Datum Zaterdag 13-09-2014
Wedstrijdnummer 3082

Bonuspunten

VVOG zette een sterk begin om in een 0-1  voorsprong en consolideerde die tegen een onmachtig Excelsior '31. Bonuspunten dus.

Het was goed toeven op het prachtige sportpark De Koerbelt. Een splinternieuwe tribune met businesshome en kleedkamers geven het een professionele uitstraling. Het was zo'n typische indian summer zaterdag middag met een heerlijk zonnetje. Alle ingrediënten dus voor een mooie pot zaterdagmiddag voetbal. Met gevoelens van respect voor deze ex topklasser en in de wetenschap dat zij tegen het toch niet misselijke Harkemase Boys de 3 punten uit! over de meet hadden weten te trekken, was algemeen het gevoelen te horen dat we met een punt al zeer tevreden zouden zijn.

De lijst met geblesseerden was verder uitgebreid met Erwin Schouten (ziek) en Douwe Dijkstra (hamstring) en mede daardoor was de keuze gemaakt voor Kevin van de Vlag in de spits waarmee lengte, een aanspeelpunt en snelheid was gecreeërd. Zou het team de stijgende lijn van een goede eerste helft tegen Staphorst weten door te trekken. Het antwoord op die vraag werd in het eerste half uur van de wedstrijd bevestigd. Hier staat een team dat individueel en als ploeg groeiende is. Gedisciplineerd werken van uit de groeps taken. Individueel weten waar je moet staan en wanneer je welke actie moet uitvoeren. Het gaf zeker in die eerste fase een geruststellend gevoel dat hier vanmiddag iets te halen was en in dat gevoel werden we al snel op onze wenken bediend. Na een aantal goede en snelle combinaties was het in de 16e minuut dat een scherpe voorzet vanaf links van Lars Kerver door de Excelsior '31 verdediging werd gemist en de bal pardoes voor de voeten van Pernelly Biya kwam die met een verdekt diagonaal schot keeper Arjan Kok wist te verslaan en de 0-1 op het scorebord deed aantekenen.

In de navolgende 20 minuten had VVOG die voorsprong kunnen en moeten uitbreiden. Kevin van der Vlag was daar nog het dichtste bij toen hij John Lubbers -diep op eigen helft met een goede pass aangespeeld- op snelheid versloeg, de bal voor zijn rechtervoet speelde en hard uithaalde maar net over schoot. Ik was blij verrast met name met de ontwikkeling van de middenvelders Tim Brockhoff en Thomas Vossebelt. Die laatste was voor mij, zonder de anderen te kort te doen Man of the Match omdat hij op de juiste momenten ingreep en vooral in de eerste helft de flankspelers goede bediende. Pernelly Biya is daarbij een constant gevaar voor de tegenstander waar Oussama Labari nog iets zoekend is naar zijn bekende frivoliteit maar vooral in het teambelang speelt.

Bij Excelsior '31 lukte er vanmiddag weinig. De overijverige Adi Dragonovic viel als creatieve rechtsback weliswaar op door snelle rushes maar in de eindpassing was hij slordig. Dat gold voor het hele team dat op een uitzondering na vooral worstelde met zich zelf en eigenlijk geen moment in de wedstrijd wist te komen. Was de vorm er dus niet, de VVOG verdediging zorgde er daarnaast ook nog voor dat die vorm er ook niet kon komen door resoluut ingrijpen op de juiste momenten in de wetenschap van een deze wedstrijd weer zeer betrouwbaar ogende en goed coachende keeper Frans Koornberg. Hij werd verder nauwelijks beproefd in deze wedstrijd.

Ook de wissels van trainer Roeland ten Berge brachten geen ommekeer te weeg en zo bleef het zonnetje ons koesteren totdat we met een fijn gevoel van 3 punten in de knip en een mooie zaterdagmiddag in Rijssen de terugreis naar Harderwijk met genoegen konden aanvaarden. Een blik op de ranglijst (zegt uiteraard nog helemaal niks) deed dat fijne gevoel alleen maar toenemen. Ik wens u een prettige zondag.

VVOG: Frans Koornberg, Lennard van de Brink, Jan Jurriën Hop, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Thomas Vossebelt, Richard Haklander (64. Jos Dijkstra), Oussama Labari (90+2. Reyer Roelofsen), Pernelly Biya, Martijn Duits, Kevin van der Vlag (83. Naoufal Boutachkourt

Excelsior’31: Arjan Kok, René Sikkelbein (74. Dylan Vosskuhler), Rico Wolven, John Lubbers, Adi Draganovic, Rob ten Hove, Coen Vloedgraven, Michel Gerritsen Mulkes (64. Joran Pot), Hakim Ezafzafi, Niek Davina, Gerald ten Hove (46. Tim Letteboer)

16e minuut 0-1 Pernelly Biya

Excelsior '31 - VVOG 0-1

Beelden van het doelpunt voor VVOG van Pernelly Biya.

