Competitie
Datum Zaterdag 27-09-2014
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 2964

Welkom terug op aarde

Na het 3-1 verlies tegen ACV zijn we weer met beide voeten terug op aarde.

Met de enige juiste instelling (we gaan voor de 3 punten had Lennard van den Brink in een interview met VVOG TV gezegd) vertrok de spelersbus richting de geduchte tegenstander en medetopper ACV uit Assen. Voor bestuurslid Nico Gerards een hernieuwde kennismaking met het fenomeen bus want -quote- "hij jaagt er liever langs heen dan dat hij er in zit". Met die kennis bereikten we de Drentse hoofdstad, uiteraard met in het vizier Bartje (ik bid nie voor bruune bonen).

De Asser Christelijke Voetbalvereniging bestaat dit jaar 75 jaar en staat hoog aangeschreven op het amateurvoetbalniveau. In recentelijke jaren bereikten zij steevast de nacompetitie maar tot een aansluiting op Topklasse niveau heeft dat helaas nog niet mogen leiden. Voor ACV was er goed nieuws, want frontman Robin Mulder was net weer op tijd hersteld en dat scheelt toch meer dan een slok op een borrel. Voor VVOG minder goed nieuws want revelatie Oussama Labari moest tijdens de warming up afhaken met een donderdag opgelopen enkelblessure en werd vervangen door Jos Dijkstra.

Dan de wedstrijd. De scouts van ACV hadden hun werk meer dan goed gedaan. Vanaf het begin werd VVOG fel afgejaagd en wij hadden daar niet het juiste antwoord op en combineerden dat met te weinig tegengif. Al in de  tiende minuut kreeg verdediger Angelo Cijntje te veel ruimte van Pernelly Biya om een splijtende pass los te laten op de pijlsnelle Edu de Jonge Rosa (alleen met de naam al ben je meer dan voldoende gewaaarschuwd) die te gemakkelijk weg kon lopen bij Jan Jurriën Hop en met een lage schuiver Frans Koornberg wist te passeren. Normaal telt een gewaarschuwd mens dan voor twee maar dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan want die truc werd in extremo herhaald toen die zelfde Angelo Cijntje (voormalig rechtsback van SC Veendam) eenvoudig de bal op Pernelly Biya wist te veroveren en wederom Jan Jurriën Hop kon omzeilen alvorens de bal op een bijna aan het eerste doelpunt identieke wijze langs Frans Koornberg te schuiven.

Met die gerusstellende voorsprong, het felle en op de juiste momenten afjagen van de bal op het middenveld en uitstekend positiespel, kon ACV langzamerhand gemakkelijk inzakken en  het initiatief aan VVOG laten. Tot gevaarlijke momenten leidde dat nauwelijks en als dat het geval was kwam dat vanaf rechts via Lennard van den Brink en Jos Dijkstra. Één memorabel moment was er nog wel toen bij een voorzet van rechts de gewiekste Angelo Cijntje Pernelly Biya op het beslissende moment naar de grond trok maar noch de assistent scheidsrechter nog de scheidsrechter zagen het voorval. Daarmee bereikten we de rust.

Na de thee moest ACV in de eerste tien minuten nog bekomen van de energie vretende arbeid van de eerste helft en dat bood VVOG met nu de herstelde Modou Nyang voor de verdienstelijk ingevallen Jos Dijkstra, meer voetbal naar voren. Zo was hij in de zevende minuut na rust al veel sneller dan zijn directe verdediger maar moest helaas te veel uitwijken naar de rechterkant om een voorzet succesvol af te ronden. Enkele minuten later was het echter wel raak. Een voorzet in het midden bereikte Kevin van der Vlag die uitweek naar rechts alvorens een pass op maat bij de slim ingekomen Modou Nyang af te leveren die met die gelegenheid wel raad wist en de 1-2 aantekende.

