Datum Zaterdag 14-03-2015
Wedstrijdnummer 2751
Vertrek supportersbus: 13:45

VVOG blameert zich bij WHC in Wezep

VVOG liep vandaag tegen een dramatische 4-1 nederlaag aan tegen het thuis spelende WHC uit Wezep na een 2-0 ruststand.

VVOG speelde vandaag zonder de geblesseerde Richard Haklander maar met Nouafal Boutachkourt in de basis.

WHC wist waar het vandaag om ging. Als je niet de kwaliteit hebt moet je veel strijd leveren en dat deden de Wezepers de volle negentig minuten.

Na twee minuten zou VVOG al moeten weten waar het aan toe was maar Frans Koornberg redde op de inzet van Kevin Olaria. WHC hanteerde veelvuldig de lange bal op de balvaste Ibrahim Tuncer en de snelle Jurian van den Brink.

VVOG trachtte voetballend de spitsen e bereiken maar dat was op dit veld een utopie. De Harderwijkers speelden slordig . De lange bal werd daardoor te snel en veelvuldig gehanteerd. De eerste kans voor VVOG was in de 21e minuut. Een corner van Martijn Duits werd op het hoofd gelegd van Lennard van den Brink. Zijn kopbal ging net over het doel van Jasper Kuiper de doelman van WHC.

VVOG kwam wat beter in de wedstrijd maar het was WHC dat een voorsprong nam. Geklungel in de achterhoede waardoor van den Brink door kon gaan en breed legde op Tuncer die de 1-0 aantekende.

Een paar minuten later kreeg VVOG ruimschoots kansen op de gelijkmaker maar inzetten van onder andere Modou Nyang werden met kunst en vliegwerk tegen gehouden door de WHC defensie. Vlak voor rust ( 39e minuut ) kreeg Tuncer nog een kans maar zijn inzet belandde in het zijnet.Maar nog geen minuut later was het wel raak. Na weer zwak verdedigend werk was het nu wel raak. Olaria brengt de stand op 2-0.

In de rust had trainer Henk Drost ( Ed Engelkes was afwezig) Nouafal Boutachkourt achtergelaten in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Stefan Jansen. VVOG zette WHC vast op eigen helft. Het kreeg kansjes. Lars Kerver schoot net over en Pernelly Biya schoot in de 58e minuut voorlangs.

VVOG moest wel opletten op de uitvallen van WHC. Uit een van de aanvallen kreeg WHC een corner. Frans Koornberg kreeg de bal niet klemvast . Raoul Jesserun wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal in het dak van het doel. 3-0.

VVOG zocht nog meer de aanval. Oussama Labari en Modou Nyang verlieten het veld en voor hen kwamen Douwe Dijkstra  en Kevin van Vlag. De van een blessure terugkerende Dijkstra viel goed in. Na 73 minuten kwam VVOG op 3-1. Kevin Jansen schot vanaf 20 meter langs de kansloze doelman Kuiper. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten want VVOG kreeg in deze fase kans op kans om de aansluitingstreffer te noteren maar de bal ging er niet in. En dan gaan de wetten van de voetballerij wel meespelen. Martijn Duits dacht Tuncer op de achterlijn  te verschalken maar deze strafte deze misrekening af en legde de bal op Jonathan van Marle en de bracht de stand op 4-1 wat tevens de eindstand betekende.

Een collectief falen van VVOG  wat volgende week een soortgelijke wedstrijd in Aalten tegen AZSV tegemoet gaat en weet dat het dan uit een andere vaatje zal moeten tappen om de punten weer naar Harderwijk mee te nemen.

Een vervelend incident deed zich nog voor aan het eind van de wedstrijd. Bij een duel kwam Thomas Vossebelt dusdanig vervelend terecht dat hij met een brancard van het veld moest worden gedragen. Na onderzoek in het ziekenhuis wordt gedacht aan een blessure aan de kruisbanden. Hopelijk gaat dit meevallen maar de voortekenen zijn niet gunstig. Thomas veel sterkte van deze kant.

