Competitie
Datum Zaterdag 04-10-2014
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 2977
Veld 1

VVOG maakt indruk tegen Harkemase Boys

(Bron De Stentor) VVOG heeft een imponerende 4-0 zege geboekt op Harkemase Boys. Vooral de eerste helft speelden de Harderwijkers dominant voetbal en hadden de Friezen vrijwel niets in te brengen. Modou Nijang krulde de bal na 9 minuten fraai in de bovenhoek, waarna VVOG de wedstrijd stevig in handen nam. Harkemase Boys speelde weinig klaar en kreeg daar ook de gelegenheid niet voor. Lars Kerver was al dicht bij de 2-0, maar zijn schot kon ternauwernood over de lat worden getikt. Thomas Vossebelt schoot de bal na een steekpassje van Oussama Labari tegen de paal. Bij de enige kans voor Harkemase Boys redde keeper Frans Koornberg op de inzet van Johnsen Bacuna, die verder onzichtbaar werd gemaakt door uitblinker Kerver. Kort voor de pauze werd het alsnog 2-0. Richard Haklander schoot de bal na een voorzet van Kerver bij de eerste paal in. Ook Tim Brockhoff schoot nog tegen de paal. 

Na rust voerde Harkemase Boys een dubbele wissel door, en hoewel de Friezen 20 minuten aanzetten, bleef concreet doelgevaar uit. Koornberg heerste in zijn zestienmeter. Een kwartier voor tijd gaf Haklander de genadeklap door een voorzet van Biya af te ronden. VVOG kreeg daarna nog kansen op meer, maar alleen Biya wist het doel nog te vinden met een mooi schot in de verre hoek.

Opstelling

Frans Koornberg; Van den Brink, Duits, Hop, Kerver; Brockhoff, Vossebelt, Haklander (78. Jansen), Biya, Nijang (28. Van der Vlag), Labari
Harkemase Boys:
Erick Jansema, Adams Sarkodie, Klaas Schotanus, Johnson Bacuna (76. Bryan Inge), Arton Musliu, Heine Uuldriks, Hennie Bouius, Sander van Dijken, Jesse Renken, Jasper Valentijn (46. Jordy van Wijk), Robin Huisman de Jong (46. Martijn DijkGele kaart)

Scoreverloop

09. Modou Nijang 1-0
43. Richard Haklander 2-0
77. Haklander 3-0
84. Pernelly Biya 4-0
Toeschouwers: 700. Scheidsrechter: Thijs. Gele kaart: Dijk (Harkemase Boys).

VVOG - Harkemase Boys

Doelpunten en interview met Tim Brockhoff. Uitgebreide samenvatting volgt zondag 5 oktober.

Voorbeschouwing VVOG-Harkemase Boys

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-Harkemase Boys en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG – HARKEMASE BOYS HOOFDKLASSE C d.d.04 OKTOBER 2014

UPDATE:

VVOG leed in Assen zijn eerste nederlaag.De ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor ACV. VVOG zag in de eerste helft een agressiever ACV rijkelijk profiteren van slordige verdedigings fouten bij VVOG. Al na 8 minuten kreeg Edu de Jonge Rosa zo maar de vrijheid van de VVOG verdediging om de Assenaren op een 1-0 voorsprong te zetten. Nog bonter kwam het tweede doelpunt van ACV tot stand. Bal verlies van Pernelly Biya aan verdediger Angelo Cijntje, die daarna ongehinderd via een lange sprint, met naast zich de meelopende Biya, die Cijntje, merkwaardig genoeg zijn gang liet gaan en zo maar mocht doorlopen tot aan de rand van het VVOG strafschopgebied, daar ook nog Juriën Hop voorbij liep en gemakkelijk de 2-0 kon scoren. Dat de scheidsrechter een zuivere strafschop voor VVOG weg wuifde na het torpederen van Pernelly Biya binnen de “zestien“ en vergat Gill Göbel van ACV de rode kaart te geven wegens natrappen contra Lars Kerver, werkte ook niet mee in het voordeel van VVOG. Na de pauze stond er een ander VVOG op de grasmat.ACV werd teruggedrukt en VVOG creëerde een aantal kansen om te scoren. Invaller Modou Nyang bracht al vlot de 1-2 op het scorebord.VVOG was de bovenliggende partij in die periode en de 2-2 leek er aan te komen. Helaas voor VVOG wist ACV snel counterend, toch de 3-1, al of niet buitenspel, te scoren. ACV gooide de wedstrijd op slot, de wedstrijd was gespeeld en de drie punten bleven in Assen. Na afloop overheerste er een gevoel van teleurstelling bij VVOG. Deze nederlaag was niet nodig geweest.

Flevo Boys handhaafde zich als koploper, door een benauwde, maar wel verdiende 1-0 overwinning op het bezoekende Drachtster Boys.Ondanks het goede veldspel, heerst er bij Flevo Boys een duidelijk gebrek aan scorend vermogen. Tegen WVF de eerste competitiewedstrijd werd het net drie maal gevonden. In de overige drie duels werd in iedere wedstrijd slechts één maal de bal in het netje gewerkt.

