Competitie
Datum Zaterdag 06-09-2014
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 2972
Veld 1
Scheidsrechter A. Inia

VVOG en Staphorst in evenwicht (1-1)

De kop is eraf. Het seizoen 2014-2015 is gelijk met de vernieuwde kantine van VVOG voor geopend verklaard. En het begin van VVOG was fris en fruitig. Met goed voetbal werd het doel van Staphorst gezocht. Zeker het eerste half uur was het VVOG dat de boventoon voerde. 

Vlot combinerend en snel druk zettend wist VVOG zich een veldoverwicht te creëren, dat in de 18de minuut resulteerde in de verdiende 1-0 voorsprong. Na een van die vlotlopende aanvallen kwam de bal bij Lennard van den Brink die met een uitstekende voorzet Thomas Vossebelt bij de tweede paal vond. Hij  knikte de 1-0 onberispelijk binnen. Op dat moment gaf dat de verhouding ook goed weer. VVOG ging vervolgens op zoek naar de 2-0. Met een prima spelende Modoe Nyang en een balvaste Richard Haklander in de punt van de aanval leek dat ook te gaan lukken. Oussama Labari was er dicht bij, maar zijn geplaatst schot ging net over.

In de 38ste minuut wist Staphorst uit een van de heel weinige kansen er een te verzilveren. Door een dekkingsfout achterin kwam Rob Mijnheer in de zestien volkomen vrij. Hij aarzelde niet en bracht Staphorst met een schuiver, onder Frans Koornberg door, op 1-1. Op dat moment een beetje tegen de verhouding in. 

VVOG was uit zijn ritme en wist dat niet meer te hervinden. Staphorst kwam kort voor rust zelfs bijna op voorsprong nadat ze dwars door de VVOG defensie sneden. De goed uitkomende Frans Koornberg bracht redding.

De rust brak aan met 1-1.

 

De tweede helft kon de eerste, vanuit VVOG oogpunt, niet meer evenaren. Staphost wist zich beter in te stellen op het VVOG spelletje en bleek bij uitvallen gevaarlijk. Tegenslag was het geblesseerd uitvallen van Modoe Nyang in de 53ste minuut. Hij werd vervangen door Pernely Biya, die op links de rest van de tweede helft een plaag was voor zijn directe tegenstander. Hij stond meerdere malen aan de basis van mogelijkheden/kansen die echter niet benut werden.

Het werd nog billenknijpen voor VVOG toen de ass. scheidsrechter in de 70ste minuut zijn taak als grensrechter verwaarloosde. Bij buitenspel moet er volgens de spelregels een vlagsignaal volgen. Dat gebeurde niet en Frans Koornberg moest als reddende engel optreden. 

In de 75ste minuut nam Erwin Schouten de spitspositie over van Richard Haklander die op zijn beurt de positie van de vermoeide hardwerkende Douwe Dijkstra overnam. 

Er ontstonden daarna ook voor VVOG nog enkele goede kansen. Voorzetten van Pernely Biya werden door Oussama Labari en Erwin Schouten net gemist. Ook Staphorst bleef gevaarlijk zoals in de 88ste minuut met een afstandsschot van de opgekomen linksback dat net naast ging.

Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Inia die de sportieve wedstrijd goed aanvoelde, weinig floot en de snelheid er zodoende inhield bleef het tot zijn laatste fluitsignaal 1-1. Een gelijkspel waar Staphorst vermoedelijk iets meer mee kan leven dan VVOG. Dat legde vandaag echter wel een eerste bodempje voor een mooi seizoen. Zeker het spel tot de tegengoal van Staphorst droeg daaraan bij.

Zijn tomeloze inzet, constante opkomen en uitstekend verdedigend werk maakte van linksback Lars Kerver onze man van de wedstrijd.

 

Opstelling

Koornberg
van den Brink Duits Hop Kerver
Brockhoff Dijkstra (75, Schouten) Vossebelt
Nyang (53, Biya) Haklander Labari

Scoreverloop

1-0, Thomas Vossebelt (18de min.)
1-1, Rob Mijnheer (38ste min.)

Voorbeschouwing VVOG-Staphorst

Zaterdag a.s. is de aftrap van een hopelijk weer spannende en mooie competitie in de hoofdklasse C.

Met de voorbereiding via intensieve trainingen en een aantal oefen en bekerwedstrijden hopen de ploegen klaar te zijn voor het echte werk, de competitie van het seizoen 2014- 2015.

De samenstelling van de hoofdklasse C is t.o.v. het vorig seizoen nog al gewijzigd.

SC Genemuiden promoveerde naar de topklasse, terwijl DETO, Go Ahead Kampen en Berkum degradeerden naar de eerste klasse.

Nieuwkomers zijn: Excelsior’31, gedegradeerd uit de topklasse, Urk, kampioen eerste klasse E, WVF, promotie via nacompetitie uit de eerste klasse D en onze buren DVS33 Ermelo, vorig seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.

