikke onvoldoende. De tweede helft dan. Trainer Ed Engelkes had het woord "verzorgd voetbal" verbannen en VVOG kreeg wat meer vat op het spel. Uitgespeelde kansen leverde dan niet op maar Lennard van den Brink gaf de uitdrukking "poeieren"een nieuwe dimensie. Hij "poeierde" tot twee maal toe de bal richting doelman Ruud Kempers. Die tweede poeier was met het blote oog niet te volgen en de geruchten gaan dat er een kleine knal te horen was waarmee het projectiel door de geluidsbarrière schijnt te zijn gegaan. Maar helaas voor ons plofte ook deze poging niet in het net. Er was een unieke kans voor de onzen om -eveneens vanaf de 16-meter lijn- uit een vrije trap het verschil te maken maar die werd verprutst door een te veel te langzame uitvoering. Het slotakkoord was voor Roy Berenschot van AZSV die vrij voor Frans Koornberg, dé kans van de wedstrijd kreeg maar zijn schot werd kundig gekeerd door de VVOG Torwart.

Waar brengt dat ons nu met nog 6 wedstrijden te gaan. Eerst volgende week thuis tegen het ook kwakkelende Flevo Boys met wedstrijdsponsor FLYNTH. Dan, weekje vrij, op 11 april de uitwedstrijd tegen SVZW en de derby van het jaar op 18 april tegen DVS'33 thuis. Op respectievelijk 25 april en 2 mei twee uitwedstrijden tegen eerst Staphorst en dan Drachtster Boys en dan op 9 mei de laatste thuiswedstrijd tegen Apeldoorn.

In de eerste periode stonden we 3e, in de 2e periode een 8e plaats en nu in de 3e periode staan we op een 5e plek die nog altijd perspectief biedt op een periode titel. Is dat realistisch of wishfull thinking ?. Ik kan u het antwoord niet geven. We moeten van wedstrijd naar wedstrijd leven en voor zaterdag staat daar het altijd aantrekkelijke duel tegen Flevo Boys. Verschil in ons voordeel op dit moment 4 punten met een wedstrijd meer gespeeld, een mooi affiche dus.

Kijken we naar de stand in de Hoofdklasse C dan heeft buurman DVS'33 in haar race naar de titel, gisteren prima zaken gedaan. Er wordt gefluisterd dat, met de gordijnen dicht, na afloop van DVS'33-WHC al is proefgedraaid met de Polonaise. Maar nogmaals het is een gerucht. Feit blijft dat DVS'33 nu theoretisch gezien 5 punten los kan raken van haar Harkemase Boys en 6 punten losstaat van Excelsior'31. En, beste mensen, dat maakt dat daarmee misschien op 18 april sprake zal zijn van de meest spannende derby VVOG-DVS'33 ooit. Laten we er met z'n allen één groot sportief feest van maken. Ik wens u een goede zondag.

Opstelling

VVOG:
Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Jan Jurriën Hop, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Douwe Dijkstra, Oussama Labari (87. Naoufal Boutachkourt) Pernelly Biya (78. Jos Dijkstra (geel) ) Martijn Duits, Kevin van der Vlag en Stefan Jansen
AZSV:
Ruud Kempers, Jonathan Goosen, Sander van Aken, Max Jansen. Michael Vaags (geel) Stijn ter Haar, Niek te Veluwe, Jordi Adriaanse (76.Freek Mulder) Tim Pothast (69. Sven Spekking) Roy Berenschot, Wietse Kämink

Scoreverloop

Geen want het bleef 0-0

Voorbeschouwing AZSV-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van AZSV-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C AZSV - VVOG 21 MAART 2015 

UPDATE
Inhaal programma, 31-01-2015 (wedstrijd programma 15 - tweede periode))