Dat waren ook de momenten waarop ACV aan het wankelen raakte want ook zij wisten in eerste aanleg niet hoe te reageren. Een hernieuwde mogelijkheid voor VVOG deed zich al snel voor toen een goede combinatie tussen Modou Nyang en Tim Brockhoff een puike pass opleverde op de in de punt van het strafschopgebied vrijstaande Richard Haklander. Had hij de bal iets meer richting kunnen meegeven dan was daarmee de gelijkmaker aangetekend en wie weet wat dat nog had kunnen opleveren. Maar "As is verbrande turf" en dat "ene moment" bood ACV de gelegenheid om zich te recupereren. Een slecht genomen uittrap van Frans Koornberg belandde bij Edu de Jonge Rosa die in een flits Robin Mulder vrij zag staan. Martijn Duits was -ondanks naderhand felle protesten van VVOG zijde voor vermeend buitenspel - te laat met uitstappen.

De onvermoeibare en slimme Drent, wist Frans Koornberg in zijn rug en lobde professioneel in het VVOG doel en daarmee was de wedstrijd eigenlijk gedaan en over. De VVOG'ers waren geknakt en ACV wenste het spel niet meer te maken en zo belandden we met een harde knal weer in de wereld die werkelijkheid heet.

Een vervelend voorval was er nog wel te melden want nota bene verzorger Melvin Piloo had in de consternatie van het vermeende buitenspel doelpunt te luidruchtig onwelvoegeijke taal gebruik en kon met rood naar de tribune vertrekken. Een les die we ons zelf moeten aantrekken en ook niet past in ons beleid rond RESPECT.

Gezien over de gehele wedstrijd was het een terechte uitslag ook al hebben we momenten gekend waarop de wedstrijd gekanteld had kunnen worden. Ik denk dat we vooral op het middenveld geen antwoord hadden op het felle afjagen in met name de eerste helft van de ACV'ers. Dat combineerden we ook met te weinig mannelijk en kordaat ingrijpen in zowel de voorhoede, het middenveld als de achterhoede. Daarna lieten we in de tweede helft zien dat we ook tot bijzonder goed voetbal in staat zijn. Die ingrediënten moeten we dan maar ook mee nemen naar de eerstvolgende wedstrijd volgende week zaterdag waarbij we opnieuw een kwalitatief goede tegenstander zullen treffen in Harkemase Boys dat na de thuisoverwinning op Urk met negen punten nu op plek vier staat. Wij staan overigens nog steeds met zeven punten keurig in het linkerrijtje en daarmee kan zaterdag opnieuw een toffe wedstrijd in het vooruitzicht worden gesteld. Hup VVOG !!.

Opstelling

ACV: John Vos, Emas Weijer, Jelle Wagenaar, John van Dalen, Angelo Cijntje, Haaye Feenstra, Erwin Buurmeijer©, Robin Mulder, Gill Göbel, Imre de Jonge (36. Denyal Džemidžić (81. Josias Eshuis)), Edu de Jonge Rosa (84. Nick Westebring)
VVOG: Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Jan Jurriën Hop, Thomas Vossebelt, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Richard Haklander, Pernelly Biya, Martijn Duits©, Jos Dijkstra (46. Modou Nyang), Kevin van der Vlag (74. Naoufal Boutachkourt)
Geel: Emas Weijer, Gill Göbel, Denyal Džemidžić (ACV), Thomas Vossebelt (VVOG)

Scoreverloop

10e minuut 1-0 Edu de Jonge Rosa
18e minuut 2-0 Angelo Cijntje
57e minuut 1-2 Modou Nyang
66e minuut 2-1 Robin Mulder

Voorbeschouwing ACV - VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van ACV -VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoodklasse C.

VOORBESCOUWING HOOFDKLASSE C

                                          27 – 09 - 2014

UPDATE
Flevo Boys is de nieuwe koploper in de hoofdklasse C.
VVOG heeft een gelijk aantal punten als Flevo Boys.
De plaatsen 11 en 12 worden ingenomen door Staphorst en Urk terwijl de plaatsen 13 en 14 worden bezet door WHC en WVF.