Voorbeschouwing Excelsior '31 - VVOG

De voorbeschouwing op Excelsior '31-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

De eerste schermutselingen van het seizoen 2014 – 2015 zijn achter de rug.

VVOG hield aan het duel tegen Staphorst één punt over (1-1).

VVOG kan terugzien op een redelijke competitie opening.

Vooral in de eerste 30 minuten werd door VVOG een overwicht opgebouwd. Waar Staphorst de bal snel verloor was het balbezit van de geduldige Harderwijkers en het positie spel bij VVOG in die periode goed verzorgd.

Het doelpunt na 19 minuten was de beloning van het voortreffelijke voetbal van de thuisclub.

De 1-1 viel onverwacht kort voor de pauze en de goal viel eigenlijk volkomen uit de lucht. Even was VVOG daarna de controle over de wedstrijd kwijt.

Na de pauze volgde een min of meer gelijkopgaande strijd met een licht overwicht voor VVOG, dat ook de beste scorings kansen kreeg.

De 1-1 eindstand werd tevreden begroet door Staphorst. Bij VVOG overheerste toch een lichte teleurstelling.

-

Verrassend was de grote uitslag bij de wedstrijd AZSV – WHC 4-0

Het collectief sterk spelende AZSV, dat gedurende 70 minuten met een man minder op het veld stond, door de rode kaart van Johan Goosen, maakte een flitsende seizoensopening, door WHC  met een beschamende 4-0 nederlaag naar huis te sturen.

AZSV is door de grote overwinning en het doelsaldo koploper in de hoofdklasse C.

Een bedenkelijke start van WHC.

Excelsior’31, degradant uit de topklasse, is het seizoen, nu in de hoofdklasse, sterk begonnen met een knappe zege bij Harkemase Boys.

Harkemase Boys begon sterk aan de wedstrijd en kwam voor de pauze op een 1-0 voorsprong.

Kort na de thee scoorde Excelsior’31 de gelijkmaker en vijf minuten voor her eindsignaal scoorde Excelsior’31 de 1-2. Harkemase Boys ging op jacht naar de gelijkmaker.

Er volgden nog een aantal hectische en angstige minuten voor de Rijssenaren, maar de ploeg sleepte de overwinning uit het vuur.

WVF debuteerde in de hoofdklasse met een fikse nederlaag tegen een veel sterker Flevo Boys. De 0-3 nederlaag van de Zwollenaren gaven de krachtsverhoudingen nauwelijks aan.

Een simpele overwinning voor Flevo Boys.

DVS’33 was in Apeldoorn tegen CSV gedurende de gehele wedstrijd heer en meester. De Apeldoornse ploeg werd bij vlagen gewoon overklast.

DVS’33 kreeg kans op kans om met een flinke overwinning naar huis te gaan.

De Ermeloërs vertikten het echter, om de vele opgelegde kansen in doelpunten om te zetten.

De thuisploeg hield met kunst en vliegwerk het doel schoon en wist zelf uit de sporadische uitvallen, tegen alle verhoudingen in, tweemaal te scoren.

De 2-0 nederlaag was een beste tegenvaller voor de Ermeloërs.

SVZW is sterk begonnen aan de competitie. De Wierdenaren hadden weinig moeite met het tegenvallende Drachtster Boys

Met een 3-0 nederlaag werden de Friezen huiswaarts gestuurd.

ACV had “op Urk”, op meer tegenstand gerekend. Veel viel er niet te beleven op sportpark De Vormt. Een beetje saai allemaal.

ACV wachtte rustig op de kansen en Urk was nauwelijks in staat kansen te creëren

De ruststand 0-2 was ook de eindstand.

SPEELRONDE 2 ( 1e periode)

Als we zo aan het begin van de competitie al over “ toppers ” mogen en kunnen spreken staan die toppers a.s. zaterdag al op de competitie rol.

Wat te denken van de wedstrijden Flevo Boys – SVZW en ACV – Harkemase Boys.

Mooie affiches en publiektrekkers, zonder meer.

EXCELSIOR’31 – VVOG

Op het sportpark De Koerbelt in Rijssen wacht VVOG weer een pittige tegenstander, het uit de topklasse gedegradeerde Excelsior’31.

Excelsior’31 was in het seizoen 2009-2010 één van de 16 hoofdklasser die uit de hoofdklasse promoveerden naar de nieuwe topklasse, seizoen 2010-2011.

Excelsior’31, werd op 24 april 2010 kampioen van de hoofdklasse C, was 10 april 2010, gezien de stand op de ranglijst al zeker van promotie naar de topklasse.