Frans Koornberg , Lennard van den Brink, Jan Jurien Hop , Martijn Duits, Lars Kerver
Tim Brockhoff , Naoufal Boutachkourt (46/ Stefan Jansen) Thomas Vossebelt
Pernelly Biya , Modou Nyang (60/Kevin van der Vlag), Oussama Labari (60/Douwe Dijkstra)

33 1-0 Ibrahim Tuncer
39 2-0 Kevin Olaria
60 3-0 Raoul Jesserun
73 3-1 Stefan Jansen
80 4-1 Jonathan van Marle

Voorbeschouwing WHC-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van WHC-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C WHC – VVOG 14 MAART 2015

UPDATE
Er was het afgelopen weekend sprake van een ware doelpunten stort regen in de hoofdklasse C. Maar liefs 38 maal moesten de keepers de bal uit het net halen. De meeste treffers werden bij URK – SVZW gescoord en ook in Assen bij ACV- Drachtster Boys, op De Bosk bij Harkemase Boys – CSV Apeldoorn en VVOG – WVF werd er driftig op los geknald.

Koploper DVS’33 deed het rustig aan in Staphorst. De 3-0 winst van de Ermeloërs was meer dan verdiend en voor Staphorst breken er moeilijke tijden aan. Harkemase Boys blijft op drie punten van DVS’33, revancheerde zich wel voor de wanprestatie van een week eerder bij AZSV (2-0 verlies), door CSV Apeldoorn op De Bosk met 5-1 van het veld te vegen. Voor CSV Apeldoorn is het oppassen geblazen, de gevaren zone komt weer naderbij. Excelsior’31had een gemakkelijke zaterdag tegen AZSV. Het kwaliteitsverschil tussen de teams was erg groot, vandaar ook de 5-0 uitslag. Excelsior’31 loert op misstappen van DVS’33 en Harkemase Boys voor de titel en blijft ook daarnaast koploper in race naar de derde periodetitel, met een mooi doelsaldo. AZSV blijft op een nacompetitie plaats voor degradatie. Met de 6-3 winst van SVZW blijven de Zwaluwen goed in de race voor de derde periodetitel. Urk nadert de gevarenzone. De clubs net onder de streep, AZSV en Staphorst hebben een betere uitgangspositie (minder wedstrijden) dan de Urkers. ACV blameerde zich door op eigen veld na een 2-0 voorsprong toch te verliezen van Drachtster Boys. Een uitstekende prestatie en mooie punten voor de Friezen maar toch…. Drachtster Boys is medekoploper voor de derde periodetitel, heel knap. VVOG handhaafde zich keurig in de subtop door WVF met een kansloze 4-1 nederlaag naar Zwolle te sturen. WVF is aan zijn afscheidstournee van de hoofdklasse bezig. Flevo Boys zit in een neerwaartse spiraal. Na 10 minuten al ging er van alles mis met de angstig spelende ploeg in Wezep. WHC profiteerde optimaal en won in de laatste onvergetelijke minuten. 85. 0-1, 87. 1-1 en 88. 2-1. WHC blijft strijden voor handhaving in de hoofdklasse.

SPEELRONDE 15 (2e periode)

Zaterdag wordt het inhaal programma van zaterdag 31-01-2015 gespeeld.
De wedstrijd DVS’33 – SVZW werd wel gespeeld. Uitslag 2-1.

