Competitie
Datum Zaterdag 06-12-2014
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 2935
Veld 1
Scheidsrechter M. Kampman

VVOG laat Drachtster Boys in slotfase ontsnappen

Het venijn zat vanmiddag duidelijk in de staart van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin Drachtster boys voornamelijk tegen hield en VVOG aanvallend op zoek was naar de koppositie in de Hoofdklasse C. Dat leek te lukken in de 69ste minuut toen - na goed doorzetten van Modoe Nyang - de kort daarvoor ingevallen Oussama Labari opnieuw zijn klasse liet zien en met een prachtig gekruld schot in de bovenhoek de 1-0 liet aantekenen. VVOG was op dat moment virtueel mede-koploper omdat DVS’33 op achterstand stond bij Harkemase Boys. 

De treffer leek bevrijdend. Maar hoe anders werd het in de 81ste minuut. 

Centrale verdediger Jan Jurrien Hop vergat de bal ver van de goal over de zijlijn te schieten (VVOG was gewaarschuwd voor de verre ingooien van Drachtster Boys). Daardoor kreeg Drachtster Boys weer de kans uit een verre uitgooi gevaarlijk te worden. En dat deed verdediger Roosjen ook. Hij verlengde de ingooi met het hoofd naar de verre hoek. Frans Koornberg was kansloos 1-1. VVOG kon weer van voren af aan beginnen. 

Een spannende eindfase volgde maar leverde niet de in de tweede helft toch wel verdiende voorsprong op. Vechtend voor iedere meter, veel duels winnend, gevaarlijk met corners en vrije trappen; het baatte allemaal niet en het stugge en verdedigend ingestelde Drachtster Boys pakte een punt en snoepte er bij VVOG twee af.

Overigens was de instelling van beide teams al snel na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kampman duidelijk. Drachtster Boys parkeerde de bus op de eigen helft en liet VVOG het spel maken. VVOG de bal, Drachtster Boys de uitvallen; dat was het beeld van de eerste helft. 

VVOG had moeite het spel te maken, terwijl Drachtster Boys liet blijken bedreven te zijn in het georganiseerd verdedigen en uit spaarzame uitvallen zoveel mogelijk rendement halen. 

Het waren de vrije trappen en corners van Thomas Vossebelt die het grootste gevaar aan VVOG zijde opleverden. Het creëren van echte doelrijpe kansen ging VVOG in de eerste helft slecht af mede doordat van de vleugels te weinig bruikbare ballen kwamen.

De ruststand van 0-0 paste dan ook bij het beeld van de eerste helft.

Pas na de 56ste minuut begon het spelbeeld zich te wijzigen. 

Nadat Modoe Nyang Kevin van der Vlag was komen vervangen en kort daarna Douwe Dijkstra in de 62ste minuut gewisseld werd voor Oussama Labari kwam VVOG aanvallend meer op stoom. Het werd dreigender met als gevolg de wonderschone treffer van Oussama Labari in de 69ste minuut. Maar de afloop kent u.

Een keertje even niet bij de les kostte VVOG de kop(positie). Een positie in de hoofdklasse die lange tijd niet werd ingenomen door VVOG.

Het woord „jammer” werd na afloop op de Strokel veel gebezigd!

Opstelling

Koornberg
van den Brink Duits Hop Kerver
Brockhoff D.Dijkstra (62, Labari) Vossebelt
van der Vlag (57, Nyang) Haklander Biya (82, Boutachkourt)

Scoreverloop

1-0 Oussama Labari (69ste minuut)
1-1 Roosjen (81ste minuut)

Geel; Modoe Nyang

Voorbeschouwing VVOG-Drachtster Boys

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-Drachtster Boys en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG – DRACHTSTER BOYS.
HOOFDKLASSE C.   6 DECEMBER 2014     

UPDATE.
DVS’33 is na zaterdag weer alleen koploper in de hoofdklasse C met 25 punten. Zelf boekten de Ermeloërs een 5-1 winst tegen Urk, terwijl medekoploper ACV, verrassend in Wezep bij WHC op een 2-1 nederlaag werd getrakteerd. ACV, koploper af, deelt nu de tweede plaats met VVOG, 2-1 winst bij CSV Apeldoorn en Harkemase Boys 3-1 winst bij Flevo Boys, de teller van deze drie ploegen staat op 22 punten. Excelsior’31, 2-0 winst bij Staphorst en Harkemase Boys leiden de middenmoot op de plaatsen vijf en zes met 19 punten en SVZW dat in Wierden met 2-0 te sterk was voor AZSV volgt op plaats zeven met 18 punten. Urk geeft met plaats acht, leiding aan het rechter rijtje en staat op 14 punten. De moeilijkheden in de stand beginnen bij CSV Apeldoorn dat met 12 punten op de negende plaats staat, kort boven de P/D plaatsen. AZSV en Drachtster Boys delen de plaatsen tien en elf met 11 punten, (elf, P/D) . Plaats 12 met 10 punten is voor Staphorst (PD). De degradatie plaatse dertien en veertien blijven in handen van WHC en WVF resp. 8 en 2 punten.

