Datum Zaterdag 20-09-2014
Wedstrijdnummer 2798
Scheidsrechter W. Smit

Wedstrijd met 2 gezichten en 3 punten voor VVOG

Met een kwartier vertraging wegens onweersdreiging begonnen VVOG en WHC aan hun derde wedstrijd van deze competitie. WHC met 1 punt op de teller en VVOG 4.

WHC kwam met alle goede bedoelingen uit de kleedkamer en manifesteerde zich de eerste 10 minuten dreigend. VVOG stelde daar slechts een mislukte voorzet van Lennard van den Brink, die de lat schampte, tegenover.

Langzaam kwam VVOG beter in de wedstrijd en begon zijn ritme te vinden. Daaruit ontstond in de 16de minuut een mooie aanval over meerdere schijven waaruit Pernely Biya net naast schoot. In de 26ste minuut leverde een lange bal van Martijn Duits op Richard Haklander een kans op, maar de bal ging via de keeper naast. De daaruit volgende corner werd door Jan Jurrien Hop tegen de lat gekopt.

Het initiatief in de wedstrijd was inmiddels bij VVOG. In de 28ste minuut kwam de eerste beloning. Na een perfecte voorzet van Lennard van den Brink vond Thomas Vossebelt met een kopbal het net. Op dat moment was de 1-0 verdiend. Hoewel WHC af en toe met name over de rechterkant dreigend was, was het VVOG dat in de 43ste minuut aan een 2-0 voorsprong kwam. Een afstandsschot van Thomas Vossebelt kreeg de keeper van WHC niet onder controle en Kevin van der Vlag was er als de kippen bij om de 2-0 te laten aantekenen. Daarmee beloonde VVOG zich voor een redelijke eerste helft tegen een geleidelijk terugvallend WHC.

Ruststand 2-0.

Hoe anders werd het in de tweede helft.

WHC kwam geconcentreerd uit de kleedkamer waar VVOG blijkbaar zijn betere voetbal en zijn scherpte had achtergelaten.

Als er niet scherp begonnen wordt - ook al staat er een 2-0 voorsprong op het scorebord en ben je de bovenliggende partij - dan voelt de tegenpartij toch dat er nog wat te halen valt. Zeker nadat in de 50ste minuut Yoshua van Marle met een kopbal de 2-1 maakte, werd het WHC dat het commando over de wedstrijd ging voeren. VVOG liet WHC in de wedstrijd komen en betaalde daarvoor in de tweede helft bijna de tol. Met een perfect keepende Frans Koornberg in de goal bleef VVOG echter overeind.

Maar vraag niet hoe. In de tweede helft werd het bij VVOG los zand. Soms was er nog een individuele actie die dreigend was zoals die in de 75ste minuut van Oussama Labari die na een fraaie rush de lat raakte. Maar als de duels veelvuldig verloren worden, de passing slordig is, het veld te lang wordt, er geen regisseur opstaat om de wedstrijd weer in de grip te krijgen en de onrust in het team sluipt dan is het eigenlijk wachten op de 2-2. Die kwam er niet, waardoor VVOG met 7 punten uit 3 wedstrijden zijn plaats in het linkerrijtje heeft ingenomen. Een plaats die als doelstelling gold voor dit jaar. Zeker een positief feit, maar een zo’n grote terugval in een wedstrijd zoals vanmiddag zal niet altijd ongestraft blijven tegen komende tegenstanders.

Voorbeschouwing VVOG - WHC

Na twee competitie rondes is geen enkele ploeg in de hoofdklasse C, die de volle buit van zes punten heeft binnen gehaald. Vier ploegen, AZSV, Flevo Boys, SVZW en VVOG zijn nog ongeslagen en voeren de ranglijst aan met één maal een overwinning en één maal een gelijkspel. Ook Staphorst is nog ongeslagen, speelde tweemaal gelijk. WHC en promovendus Urk kwamen nog niet tot scoren. Promovendus WVF is als enige ploeg nog puntloos en is drager van de rode lantaarn.

VVOG wist in Rijssen het thuisspelende, Excelsior’31, te verrassen.

Met een verdiende 1-0 overwinning, op de degradant uit de topklasse, verliet VVOG het mooie sportpark de Koerbelt met de drie punten in de tas.

Het gedisciplineerde, taakbewust en compact spelende VVOG, goed voorbereid door trainer Ed Engelkes en met als uitblinkers op het middenveld, Tim Brockhoff en Thomas Vossebelt, maakte  het de Twentenaren zo moeilijk, dat de ex topklasser niet in zijn spel wist te komen en geen enkele kans kreeg om ook maar gevaarlijk te worden.

VVOG kreeg die kansen voor de pauze wel. Na de 0-1 in de 16e minuut kreeg VVOG nog vier grote kansen om op een ruime voorsprong te komen.