Harkemase Boys verzekerde zich van de tweede periodetitel. De Harekieten hadden geen enkele moeite met WVF (4-0) en delen de koppositie weer met DVS’33. De Ermeloërs hebben echter nog een wedstrijd tegoed. Excelsior’31was veel te sterk voor het bezoekende Urk. Het werd een kansloze 4-0 nederlaag voor de Urkers. Excelsior’31 blijft de koplopers, DVS’33 en Harkemase Boys, in de nek blazen. Urk zit tegen de degradatie herkansing plaatsen aan. ACV deelde de punten met AZSV (1-1). De titel heeft ACV al lang opgegeven.
AZSV sprokkelde er een belangrijk puntje bij, heeft nu twee verliespunten minder dan Urk.
VVOG blameerde zich in Wezep. Een fel om de punten strijdend WHC stuurde VVOG met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Het fouten festival in de achterhoede van VVOG en door vooral in de tweede helft, het niet benutten van een aantal opgelegde scorings kansen, geeft voldoende stof om hier nog eens goed over na te praten in de VVOG gelederen.
WHC behaalde uit de laatste twee wedstrijden zes punten en heeft de degradatie zone verlaten ten koste van Staphorst. Staphorst heeft echter nog twee wedstrijden tegoed.
Flevo Boys leed zijn vierde achtereen volgende nederlaag. Nu was CSV Apeldoorn te sterk voor Flevo Boys. Geen prijzen voor Flevo Boys dit seizoen. De 1-0 overwinning van de Apeldoorners bracht de club in wat rustiger vaarwater. Drachtster Boy wist Staphorst op het eigen Noorderslag met 3-1 in te pakken. Drie belangrijke punten voor de Friezen, die meer afstand namen van de gevaren zone. Voor Staphorst begint het er steeds somberder uit te zien.
 

SPEELRONDE 20 ( wedstrijd 3, derde periode)
In deze derde periode stijgt de spanning met de week. Het bekijken van de standenlijst hoofdklasse C,  wordt bijna een dagelijkse bezigheid. Hoe staan we ervoor en hoe gaan de beslissingen vallen aan het einde van de rit. Allemaal vragen en vragen. Drie ploegen strijden nog om de kampioenstitel en in de onderste regionen zijn er nog zeker vijf ploegen die strijden om niet rechtstreeks te degraderen of nacompetitie te moeten spelen voor het  behoud van de status, hoofdklasser. Bovendien is er ook nog de niet onbelangrijke strijd om de derde periode titel. Ook zaterdag wordt er in alle duels, met veel strijd om de punten gespeeld en zal er hier en daar weer wat gewijzigd worden in de stand.

DE WEDSTRIJDEN
     
AZSV - VVOG  (0-1)
Wil VVOG nog meedoen in de strijd om de derde periode titel dan is punten verlies niet aan de orde. Gemakkelijker gezegd dan het echt waar te maken. VVOG zal alle zeilen moeten bij zetten om met een positief resultaat Aalten te kunnen verlaten. Hoe het niet moet heeft VVOG zaterdag j.l. in Wezep tegen WHC laten zien. Bij AZSV staat de teller na 18 wedstrijden op 18 punten met een plaats in de degradatie nacompetitie zone. Op eigen veld werden uit de acht gespeelde wedstrijden 11 punten verzameld. Drie maal winst, tweemaal gelijk en drie maal verloren. De 10 wedstrijden op vreemde bodem leverden slechts 7 punten op. Een maal winst, vier maal gelijk en vijf nederlagen. AZSV begint zaterdag aan een serie van drie thuiswedstrijden, achtereen volgens tegen VVOG, WVF en DVS’33 Ermelo.
Voor AZSV drie zwaar wegende thuis wedstrijden. Die thuiswedstrijden moeten voor AZSV de benodigde punten gaan opleveren om uit de gevaren zone te komen. Het belang van de wedstrijd tegen VVOG is dus zonder meer duidelijk. De ploeg van trainer Dennis van Toor zal op scherp staan. Wat dat betekent heeft Harkemase Boys enkele weken geleden, ook ondervonden. De Harekieten verlieten Sportpark Villekamp met een 2-0 nederlaag.
VVOG is gewaarschuwd. Het kan een zware middag tegemoet zien.