DVS '33eg door de 4-1 overwinning op AZSV naar de tweede plaats op de ranglijst. AZSV leed zijn tweede nederlaag en is afgedaald naar de tiende plaats in de stand. Trainer Jan Veldhuizen van DVS’33, vond het niet groots wat zijn ploeg had laten zien. “Met wat meer energie had de scoren ook 6-1 kunnen zijn” was zijn oordeel.

Harkemase Boys behaalde een meer dan verdiende 2-0 overwinning op het bezoekende Urk.Trainer Jan Vlap was tevreden met het resultaat en de wijze waarop zijn ploeg speelde. Al drie wedstrijden achtereen wisten de Harekieten achter in de “ 0 ” vast te houden. Harkemase Boys steeg naar de vierde plaats in de stand.

SVZW was in Wezep een maatje te groot voor WHC. Het werd een gemakkelijke 5-0 score voor de Zwaluwen. SVZW kroop door de grote overwinning naar de vijfde plaats, dicht tegen de kopgroep aan en deelt die plaats met Excelsior’31 en VVOG. Voor WHC lijkt de competitie een moeilijk verhaal te gaan worden. De dertiende plaats in de stand en met slechts één punt.

Excelsior’31 had weinig moeite met WVF. Excelsior’31 was veel te sterk voor de Zwollenaren. De 4-1 uitslag gaf de werkelijke krachtverhouding nauwelijks weer.                                                           -

Staphorst behaalde zijn eerste overwinning en dat ging ten koste van CSV Apeldoorn 3-2.In de hectische slot minuten wist Staphorst de 3-2 uit het vuur te slepen. In de 85e minuut nam Staphorst een 2-1 voorsprong op CSV Apeldoorn en dacht de volle buit toen al binnen te hebben. In de 91e minuut scoorde de doelman Patrick Jansen van CSV Apedoorn, uit een corner, koppend de 2-2 achter de Staphorst doelman René Oosterhof. De eindstand leek te zijn bereikt. Staphorst wilde de winst en in een alles of niets poging scoorde Staphorst ver in de blessure tijd (95e minuut), alsnog de winnende treffer en het overwinningsfeest op Sportpark het Noorderslag barstte los. Verdient of niet, Staphorst vierde de eerste overwinning als een gewonnen kampioenschap. Staphorst verhuisde van plaats elf naar plaats negen in de stand. Het teleurgestelde CSV Apeldoorn zakte naar de gevaren zone, de elfde plaats.

SPEELRONDE 5 ( 1e periode)

Er staat weer een interessant programma op de competitie rol. Zo maar een greep. De toppers SVZW- ACV en Flevo Boys Excelsior’31. Gaat WVF ten koste van Staphorst zijn eerste overwinning behalen ?.

Enz.

VVOG – HARKEMASE BOYS
Einde seizoen 2009-2010 promoveerde Harkemase Boys naar de nieuw te vormen topklasse. Het eerste seizoen 2010-2011 in de topklasse, eindigde Harkemase Boys op een keurige tiende plaats in de eindstand. Seizoen 2011-2012 ging het aanmerkelijk minder in de topklasse met de Harekieten. De ploeg eindigde op een dertiende plaats gelijk met SVZW, dat als veertiende eindigde. De beslissingswedstrijd om de 13e en 14e plaats, tussen Harkemase Boys en SVZW werd op 19 mei 2012 door Harkemase Boys met 2-0 gewonnen. SVZW degradeerde naar de hoofdklasse en Harkemase Boys moest uitkomen in de nacompetitie voor behoud. De tegenstander werd Kozakken Boys. Harkemase Boys verloor beide wedstrijden resp. met 4-0 en 4-1 en het sprookje topklasse was geëindigd voor Harkemase Boys. Terug naar de hoofdklasse. Seizoen 2012-2013 terug in de hoofdklasse C begon uitermate slecht. Na zeven wedstrijden bezette Harkemase Boys de laatste plaats met slechts drie punten. Na de eerste overwinning  27 november 2012 op Flevo Boys (4-1) werden de resultaten aanmerkelijk beter. Harkemase Boys eindigde op plaats negen in de eindstand en VVOG eindigde dat seizoen op plaats acht. VVOG-Harkemase Boys 1-2 en Harkemase Boys-VVOG 2-1. Seizoen 2013-2014 eindigde Harkemase Boys (50 punten) op de tweede plaats in de hoofdklasse C, achter kampioen SC Genemuiden (51 punten). Het klasseperiodekampioenschap, om deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de topklasse, met ACV en Staphorst werd gewonnen door Staphorst. Geen topklasse voor Harkemase Boys. (Staphorst sneuvelde tegen Stedoco, de klasseperiodekampioen hoofdklasse B.)

