Competitie
Datum Zaterdag 25-04-2015
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3127
Vertrek supportersbus: 13:30

Schlemielig verlies

Na het heldhaftige punt tegen DVS'33 verloor een dolend VVOG simpel van Staphorst.

Het was zaterdag zowel bovenin als onderin bijna D-day in de Hoofdklasse C. Gespannen gefluister alom over wat de gevolgen zouden zijn als DVS'33 dit en Urk dat, beroerden mijn trommelvliezen zowel voor, tijdens als na de wedstrijd.

Groot belang ook voor Staphorst dat aan een deplorabel seizoen bezig is. Bevonden de geel-blauwen zich normaliter bovenin de competitie, nu zat alles wat Staphorst zat, sip voor zich uit te staren naar de stand in de competitie en dreigt het zwaard van de promotie-degradatie. Er moest dus gewonnen van de groen-witten die -mind you- beste medebroeders van VVOG, ook nog gevaar zouden kunnen lopen. Willen we dit seizoen stappen maken op weg naar een stabiele hoofdklasser dan zijn we toch verplicht om ten minste in het linkerrijtje te eindigen. Was dit besef er wel ?

De harten van spelers, staf, supporters zaten - u zult dat begrijpen-  nog vol van alle belevenissen rond VVOG-DVS'33. Het was voor trainer Ed Engelkes aanleiding om the boys vrij te stellen van de dinsdag training. Zou dat goed uitpakken ?. We zullen nooit weten of het er mee te maken had maar vanaf minuut 1 was helder dat onze jongens totaal uit ritme waren en er ook gedurende de wedstrijd nooit meer in kwamen. Het vorige week op strijd en inzet gelauwerde middenveld was werkelijk dolende waardoor de aansluiting tussen de linies ontbrak niet in het minst omdat de voorwaartsen nauwelijks aanstalten maakten om aanspeelbaar te zijn. En dat leidde vanaf het begin tot hachelijke situaties rond het VVOG doel, het geluk van een wel alerte doelman Frans Koornberg én het gebrek aan scorend vermogen van Staphorst waardoor het nog lang 0-0 bleef. De complete staf greep in en probeerde wegwijzers uit te reiken om uit het doolhof te geraken maar hun smeekbeden waren aan dovemans oren gericht. Voor het eerst werd VVOG in de -let wel- 35e minuut dreigend door een schot van Pernelly Biya. Net voor rust vlogen op een messcherpe voorzet van Martijn Brakke maar liefst 2 Staphorsters -ik meen in klederdracht- centimeters en volkomen vrij, centimeters naast de bal om het oordeel al voor de rust te vellen. Het wachten was op...u raadt het al. De ontlading van die bevrijdende goal kwam al snel na de rust toen uit een corner de bal zo rond de penaltystip werd teruggelegd op Martijn Brakke die met een droge schuiver de trekker overhaalde en door een mêlee van spelers Frans Koornberg kansloos liet. Niet veel later velde diezelfde Martijn Brakke het slotvonnis door uit een voorzet van rechts voor Lennard van den Brink te kruipen en beheerst de 2-0 op het scordebord deed prijken. Trainer Ed Engelkes bracht Stefan Jansen en Oussame Labari in en dat leidde eindelijk in de 60e minuut tot een mooie aanval met een slotsonate van Pernelly Biya op de lat maar daarmee was ook wel alles gezegd en gedaan.

Tegen Drachten volgende week zullen we toch echt uit een ander vaatje moeten tappen om dit seizoen op een waardige manier af te sluiten anders zou de laatste wedstrijd tegen CSV Apeldoorn op 9 mei nog maar opeens uitermate belangrijk kunnen worden.

Opstelling

Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Niels Nijveld (Oussame Labari) Tim Brockhoff, Rick Boersma, Pernelly Biya, Douwe Dijkstra, Martijn Duits, Harry van Wilgenburg (Reijer Roelofsen) Modou Nyang, Naoufal Boutachkourt (Stefan Jansen)

Scoreverloop

51e minut 1-0 Martijn Brakke
67e minuut 2-0 Martijn Brakke

Voorbeschouwing Staphorst - VVOG

De spanning in de hoofdklasse C groeit met de week Bovenin wisten de drie koplopers hun wedstrijd niet in winst om te zetten. DVS’33 moest na een spannende derby op De Strokel in Harderwijk met de 1-1 uitslag genoegen nemen.

Harkemase Boys kwam op het eigen De Bosk, ook niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Staphorst, dat meer recht op de overwinning zou hebben gehad dan de zeer matig acterende thuisclub. De laatste nederlaag van Excelsior’31 was op 13 december 2014 in Assen tegen ACV (4-1). Ook nu weer moesten de Rijssenaren hun meerder erkennen in ACV, op de Koerbelt in Rijssen. De Assenaren verdienden de 2-0 overwinning.

Door de nederlaag blijft Excelsior’31 op de derde plaats, maar is de achterstand op de twee koplopers DVS’33 en Harkemase Boys opgelopen tot twee punten. CSV Apeldoorn moest de overwinning aan SVZW laten (1-2) en kan de competitie in alle rust uitspelen. SVZW heeft nog steeds uitzicht op de derde periode titel.

Onderin behaalde het al gedegradeerde WVF zijn tweede overwinning en dat ging ten koste van WHC, dat zonder passie spelend zich kennelijk al neergelegd heeft bij degradatie naar de eerste klasse.