Voorspellingen bij de start van de competitie kunnen leuk overkomen maar zijn natuurlijk zinloos. Wat we wel zeker weten is dat aan het eind van de rit:

De kampioen promoveert naar de topklasse.

Er drie periode titels zijn te verdienen.

De klasseperiodekampioen nacompetitie mag spelen, voor promotie naar de topklasse.

Er twee ploegen nacompetitie moeten gaan spelen, voor handhaving in de hoofdklasse.

Er twee ploegen rechtstreeks degraderen, naar de eerste klasse.

VVOG opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Staphorst

Staphorst zag Dennis Rosink en Philip Ties vertrekken, naar resp. HHC Hardenberg en SC Genemuiden.

Het clubicoon Martijn Bakker is gestopt na een indrukwekkende carrière (17 jaren eerste elftal speler). Ook Alfred Knoll (stopt) en Rurink Wind (lager elftal) hebben de selectie verlaten.

Nieuw in de selectie van Staphorst zijn Martin van ’t Ende, Stein Koch, Frank Kuurman, allen afkomstig van Alcides, René van Oosterhof van Be Quick’28, Robert Pompstra van ACV en Tom Kisjes van PEC Zwolle.

Staphorst eindigde vorig seizoen op een keurige derde plaats in de hoofdklasse C.

Staphorst bleek op het eigen sportpark Het Noorderslag, een moeilijk te kloppen ploeg.       Van de dertien gespeelde thuis duels werden er negen gewonnen, twee maal gelijk gespeeld en slechts twee maal verloren. In de uitwedstrijden was de buit, vijfmaal een driepunter, vijf maal gelijk en drie nederlagen. Naast die mooie derde plaats wist Staphorst ook beslag te leggen op de derde periodetitel en de klasseperiodetitel door Harkemase Boys en ACV in de nacompetitie af te troeven.

In de strijd om een plaats in de topklasse met de klasseperiode kampioenen van de hoofdklasse A en B en de herkanser van de topklasse resp. Ajax, Stedoco en Noordwijk werd Staphorst verrassend uitgeschakeld door Stedoco.

Ondanks het vertrek van eerder genoemde spelers wordt er bij Staphorst met groot vertrouwen uitgekeken naar de verrichtingen in het nieuwe seizoen.

Bij VVOG is de selectie t.o.v. vorig seizoen nog al gewijzigd.

Vertrokken: Dominique Denzel en Tim Fechter ( FC Horst), Dirk Roelofsen (Ajax), Reinier Romkes (Urk), Jeroen Spoelstra (Hierden)

Nieuw: Frans Koornberg en Pernelly Biya (WHC), Oussama Labari (Zwart Wit’63), Modou Nyang (CSV Apeldoorn), Arjen van Ark, Stefan Jansen, Reyer Roelofsen (Hierden), Harry van Wilgenburg (FC Horst).

Bij VVOG wordt o.l.v. trainer Ad Engelkes met vertrouwen uitgekeken naar het nieuwe seizoen.

Na de wonderbaarlijke ontsnapping vorig seizoen,van degradatie naar de eerste klasse, zijn de plannen bij VVOG duidelijk en realistisch. Weg blijven bij die onderste plaatsen.

Het woord topklasse niet meer laten horen, maar met volledige inzet en volle overgave een plaats in het linker “rijtje “ proberen te veroveren.

Wij wensen de technische staf en selectie veel succes toe, om dit seizoen, dat doel te bereiken.

De wedstrijden tussen VVOG en Staphorst zijn nooit saai.

Vorig seizoen waren de uitslagen;

Staphorst – VVOG 2-0 en VVOG – Staphorst 2-2.

Natuurlijk willen beide ploegen het seizoen openen met een goede uitslag.

We gaan het a.s. zaterdag allemaal beleven.

           

OVERIGE WEDSTRIJDEN

We wagen ons nog niet aan voorspellingen.

Eerst maar eens afwachten hoe de onderliggende krachtsverhoudingen gaan ontstaan.

AZSV                         - WHC

CSV Apeldoorn         - DVS’33 Ermelo

Harkemase Boys        - Excelsior’31

SVZW                       - Drachtster Boys

Urk                             - ACV

WVF                          - Flevo Boys

 

DE VOLGENDE WEDSTRIJDEN

ACV                           - Harkemase Boys

           Drachtster Boys           - CSV Apeldoorn

DVS’33 Ermelo         - WVF

Excelsior’31               - VVOG

Flevo Boys                 - SVZW

Staphorst                    - AZSV

WHC                          - Urk

Alle voetballiefhebbers, een prachtig voetbalseizoen toegewenst, een prettig verblijf op ons mooie sportpark en toon daarbij respect voor scheidsrechters, de tegenstander en zijn supporters.

Laten we er met zijn allen weer een mooi seizoen van maken.

Veel plezier.