WHC – VVOG (1-2)
Een echte Veluwse derby. In Harderwijk eindigde, de spannende wedstrijd, met een 2-1 winst voor VVOG. Dat het een spannende wedstrijd werd was te danken aan de merkwaardige terugval van VVOG in de tweede helft van de wedstrijd en het scherp spelende WHC in die tweede periode. VVOG was in het thuisduel voor de pauze de bovenliggende partij. Bij de rust was de 2-0 voorsprong slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhouding op de kunstgrasmat. VVOG heerste en speelde het betere voetbal.
Dat veranderde in de tweede helft rigoureus. WHC begon scherp aan de tweede periode terwijl bij VVOG kennelijk de gedachte overheerste dat de buit al binnen was gezien de 2-0 voorsprong en het overwicht in de eerste helft. VVOG verzaakte in de tweede helft.
Binnen vijf minuten  had het felle WHC de stand al teruggebracht tot 2-1. Met dank aan doelman Frans Koornberg, die met een aantal miraculeuze reddingen WHC van de verdiende 2-2 wist af te houden, behaalde VVOG de nauwelijks verdiende overwinning. Een wijze les voor VVOG. Zelf het initiatief houden, zeker tegen WHC, dat terecht alles in het werk gaat stellen de punten in eigen huis te houden, op weg naar het behoud van zijn plaats, in de hoofdklasse. Winst voor VVOG betekent de plaats behouden in de subtop en aansluiting houden bij de kopgroep om de derde periode titel van de Hoofdklasse C.

ACV – AZSV  (2-1)
In Aalten werd het een kleine maar wel verdiende overwinning voor de Assenaren.
Het tweede seizoen in de hoofdklasse is niet eenvoudig voor de Aaltenaren.
AZSV bevindt zich in de onderste regionen, op een nacompetitie plaats, m.a.w. grote problemen. ACV richt zich op de moeilijke nacompetitie voor eventueel een plaats in de topklasse. Misschien zijn er daar door kansen voor AZSV op één of meer punten.

HARKEMASE BOYS – WVF (2-0)
In Zwolle een nauwelijks verdiende 2-0 overwinning van Harkemase Boys.
Sinds “Zwolle” is er wel wat veranderd bij de Harekieten. Harkemase Boys gaat voor de titel.
De tweede periode titel kan zaterdag al worden bijgeschreven. Met nog één punt is die titel binnen. Voor WVF een kansloze missie op Sportpark De Bosk.

FLEVO BOYS – CSV APELDOORN (1-0)
Met drie nederlagen achtereen is Flevo Boys kennelijk het spoor helemaal bijster geraakt.
Voor CSV Apeldoorn de mogelijkheid op een revanche voor de eerder geleden 1-0 nederlaag. De drie punten zijn broodnodig voor de Apeldoorners.

EXCELSIOR’31 – URK (3-3)
Op Urk werd het 3-3, na  een knotsgekke  laatste 13 minuten. In de 77e minuut scoorde Excelsior de 0-2 en dacht, de buit is binnen. Nee dus. Na geblunder en het niet bij de les blijven, in de laatste linie, mazzelden de Rijssenaren uiteindelijk nog met de 3-3 eindstand.
Verdere score verloop 77. 0-2, 78.1-2;  81. 2-2;  86. 3-2 en 87. 3-3. Er staat nu een heel ander Excelsior’31. De vier achtereen volgende gewonnen wedstrijden heeft de ploeg heel goed gedaan. Met veel vertrouwen wacht Excelsior’31 op de komst van Urk. De drie punten blijven in Rijssen

STAPHORST – DRACHTSTER BOYS (1-2)
Het verschil in punten tussen Drachtster Boys en Staphorst bedraagt al zes, in het voordeel van Drachtster Boys. Staphorst heeft één wedstrijd minder gespeeld. Beide trainers Jan van Raalte van Staphorst (geschorst?) en Fred de Boer van Drachtster Boys zijn niet op hun achterhoofd gevallen en zijn de reken kunst goed machtig. Het belang van de overwinning is duidelijk. Het wordt ongetwijfeld een wedstrijd met veel strijd waarbij de kunsten uit de trukendoos van de beide slimme trainers van groot belang zouden kunnen zijn. We houden het op een puntendeling.