VVOG maakte het zich tegen WHC onnodig moeilijk. Voor de pauze met goed voetbal, de sterker en beter voetballende ploeg en een verdiende 2-0 voorsprong.

Na de pauze liet VVOG, WHC terug in de wedstrijd komen. Na de 1-2 van WHC werd de onrust bij VVOG alleen maar erger. Het goede voetbal was verdwenen als sneeuw voor de zon. Afspraken werden vergeten, duels werden veelvuldig verloren, kort om VVOG verloor de grip op de wedstrijd.

Uitblinker doelman Frans Koornberg, man van de wedstrijd, hield het “koppie” er wel bij en voorkwam punten verlies voor VVOG.

In Aalten was ACV te sterk voor AZSV. Het team van trainer Dennis van Toor leed de eerste nederlaag en moest de leiding in de hoofdklasse C inleveren aan Flevo Boys.

AZSV, dat goed aan de wedstrijd begon en zelfs op een 1-0 voorsprong kwam, zag in het verloop van de wedstrijd, het geroutineerde en beter voetballend ACV, de 2-1 overwinning opeisen en de verdiende drie punten meenemen naar Assen.

Flevo Boys, de nieuwe koploper van de hoofdklasse C, behaalde in Apeldoorn een te magere 1-0 overwinning op een machteloos CSV Apeldoorn.

Flevo Boys liet evenals vorige week tegen SVZW, te veel kansen onbenut, om met een grotere overwinning sportpark Orderbos te verlaten

Een agressief en beter spelend DVS’33 behaalde een knappe 2-0 overwinning bij SVZW in Wierden. SVZW was nauwelijks in staat het snelle en goed combinerende DVS’33, moeilijk te maken. Een meer dan verdiende overwinning voor de Ermeloërs.

Harkemase Boys kon, ondanks de drie punten, na de 2-0 winst bij WVF, de handen dicht knijpen. Het slecht gestarte Harkemase Boys mocht van geluk spreken dat het na een kwartier nog 0-0 stond. Het beter uit de startblokken gekomen WVF vergat in die eerste periode twee opgelegde kansen te verzilveren.Het was matig en het bleef matig bij Harkemase Boys, dat toch nog twee maal wist te scoren, een strafschop miste en met de nauwelijks verdiende drie punten huiswaarts keerde.WVF bleef puntloos achter.

Drachster Boys behaalde een niet verdiende 2-1 overwinning op Staphorst. Staphorst was de betere ploeg maar was niet in staat de gecreëerde kansen in doelpunten om te zetten. Evenals vorig seizoen is de competitiestart van Staphorst niet best. Toen na drie wedstrijden nul punten. Nu na de drie wedstrijden twee punten. Daar was in Staphorst geen rekening mee gehouden.

Excelsior’31 heeft zijn draai nog niet gevonden in de hoofdklasse.De opening van de competitie was goed met een 2-1 overwinning bij Harkemase Boys.De nederlaag op eigen veld tegen VVOG was een tegenvaller. Op Urk gaf Excelsior’31 een zeker lijkende overwinning in de laatste 10 minuten zo maar uit handen.In de 77e minuut kwam Excelsior op 0-2 en dacht de buit binnen te hebben.Er volgde een niet te geloven slot van de wedstrijd. Score verloop: 77. 0-2, 78. 1-2, 81. 2-2, 86. 3-2, 87. 3-3.

SPEELRONDE 4 (1e periode)

Er staat weer een interessant programma op de competitie rol.

ACV – VVOG
ACV twee tegen standers die elkaar al vele jaren kennen.