SPEELRONDE 12 (4e wedstrijd 2e periode).
We kunnen gezien het verloop van de competitie genieten van een mooie en spannende competitie in de hoofdklasse C. Het voorlaatste programma, voorafgaande aan de winterstop, ziet er weer veelbelovend uit met een aantal heerlijke duels. De wedstrijden ACV - Flevo Boys en Harkemase Boys - DVS”33 zijn zaterdag de echte toppers, met grote belangen. Aan spanning zal het bij de overige wedstrijden ook niet ontbreken, immers ook daar zijn de belangen groot.

VVOG – DRACHTSTER BOYS.
Drachtster Boys was vorig seizoen een niet zo’n eenvoudige tegenstander voor VVOG. In Harderwijk werd het, na een moeizame wedstrijd, een magere 1-0 overwinning voor VVOG en in Drachten was de uitslag ook 1-0, maar dan wel in het voordeel van Drachtster Boys. Dit seizoen startte Drachtster Boys met een 3-0 nederlaag bij SVZW, gevolgd door twee thuis overwinningen, CSV Apeldoorn 1-0 en Staphorst, 2-0, bij Flevo Boys werd met 1-0 verloren. DVS’33 behaalde een benauwde 0-1 winst bij Drachtster Boys en WHC moest in Wezep genoegen nemen met een 1-3 nederlaag tegen Drachtster Boys. ACV was in Drachten met 0-3 te sterk en bij Excelsior’31 werd een keurige 1-1 gescoord. Harkemase Boys won de Friese derby in Drachten overtuigend met 1-4, Urk was “op Urk” ook te sterk, 1-0 en vorige week was er een tegenvaller voor Drachster Boys, met dure verliespunten, door de 1-1 in het eigen bos tegen WVF. De uitslagen geven een wisselvallig optreden aan van Drachtster Boys. Hoewel geen gemakkelijke opgave deze middag voor de thuisclub, moeten er, met een goede taakuitvoering, de juiste instelling en de ware vechtlust drie punten zijn te verdienen.

ACV – FLEVO BOYS.
Aanhaken of terrein gaan prijs gaan geven geldt voor beide ploegen. Beide ploegen kregen j.l. zaterdag een beste tik te verwerken. Flevo Boys verloor met 1-3, ntb op het eigen kunstgras (voordeel) van Harkemase Boys. De nederlaag 1-2 van ACV bij WHC, was een daverende verrassing. Beide ploegen hebben dus a.s. zaterdag het één en ander recht te zetten. Aan spanning zal het zaterdag niet ontbreken. Een kleine overwinning voor de thuisclub.

HARKEMASE BOYS – DVS’33 Ermelo.
Een topper van de eerste orde. Voetballend hebben de Ermeloërs wat meer in de tas, maar het thuisvoordeel en de terreinomstandigheden (geen kunstgras) zijn niet in het voordeel van DVS’33. De goed voetballende ploegen, Excelsior’31,1-2 en SVZW,1-2, keerden ook met een overwinning huiswaarts.  Een kleine overwinning voor DVS’33.

EXCELSIOR’31 – WHC.
De stunt van WHC tegen ACV was een grote verrassing. Er zit dus weer muziek in de geplaagde ploeg van trainer André Blom. Of er weer een dergelijk stunt in de maak is, op sportpark De Koerbelt, tegen Excelsior’31, zou voor WHC prachtig zijn. De onverzettelijkheid, passie en veel strijd zou mogelijk weer punt(en) kunnen gaan opleveren voor WHC.

WVF·- SVZW.
SVZW zal zich niet laten verrassen in Zwolle bij WVF. WVF lijkt de competitie te moeten gaan uitspelen met de bijna zekerheid dat aan het eind van de rit degradatie volgt.

URK – STAPHORST.
Dat wordt ook een knaller van de eerste orde. Urk wil zich gaan revancheren voor de 5-1 nederlaag in Ermelo en proberen een vaste plaats te gaan veroveren in de midden moot. Staphorst verkeert op een plaats in de competitiestand, waarmee bij aanvang van de competitie geen rekening mee was gehouden. Daar moet verandering in komen is de opdracht. Het wordt een moeilijk verhaal voor Staphorst. Urk zal op eigen grond baas blijven en de drie punten op Urk houden, waardoor de positie van Staphorst zo tegen de winterstop heel vervelend begint te worden.

AZSV – CSV APELDOORN.
Een zware opgave voor CSV Apeldoorn, één of meer punten weg te halen uit Aalten. AZSV is op het eigen terrein een moeilijk te bestrijden tegenstander. De vonken gaan er afvliegen zaterdag op sportpark Villekamp, waar een puntendeling mogelijk moet zijn voor de bezoekers.