DVS’33 ERMELO – WHC (4-1)
DVS’33 zal zich niet laten verrassen door WHC. Natuurlijk is er vertrouwen in het team van WHC gekomen, door de twee overwinningen op resp. Flevo Boys en VVOG. De spelers zullen zich niet zonder slag of stoot naar de slagbank laten spelen.  Maar DVS’33 zal te sterk blijken, voor het tegen degradatie vechtende WHC.

SVZW – HARKEMASE BOYS (2-1)
Een heel mooie affiche. Een topper. Beide clubs zijn in de race voor een prijs.
SVZW, uitgeschakeld voor de titel, is op zoek naar de derde periodetitel om daarna via de moeilijke nacompetitie alsnog proberen te promoveren naar de gewenste topklasse.
Die periodetitel zit bij Harkemase Boys al in de tas. Maar Harkemase Boys heeft zijn zinnen gezet op de kampioenstitel. De drie verlies punten achterstand op koploper DVS’33, 28 februari  j.l. opgelopen door in Aalten met 2-0 te verliezen bij AZSV, mogen perse niet groter gaan worden voor de Harekieten. De belangen zijn groot voor beide ploegen.
In Harkema zegevierde SVZW met 2-1. Een herhaling van die uitslag zou best eens kunnen gaan plaats vinden, met DVS’33 als lachende derde. Het zal er gaan spannen op sportpark Het Lageveld in Wierden.

DRACHTSTER OYS – EXCELSIOR’31 (1-1)
Drachtster Boys is en blijft in het Drachtster Bos een moeilijk te bestrijden tegenstander.
Bij een overwinning zou Drachtster Boys een belangrijke stap doen, naar een zo goed als zeker langer verblijf, in de hoofdklasse. En daar zullen Drachtenaren, slim spelend, onder leiding van trainer Fred de Boer, ook voor willen gaan. Excelsior’31, is na de winterstop goed op dreef. Vijf wedstrijden gespeeld, vijf overwinningen en een doelsaldo van 17-0.
In de derde periode is de ploeg na de twee gespeelde wedstrijden koploper met twee overwinningen en een doelsaldo van 9-0. Ondanks dat Excelsior’31 geen gemakkelijke middag tegemoet gaat op de moeilijke te bespelen grasmat in het Drachtster Bos en de stugge tegenstand van Drachster Boys, gaan de drie punten wel mee naar Rijssen.


CSV APELDOORN – ACV  (1-3)
Beide ploegen kunnen er een aardige wedstrijd van maken. ACV uitgeschakeld voor de titel wacht op de nacompetitie voor een plaats in de topklasse en CSV Apeldoorn is door de overwinning op Flevo Boys zo goed als zeker ook volgend seizoen weer terug te vinden in de hoofdklasse. Een punten deling in Apeldoorn.

FLEVO BOYS – STAPHORST (1-1)
Flevo Boys zit in een “dip”. Vier nederlagen achtereen is natuurlijk niet goed voor de Emmeloorders. Een overwinning kan de Boys weer op het juiste spoor brengen.
Of gaat Staphorst profiteren van “de Flevo Boys dip”? Staphorst heeft het moeilijk, staat op een degradatie plaats. De nog te spelen inhaalwedstrijden geven de Staphorsters nog hoop op een betere plaats in de stand. Maar dan moeten er, evenals bij Flevo Boys, punten worden binnen gehaald. Flevo Boys is uit op eerherstel en zal er alles aan doen, de negatieve spiraal te gaan ombuigen en het thuis publiek eindelijk weer een eens winnen Flevo Boys laten zien.

WVF – URK  (1-3)
Bij WVF wordt nog steeds uitgekeken naar de eerste winst in de hoofdklasse. Urk kan zich eigenlijk geen nederlaag veroorloven gezien de positie op de ranglijst. Het wordt nog een moeilijke middag voor de Urkers in Zwolle. Toch lijkt Urk met een kleine overwinning uit Zwolle te gaan vertrekken.

 

Locatie

Villekamp Haartsestraat 57 7121 WJ Aalten

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.