SEIZOEN 2014-2015.
De ambitie om te promoveren naar de topklasse is er bij Harkemase Boys. Jan Vlap, de nieuwe trainer van Harkemase Boys, (onder zijn leiding promoveerde ONS Sneek naar de topklasse), is uit op successen. Hij wil met Harkemase Boys promoveren, dus kampioen worden of  bij de bovenste vier eindigen en meedoen aan de nacompetitie en bij de laatste vier te eindigen in de Districts beker competitie. Druk zetten, de tegenstander tot de lange bal dwingen en zelf veel strijd en inzet tonen is het devies van Jan Vlap. Harkemase Boys versterkte zijn selectie met negen nieuwe krachten om de wensen van Jan Vlap te doen uitkomen. VVOG heeft aan de laatste thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys slechte herinneringen. VVOG hield die zaterdag middag 9 november 2013, open huis en verloor de wedstrijd met maar liefst 1-6. Op de Bosk in Harkema verloor VVOG met de cijfers 3-2. Er valt dus heel wat recht te zetten voor VVOG.                                                           -

FLEVO BOYS – EXCELSIOR’31
De topper Flevo Boys – Excelsior’31 zou zaterdag op Sportpark Ervenbos wel eens voor een waar spektakel kunnen zorgen. Beide clubs wisten zich einde seizoen 2009-2010 te plaatsen voor de nieuw op te richten topklasse seizoen 2010-2011. Excelsior’31 eindigde in het eerste topklasse seizoen op een mooie 5e plaats. Voor Flevo Boys was het verblijf in de topklasse na één seizoen afgelopen. flevo Boys degradeerde op 4 mei 2011weer naar de hoofdklasse. De ontmoetingen in de topklasse tussen beide clubs: In Emmeloord 0-0 en Rijssen 2-1 in het voordeel van Flevo Boys.Excelsior’31 degradeerde afgelopen seizoen ook uit de topklasse. Beide ploegen hebben de ambitie om die plaats in de topklasse weer te heroveren. Bij de ontmoeting tussen de moeilijk scorende koploper Flevo Boys en het tot nu toe wisselvallige spelende Excelsior’31 gaat het thuis voordeel gunstig werken voor Flevo Boys met een kleine overwinning.

SVZW – ACV
Topper nummer twee speelt zich zaterdag af op Sportpark Het Lage Veld in Wierden, de thuishaven van SVZW. Ook deze beide ploegen hebben de ambitie om te willen promoveren naar de topklasse. ACV staat een trapje hoger in de stand. Het verschil in punten bedraagt twee in het voordeel van de Assenaren. De vele toeschouwers zullen ongetwijfeld kunnen gaan genieten van een heerlijk spannend duel, waarbij ook hier het thuisvoordeel en het kunstgras een licht voordeel voor de thuisclub zal zijn. Een kleine overwinning voor SVZW.

 DRACHTSTER BOYS – DVS’33
Drachtster Boys met twee overwinningen op eigen grond en twee nederlagen op vreemde bodem ontvangt in het eigen Drachtster bos, DVS’33. Vorige week moest Drachtster Boys pas in de laatste minuut het hoofd buigen voor koploper Flevo Boys. DVS’33 gaat prima. De ploeg scoort er lustig op los. Of de doelpunten machine van de Ermeloërs zo gemakkelijk zal gaan draaien in het Drachtster bos valt nog te bezien. De gehaaide trainer Fred de Boer heeft van Drachtster Boys, een moeilijk te bespelen tegenstander gemaakt. Een verassing hangt in de lucht.

WVF – STAPHORST
WVF heeft het moeilijk in de hoofdklasse.  Nul punten uit de vier gespeeld wedstrijden laat dat duidelijk zien.Tegen het bezoekende Staphorst, dat j.l. zaterdag wat gelukkig de eerste overwinning behaalde, kan de ploeg waarschijnlijk weer geen potten breken. Bij voetbal weet je het nooit maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat WVF na zaterdag nog steeds de rode lantaarn draagt met “0” punten.

AZSV - URK
Beide clubs verloren j.l. zaterdag kansloos hun wedstrijd. Urk bij Harkemase Boys en AZSV bij DVS’33. Beide ploegen hebben dus wat recht te zetten. AZSV zal zich door Urk niet laten verrassen en Urk zal de lange thuisreis zonder punten in de tas als heel vervelend en teleurstellend ervaren.                                                           -

CSV APELDOORN - WHC
Er zullen ongetwijfeld revanche gedachten opwellen bij WHC t.o.v. CSV Apeldoorn.Immers de laatste wedstrijd vorig seizoen werd in Wezep door CSV Apeldoorn, dat geen enkel belang meer had bij de uitslag, met 3-1 gewonnen, waardoor WHC gedwongen werd P/D wedstrijden te spelen, voor verlenging van het verblijf in de hoofdklasse. De stand van zaken is nu anders. Voor CSV Apeldoorn is de wedstrijd van groot belang omdat de ploeg nu al op een gevaarlijke positie verkeert en de punten zelf heel hard nodig heeft. CSV Apeldoorn verloor vorige week wat ongelukkig in blessure tijd van Staphorst, 3-2, terwijl WHC op eigen veld werd vernederd door SVZW,0-5. WHC zal geen kans zien om CSV Apeldoorn van de overwinning af te houden