Datum Zaterdag 14-02-2015
Wedstrijdnummer 2759
Scheidsrechter J.S. Boringa

Onmachtig VVOG laat de punten aan Excelsoir'31

VVOG startte vanmiddag in dezelfde samenstelling als in de vorige week gewonnen wedstrijd tegen ACV. Na het uitzitten van zijn schorsing was het nu een blessure die Thomas Vossebelt aan de kant hield. En „ never change a winning team” gaat nog steeds op.

Maar vandaag werd het geen winning team. Zeker in de eerste helft mocht VVOG nergens aanspraak op maken. Excelsior was de bovenliggende partij. VVOG deed het met wat plaagstootjes. Al na 5 minuten kroop VVOG door het oog van de naald toen een speler van Excelsior’31 bij een doelpoging werd weggetrokken. De bal verdween daardoor net naast en de scheidsrechter paste de voordeelregel toe. Daar werd niet over gemopperd.

De tegenstander bezat vandaag meer voetballend vermogen zoals dat tegenwoordig in trainers-termen heet. Daar zette VVOG werklust en ijver tegenover. Maar al vroeg in de wedstrijd werd het duidelijk dat dit een moeilijke thuiswedstrijd zou gaan worden. Helemaal toen Excelsior’31 na 28 minuten de eerste goal liet aantekenen. Hun gevaarlijke behendige aanvaller Hakim Ezafzafi maakte met een individuele actie uitstekend gebruik van de geboden ruimte en verschalkte Frans Koornberg met een tegendraads schot (0-1). Veel doelgevaar wist VVOG daar niet tegenover te stellen.

De tegenstander had het achterin goed voor elkaar en hun voorhoede was een regelmatige plaag voor de verdediging van VVOG.

De rust brak aan met een verdiende 0-1 voorsprong voor de mannen uit Rijssen.

De tweede helft bracht verandering in het spelbeeld. VVOG creëerde zich een veldoverwicht maar tot echte doelrijpe kansen kwam het niet. Spannend werd het wel. Excelsior’31 viel in de tweede helft sterk terug (mogelijk een verdienste van VVOG) maar kwam zelden in echt gevaar.

Lennard van den Brink probeerde het met een ver afstandsschot, een mooie combinatie tussen hem en Tim Brockhoff stuitte op de keeper van Excelsior’31, man van de wedstrijd Lars Kerver kwam regelmatig dreigend op maar de afronding van zijn voorzetten bleef uit, uit een corner van Martijn Duits trof Jan Jurrien Hop met een harde kopbal bijna doel. Dat was het wapengekletter van VVOG, maar daar werd Excelsior’31 niet echt bang van. VVOG had weliswaar een overwicht waaruit de gelijkmaker gepeurd had kunnen worden maar de voorwaartsen waren vanmiddag onmachtig. En als er iets kansrijks bij elkaar gevoetbald werd, werd het snel weer om zeep geholpen. Pernelly Biya verwarde enkele malen de afmetingen van een rugby-doel met een voetbal-doel en toen er achterin 1 op 1 gevoetbald ging worden wilde de teveel gehanteerde lange bal niet voor een Harderwijks been of op een Harderwijks hoofd (Hop in de spits) vallen. Hoe er ook aanvallend gewisseld werd, de gelijkmaker kwam er niet en daarvoor in de plaats bracht Excelsior’31 VVOG de genadeslag toe in de 91ste minuut. Zij counterden de stand naar 0-2. Na een fraaie lange solo van Gradus Hempenius werd de bal door een medespeler in het lege VVOG doel gelopen. Daarmee was aan de ongeslagen thuisstatus van VVOG een einde gekomen.

0-2, Patrick Gerritsen (91ste minuut)

Geel; Kerver (51ste min.), Duits (72ste min.)

Samenvatting VVOG - Excelsior 31

Samenvatting VVOG - Excelsior 31 door Excelsior 31 TV

Voorbeschouwing VVOG-Excelsior'31

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-Excelsior'31 en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG – EXCELSIOR’31
HOOFDKLASSE C                 14 FEBRUARI 2015
UPDATE :

Ook j.l. zaterdag kon door de winterse omstandigheden het voetbal programma in de hoofdklasse C weer niet in zijn geheel worden afgewerkt. AZSV – DVS’33 Ermelo, Drachtster Boys – Flevo Boys, WVF – Excelsior’31 en CSV Apeldoorn – Staphorst werden afgelast. Wel gespeeld werden de wedstrijden: Harkemase Boys, de directe achtervolger van DVS’33, behaalde op Urk een knappe 3-1 overwinning. De achterstand van de Harekieten op DVS’33 bleef door de overwinning 2 punten. Urk met 15 punten, bleef door de nederlaag tegen de gevaren zone aanleunen. VVOG bezorgde ACV een koude douche. Met een 3-1 nederlaag verlieten de teleurgestelde Assenaren sportpark De Strokel en zagen de achterstand op koploper DVS’33 oplopen naar 5 punten. VVOG handhaafde zich met de overwinning knap in de kopgroep en heeft evenals ACV 26 punten. SVZW sloot zich met 25 punten aan bij de kopgroep, door het laaggenoteerde WHC met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. De nederlaag hield WHC,11 punten, in de degradatie zone. De stand geeft een licht vertekend beeld, door het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden.