De laatste twee seizoenen van ACV
ACV miste twee seizoenen achtereen de promotie naar de topklasse.Seizoen 2012-2013 promoveerde  ONS BOSO Sneek als kampioen van de hoofdklasse C, naar de topklasse.De periode kampioenen ACV, SVZW en Staphorst streden in de nacompetitie, om, via het klasse periodekampioenschap,  zich te plaatsen voor de halve finale, in de strijd om één plaats in de topklasse. ACV werd klasse periode kampioen en wist daarna de in de halve finale ASWH de klasse periode kampioen van de eerste klasse B te verslaan. (3-3 en 2-1 winst).
De andere halve finale tussen Bennekom, klasse periodekampioen van de hoofdklasse A, en de  herkanser uit de topklasse Spakenburg, werd gewonnen door Spakenburg (2-0 en 3-2).

De finale ACV – Spakenburg eindigde, na verlenging in een 2-1 overwinning voor de Spakenburgers. Geen topklasse voor ACV.

Seizoen 2013-2014 leek ACV halverwege het seizoen, met twee vingers in de neus naar de topklasse te gaan. Weer ging het mis.

ACV begon matig aan die competitie. Uit de eerste drie wedstrijden werden vier punten gescoord. Vanaf de vierde wedstrijd raakte ACV op stoom en bleef twaalf wedstrijden achtereen ongeslagen, werd koploper en won ook de tweede periode.Met nog zes wedstrijden te gaan was ACV nog de glorieuze koploper in de hoofdklasse C.
ACV 44, Flevo Boys 39, Harkemase Boys 38 en SC Genemuiden 37 punten.
De titel en promotie naar de topklasse leek voor het grijpen.De eindstand gaf echter een geheel ander beeld.Zes wedstrijden later was die eindstand:
SC Genemuiden 51punten, kampioen en gepromoveerd naar de topklasse.
ACV op de vijfde plaats met 45 punten.M.a.w. ACV scoorde uit de laatste zes wedstrijden slechts één punt, ongelooflijk.Ook de nacompetitie om het klasse periode kampioenschap werd een sof.Staphorst ging met die eer strijken.
Harkemase Boys - ACV 0-1, Staphorst - Harkemase Boys 2-2 en ACV - Staphorst 0-4.

Bij ACV vertrokken een zevental spelers terwijl Angelo Cijntje van FC Groningen en John van Dalen van HHC Hardenberg de selectie van ACV kwamen versterken.ACV is het seizoen 2014-2015 gestart met een redelijk gemakkelijke 2-0 winst op Urk.Op het eigen sportpark,  Het Stadsbroek, leed ACV vervolgens een 2-1 nederlaag tegen Harkemase Boys.Een knap herstel was er vorige week, door de lastige uitwedstrijd in Aalten tegen AZSV met verzorgd aanvallend voetbal, de 2-1 winst op te eisen.Edu de Jonge Rosa  scoorde twee maal en is topscorer van de hoofdklasse C.De ploeg van de nieuwe trainer Hans de Jong rekenen op de eerste thuis overwinning.                                                   -

VVOG is het seizoen 2014 - 2015 goed begonnen.Na het gelijke spel tegen Staphorst (1-1), de “uit “ winst bij Excelsior’31( 0-1) en de winst op de Strokel te tegen WHC (2-1), is VVOG, toch verrassend, mede koploper met Flevo Boys in de hoofdklasse C.Zaterdag dus de topper tegen ACV op het sportpark Het Stadsbroek.
Uitslagen vorige twee seizoenen:
2012-2013 VVOG – ACV 0-0 en ACV – VVOG 1-2.
Een sterker VVOG kon op de Strokel, ACV niet op de knieën krijgen. VVOG deed zich zelf te kort en ACV was tevreden met de uitslag 0-0.
In Assen werd het 1-1 (doelpunt Rick Boersma in de laatste minuut). ACV miste de mooiste kansen, waardoor de oude voetbal wet in werking kwam en viel het doelpunt aan de andere kant.
2013-2014 VVOG – ACV 1-1 en ACV – VVOG 3-1.
Een onmachtig VVOG kon op eigen veld, ondanks meer dan 70 minuten met een man meer op het veld, ACV geen pijn doen. VVOG ging niet goed om met de overtal situatie en mocht met de 1-1  de handen nog dicht knijpen.In Assen was ACV te sterk voor VVOG. Robin Mulder van ACV scoorde alle drie de doelpunten. Zelden zal Robin Mulder zo veel vrijheid hebben gekregen in een wedstrijd dan die zaterdag in Assen tegen VVOG.Er staat de toeschouwer in Assen ongetwijfeld een spannende wedstrijd te wachten tussen twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan.