Vier seizoenen speelde Excelsior’31 in de hoogste (topklasse)

Seizoen 2010-2011:  Eindstand plaats vijf      (30-45), op eigen veld, 15-7-6-2 -27 (31-20)

Seizoen 2011-2012:  Eindstand plaats acht     (30-45), op eigen veld, 15-7-2-6-23 (22-24)

Seizoen 2012-2013:  Eindstand plaats tien      (30-40), op eigen veld, 15-7-2-6-23 (28-26)

Seizoen 2013-2014:  Eindstand plaats vijftien (30-28), op eigen veld, 15-4-3-8-15 (29-41)

Excelsior’31 degradeerde met Ter Leede, Katwijk en Noordwijk naar de hoofdklasse.

Natuurlijk is het streven van de club zo snel mogelijk weer deel te gaan uitmaken van de topklasse. Een niet zo’n gemakkelijke opgave.

Van de 11 gedegradeerde clubs in de eerste 3 seizoenen is het slechts 3 clubs gelukt, die plaats in de topklasse weer terug te winnen. (Sparta Nijkerk en SC Genemuiden en Hoek).

Excelsior’31 opende de competitie met een keurige overwinning bij Harkemase Boys (1-2).

VVOG behaalde een verdienstelijke 1-1 tegen Staphorst.

Een mooie test voor VVOG tegen de ex topklasse Excelsior’31.

-

ACV – HARKEMASE BOYS

ACV had het vorige week, op Urk, tegen de plaatselijke voetbalhelden niet erg moeilijk.

Het wordt zaterdag heel wat moeilijker om de drie punten binnen te halen nu Harkemase Boys in Assen zijn kunsten komt vertonen.

Trainer Jan Vlap van Harkemase Boys zag zaterdag j.l. met zijn elftal, op het eigen sportpark De Bosk, de drie punten in de tas van Excelsior’31 verdwijnen.

Weer een nederlaag zou Vlap wel erg zwaar op de maag komen te liggen, m.a.w. er moet gewonnen worden in Assen

Bij ACV leeft die gedachte natuurlijk ook. De drie punten moeten in Assen blijven, dus voor de volle winst gaan.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een gelijkspel 3-3. Een mooie uitslag voor a.s. zaterdag.

-

DRACHTSTER BOYS – CSV APELDOORN

Tegen alle verhoudingen in won j.l. zaterdag CSV Apeldoorn zijn thuiswedstrijd van het veel sterkere en beter voetballende DVS’33.

Drachtster Boys verliet ter zelfde tijd Wierden met een kansloze nederlaag bij SVZW.

Drachtster Boys is in het eigen bos een moeilijk te “pakken” tegenstander.

De trainers Fred de Boer en Richard Karrenbelt zullen elkaar, na een felle strijd, van hun teams, wellicht de hand kunnen schudden met één “winst” punt.

-

DVS’33 – WVF

DVS’33 gaat zaterdag recht zetten wat j.l. zaterdag bij CSV Apeldoorn helemaal de mist is gegaan n.l. het scoren van doelpunten.

En die gaan er voldoende vallen tegen de debutant WVF in de hoofdklasse.

Een gemakkelijke driepunter voor de Ermeloërs.

-

FLEV BOYS – SVZW

De absolute topper deze zaterdag.

Beide clubs wonnen hun eerste competitie wedstrijd vrij gemakkelijk met dezelfde score 3-0.

Flevo Boys bij WVF en SVZW thuis tegen Drachtster Boys.

Met deze overwinningen en de uitstekende resultaten in de voorbereiding van beide teams, zullen de trainers Wiljan Mossing Holsteyn van Flevo Boys en Geert Veldhuis van SVZW hun ploegen met een duidelijke opdracht het kunstgras van sportpark Ervenbos op sturen, “Laat het nu maar zien hoe goed we zijn, maak er een mooie wedstrijd van en ga voor de volle winst”.

Het thuisvoordeel zou wel eens beslissend kunnen worden, dus een kleine overwinning voor Flevo Boys.

-

STAPHORST - AZSV.

Vorig seizoen was er nauwelijks verschil in de krachtsverhouding van beide ploegen.

In Staphorst was de uitslag 1-0 in het voordeel van de thuisploeg en ook in Aalten was de kleine winst voor Staphorst, waarbij Staphorst ook de derde periode titel voor de neus van AZSV wegpikte en zich plaatste voor de nacompetitie.

Hoe de verhoudingen nu liggen valt moeilijk in te schatten.

Staphorst behaalde vorige week een 1-1 tegen VVOG in Harderwijk en AZSV stuurde een kansloos WHC terug naar de Veluwe.

“Thuis”is Staphorst een moeilijk te bestrijden tegenstander.

Een kleine overwinning voor de thuisclub.

WHC - Urk

Twee clubs die j.l. zaterdag een nederlaag incasseerden.

WHC kreeg een beste dreun te verwerken door in Aalten bij AZSV, ondanks gedurende 70 minuten met een man meer in het veld te staan, toch kansloos met 4-0 te verliezen.

Urk was op eigen veld ook niet in staat ACV veel pijn te doen en verloor met 2-0.

Voor beide clubs is het zaak om voor de winst te gaan.