De strijd om niet te moeten deelnemen aan de P/D wedstrijden blijft eveneens uitermate spannend. De belangrijkste kandidaten voor de nacompetitie zijn (tot nu toe), AZSV, Urk en Staphorst. AZSV en Drachtster Boys deelden de punten na een 0-0 score, voor beide clubs toch een belangrijk puntje.

Urk won de polder derby tegen Flevo Boys met 3-1. Ook via een 4-4-2 systeem ( voor het eerst), wist Flevo Boys niet tot winst te komen. Urk kwam door de overwinning op gelijke hoogte v.w.b. aantal punten, met AZSV. Het doelsaldo, belangrijk, van AZSV is beter.

Staphorst, 1-1 bij Harkemase Boys, behaalde een bonus punt, hadden er ook drie kunnen zijn. Staphorst blijft drie punten achter AZSV en Urk.

SPEELRONDE 24

Het wordt weer een prachtige, spannende, voetbal middag in de hoofdklasse C.

EXCELSIOR’31 – HARKEMASE BOYS (2-1)

De topper van deze middag in de hoofd klasse C.

Excelsior’31zal moeten winnen, om de strijd naar de titel niet uit de handen te laten glippen.

Er is geen andere keus voor de Rijssenaren. Verlies betekent zo goed als zijn uitgeschakeld  voor de begeerde titel en terugkeer naar der topklasse.

DVS’33 zal met belangstelling uitkijken naar de gebeurtenissen op De koerbelt.

Hoe de uitslag ook zal zijn, er worden in Rijssen belangrijke punten verloren en dat is mooi voor de Ermeloërs. Harkemase Boys wordt volgende week in Ermelo verwacht.

 

DVS’33 – CSV APELDOORN (0-2)

DVS ’31 krijgt,  zo lijkt het althans,  zaterdag  niet zo’n zware tegenstander, in CSV Apeldoorn, dat op bezoek komt in Ermelo. Overigens wisten de Apeldoorners in de eerste competitie wedstrijd op 6 september 2014, DVS’33 met een verrassende 2-0 nederlaag naar Ermelo te sturen.

CSV Apeldoorn kan de competitie rustig uitspelen en is dus minder gespannen en nerveus dan het om de titel strijdende DVS’33. De Apeldoorners zouden daardoor, het de thuisclub nog moeilijk kunnen gaan maken.

Het beter voetballende team van trainer Jan Veldmuizen gaat uiteindelijk de drie punten bij schrijven.

 

ACV – URK (2-0)

Bij ACV is de druk van de ketel. De ploeg wacht met spanning af, welke ploegen de tegenstanders worden in de strijd voor het klasseperiode kampioenschap.

Ondertussen laat ACV zien dat de vorm van de ploeg uitstekend is gezien de resultaten en de wedstrijd mentaliteit van de laatste weken.

Urk gaat een moeilijke middag tegemoet op Sportpark Het Stadsbroek in Assen met als resultaat, geen winstpunten voor de Urkers.

 

DRACHTSTER BOYS – SVZW

Voor SVZW moeten er drie punten worden behaald wil de ploeg de kans op de derde periodetitel behouden.

Drachster Boys kan ook nog best één of meer puntjes gebruiken om zeker te zijn het mislopen van de P/D wedstrijden.

En omdat het voor alle ploegen geen eenvoudige zaak is, om met de volle buit uit Drachten te vertrekken, houden wij het op een gelijkspel.

 

FLEVO BOYS - WVF

Eindelijk weer eens drie punten voor het geplaagde Flevo Boys,

 

WHC - AZSV

De motivatie en de wil om er nog iets van te maken is kennelijk verdwenen uit de WHC ploeg. Die motivatie en de ijzeren wil te strijden om het deelnemen aan de P/D wedstrijden te voorkomen is er zonder meer, wel, bij AZSV. De punten gaan mee naar Aalten.

 

STAPHORST – VVOG (1-1)

Alleen winst op VVOG kan Staphorst meehelpen om de P/D nacompetitie nog te ontlopen.

Immers na VVOG komen er nog twee fikse hindernissen waar de Staphorsters mee te maken gaan krijgen.

Eerst krijgt Staphorst op het eigen Noorderslag, mede kandidaat voor de P/D/ wedstrijden, Urk als tegenstander te bestrijden, om daarna als laatste wedstrijd een bezoek te gaan brengen in Rijssen bij Excelsior’31.

De meer dan de verdiende bonus punt, gewonnen bij Harkemase Boys, moet het vertrouwen bij Staphorst toch hebben goed gedaan, waardoor de ploeg met ongekende inzet deze laatste drie wedstrijden zal ingaan.

VVOG kan a.s. Zaterdag op een geladen en fel spelend Staphorst rekenen, met als inzet winnen, om de P/D wedstrijden proberen te ontlopen.

Het gaat er spannen zaterdag op het Noorderslag.

Zoals de zaken er nu voor staan heeft VVOG nog drie punten nodig om er zeker van te zijn ook volgend seizoen hoofdklasser te zijn.

M.a.w. VVOG zal ook vol aan de bak moeten om de punten mee naar Harderwijk te nemen.

Locatie

Sportpark Het Noorderslag Parallelweg 27 7951 AT Staphorst

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.