DVS’33 – AZSV.
Na de 0-2 nederlaag in Apeldoorn bij de CSV, is het duidelijk, dat DVS’33 zich geweldig aan het herstellen is van die “vergissing“ en zich als één van de kampioenskandidaten heeft geprofileerd.Het bezoekende AZSV is een moeilijk te bestrijden ploeg, maar het beter voetballende DVS’33 gaat AZSV zijn tweede nederlaag bezorgen.

EXCELSIOR’31 - WVF
Het uit de topklasse gedegradeerde Excelsior’31 krijgt het gepromoveerde WVF (via de nacompetitie, uit de eerste klasse), op bezoek.Vorige week bij Urk vergaten de Rijssenaren even dat een voetbalwedstrijd 90 minuten duurt.WVF zal ook zaterdag de teller nog steeds op “0 “ punten zien staan.Excelsior’31 is een maatje te groot voor de Zwollenaren

FLEVO BOYS – DRACHTSTER BOYS
Drachster Boys dat inmiddels al weer zes puntenheeft vergaard, is vooral in eigen huis een heel moeilijk te “pakken” tegenstander. De twee thuiswedstrijden resp. tegen CSV Apeldoorn (1-0) en Staphorst (2-1) geven dat aan.In “uitwedstrijden “ liggen de zaken enigszins anders voor de Friezen. Het bezoek aan SVZW werd een kansloze 3-0 nederlaag.Ondanks fel verzet, moedig verdedigen en loeren op kansjes bij een uitval, verlaat Drachtster Boys met lege handen Sportpark Ervenbos.

HARKEMASE BOYS - URK
Harkemase Boys krijgt bij zijn tweede thuiswedstrijd, bezoek van URK.De eerste wedstrijd op de eigen Bosk werd een 1-2 nederlaag tegen Excelsior’31.Tegen Urk wordt het zonder meer ook een moeilijk “potje” voor de Harekieten.Op De Bosk gaat het ongetwijfeld spannen.De ploeg van Jan Vlap draai nog niet optimaal en Urk is een ploeg waar opgeven uit het woorden boek is verwijderd, dat bleek vorige week in het duel met Excelsior’31.Strijden tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, dat is het credo bij URK.Een punten verdeling zou best eens kunnen.

STAPHORST – CSV APELDOORN
Dat wordt een kraker op sportpark Het Noorderslag.Staphorst is van plan het thuispubliek de eerste overwinning aan te bieden.CSV Apeldoorn moet, na de meer dan gelukkige overwinning op DVS’33 en de twee nederlagen resp. tegen Drachtster Boys en Flevo Boys zich gaan herstellen, verbeteren, anders komen de laatste plaatsen al vroeg in het seizoen in het vizier. Het herstel van Staphorst van de blamerende competitie start, lijkt een beter kans te hebben dan het herstel van CSV Apeldoorn.Een overwinning voor de thuisclub.

WHC – SVZW
Voor WHC wordt het in de onderste regionen blijven of aanhaken richting de middenmoot.Voor SVZW geldt aanhaken bij de top of voorlopig een plaats in de middenmoot. SVZW heeft inmiddels al vijf punten verloren en als de ploeg mee wil strijden om de titel dan is verder verlies van punten niet de bedoeling.Voor WHC geldt dus, er moeten punten komen om niet in een vroeg stadium van de competitie, steeds maar in de buurt van de onderste plaatsen te moeten bivakkeren.Het hard werkende WHC gat zich belonen met minimaal één punt.

Locatie

Clubgebouw de Zwaluw Kortbossen 1 9405 BM Assen

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.