DE WEDSTRIJDEN (eerder afgelaste programma 14 van zaterdag 24 januari 2015)

VVOG – EXCELSIOR’31 (1-0)
Na de mooie overwinning op ACV, weer een thuiswedstrijd voor VVOG. VVOG staat met ACV, in de competitiestand, op een keurige gedeelde derde plaats. Excelsior”31 vinden we op een zevende plaats, 4 punten achter VVOG en een wedstrijd minder gespeeld. Excelsior’31 speelde na de winterstop nog geen enkele competitie wedstrijd. Het optreden van Excelsior’31 is tot nu toe nog te wisselvallig geweest en lijkt de doelstelling, een directe terug keer naar de topklasse, nog een moeilijk verhaal te gaan worden. Toch zal de ploeg alles in het werk stellen, in de komende dertien wedstrijden, die doelstelling alsnog waar te gaan maken.Voor vanmiddag geldt voor beide ploegen “winnen”, in de kopgroep blijven en mee strijden om de bovenste plaatsen.De voorstelling in Rijssen tussen Excelsior’31en VVOG eindigde in een 1-0 overwinning voor VVOG door een prachtige treffer van Pernelly Biya.

WVF – DVS’33   (2-5)
Voor WVF wordt zaterdag ook het eerste optreden na de winterstop.Pech voor de Zwollenaren dat de tegenstander DVS’33 Ermelo op bezoek komt. M.a.w. nederlaag twaalf kan worden bijgeteld. DVS’33 is een maatje te groot voor WVF.

HARKEMASE BOYS – ACV  (1-0)
Harkemase Boys hervatte de competitie met een keurige 3-1 op Urk, terwijl ACV in het eerste optreden na de winterstop, met de zelfde cijfers onderuit ging tegen VVOG in Harderwijk. Op sportpark De Bosk wacht de thuisclub met veel vertrouwen op de komst van ACV. Een echte topper. Het zal er ongetwijfeld warmpjes aan toe gaan op De Bosk.
Bij Harkemase Boys is de nieuwe aanwinst Oebele Schokker speelgerechtigd. Tegen Urk scoorde de aanwinst al zijn eerste doelpunt voor de Harekieten. ACV zal uit een ander vaatje moeten tappen dan j.l. zaterdag bij VVOG, anders wordt de jacht op de titel wel een erg zware opgave. Het thuisvoordeel lijkt deze middag zwaar te gaan wegen en Harkemase Boys een kleine overwinning te gaan brengen

SVZW – FLEVO BOYS     (1-1)
SVZW kwam na de winterstop al twee maal eerder in actie. In Ermelo tegen DVS’33 werd op een sullige wijze in de blessuretijd een gelijkspel weggegeven en met 2-1 verloren.
Vorige week werd op Het Lage Veld een vrij gemakkelijke 3-1 overwinning behaald op laagvlieger WHC. Flevo Boys speelde na de winterstop nog geen competitie wedstrijd.
SVZW speelde al twee wedstrijden.( DVS’33-SVZW 2-1 en SVZW – WHC 3-1). Beide ploegen hebben een wisselvallige eerste competitie helft achter de rug. Beide ploegen rekenen op een stabielere tweede competitie helft en willen mee strijden om de titel of een andere prijs in de hoofdklasse C. Het is duidelijk dat ook bij deze wedstrijd de drie punten heel belangrijk gaan worden. Afvallen of bij blijven geldt deze middag op Het Lage Veld.
Een punten verdeling lijkt er aan te komen en daar schieten beide ploegen niet veel mee op.

CSV APELDOORN – DRACHSTER BOYS  (0-1)
Beide ploegen hebben de punten hard nodig om een vastere plaats in de middenmoot te verkrijgen en zich verder te verwijderen van de onderste plaatsen. Het punten verschil in de stand is nu slechts één punt in het voordeel van CSV Apeldoorn. Een revanche van de 1-0 nederlaag in Drachten lijkt er aan te komen. Een kleine overwinning voor de thuisclub.

AZSV – STAPHORST (0-0)
AZSV  heeft het in het tweede seizoen, in de hoofdklasse, niet gemakkelijk. Gezien de prachtige eindsprint, vorig seizoen en daarbij ook nog bijna een periode titel behaalde, was er dit seizoen meer verwacht van de Aaltenaren. AZSV bevindt zich dit seizoen, halverwege de competitie, in de onderste regionen op een nacompetitie plaats met 11 punten. In die omstandigheden verkeert ook Staphorst. Staphorst bij de start van de competitie een plaats in de kopgroep van de hoofdklasse C toe bedacht door de kenners, bevindt  zich evenals AZSV ook in de onderste regionen, op een nacompetitie plaats en 12 punten. Het belang van deze ontmoeting is duidelijk. Beide clubs willen naar de middenmoot en de nacompetitie plaatsen de rug toe keren. Er zal moeten worden gewonnen, hoe dan ook. Ook hier zou het thuisvoordeel wel eens beslissend kunnen zijn waardoor de drie punten in Aalten blijven.

URK – WHC  (0-0)
Een klassieker en een heel belangrijke deze keer. Winst voor Urk betekent 7 punten voorsprong op WHC. Andersom, winst voor WHC betekent dat de achterstand tot Urk wordt teruggebracht tot slechts 1 punt. Het wordt op Sportpark De Vormt een fel gevecht om de o zo belangrijke drie punten. Geen mooi voetbal maar het resultaat is het enige wat belangrijk is in deze spannende confrontatie. WHC gaat voor een verassing zorgen met een kleine overwinning.