Na de pauze gooide VVOG de deur op slot en verdedigde redelijk gemakkelijk de voorsprong.

De verdediging van VVOG onderleiding van doelman Frans Koornberg, hield vrij eenvoudig stand tegen de weinig overtuigende en chaotisch uitgevoerde aanvallen van Excelsior’31.

Een prima en mooie overwinning van VVOG.

Een sterker Flevo Boys moest op eigen veld genoegen met een gelijkspel (1-1) tegen SVZW.

Op basis van het overwicht in de eerste helft en de gecreëerde kansen had Flevo Boys, SVZW in die periode op een ruime achterstand moeten zetten. De 1-0 voorsprong was te mager.

Kansen voldoende, afwerking onvoldoende.

In de tweede helft waren de ploegen redelijk gelijkwaardig, maar ook nu kreeg Flevo Boys de beste kansen. SVZW wist nauwelijks kansen te creëren

Flevo bezorgde SWZW de ene punt door het doelpunt voor de Zwaluwen, zelf in eigen doel te werken.

Conclusie: Flevo Boys verloor twee punten en SVZW is goed weggekomen met de ene punt.

ACV verloor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 0-1 van Harkemase Boys.

Na het vroeg gescoorde doelpunt zakten de Harekieten in en lieten ACV het spel maken.

Het werd een saaie vertoning. ACV wist nauwelijks kansen te creëren en ook Harkemase Boys  wist met zijn uitvallen nauwelijks gevaarlijk te worden.

Dus ging Harkemase Boys met de volle buit richting Friesland.

Staphorst - AZSV werd een wedstrijd met voor beide ploegen een wedstrijd met nauwelijks scorings kansen.

Staphorst bofte nog met de 0-0 uitslag, omdat doelman René Oosterhof, drie minuten voor het eindsignaal, een strafschop van AZSV, Stijn ter Haar, met een geweldige reactie wist te stoppen.

DVS’33 wist, wat vorige week bij CSV Apeldoorn niet gelukte, nu, het net van de tegen partij WVF wel te vinden. De ruststand was weliswaar 1-1 maar na de pauze scoorde DVS’33 er lustig op los.

De doelman van WVF, Mike ter Wiele, moest in totaal vijf maal, (tweemaal uit een door DVS’33 benutte strafschop), de trieste gang naar het net maken.

De twee tegen doelpunten die DVS’33 moest accepteren deden afbreuk aan de meer dan verdiende overwinning.

Drachtster Boys herstelde zich van de pittige 3-0 nederlaag bij SVZW.

Het tegenvallende CSV Apeldoorn begon veel te slap aan het duel in het Drachtsterbos en dat is niet zo slim. De Friezen gingen wel fel van start en kregen wat zij wilden, al na zes minuten een 1-0 voorsprong. De verdediging ging op slot bij de Boys.

CSV Apeldoorn was niet bij machte de verdediging van Drachtster Boys  in verlegenheid brengen, laat staan passeren.

Drachtster Boys bleef gevaarlijk met de messcherpe counters, maar scoorden ook niet meer.

De drie punten bleven in Friesland.

Bij WHC - Urk werd het een wedstrijd met veel gemiste kansen door beide ploegen.

WHC kreeg voor de pauze de beste mogelijkheden.

WHC miste in de eerste helft ook nog een strafschop. In de eerste competitie wedstrijd bij AZSV, miste WHC ook al een strafschop.

Na de thee was Urk de bovenliggende partij maar weigerde de verkregen mogelijkheden in doelpunten om te zetten.

Het bleef bij 0-0 en beide ploegen behaalden hun eerste competitie punt.

De teller van de doelpunten machine staat bij beide clubs echter nog steeds op “0”.

SPEELRONDE 3 ( 1e periode)

Er staat weer een interessant programma op de competitie.

VVOG – WHC

De ontsnapping aan degradatie, seizoen 2013-2014 voor beide clubs, was vooral voor VVOG een Houdini-act in optima forma

Een ontsnapping met interim-trainer Marco Roelofsen als de gevierde man.

VVOG stond op 12/4  onderaan in de stand             :           22-18 (34-48)

WHC bezette op 12/4 plaats 9 in de stand    :            23-28 (37-53)

De 1-1 bij SC Genemuiden, 2-1 winst op DETO, 4-2 winst bij CSV Apeldoorn en de schitterende 3-0 winst in de laatste competitie wedstrijd op Berkum, bracht VVOG op 28 punten gelijk aan punten totaal van WHC.

WHC, dat bij het ingaan van de laatste competitie dag, nog steeds op 28 punten stond had aan een gelijkspel tegen CSV Apeldoorn genoeg, om hoofdklasser te blijven.

WHC verloor de strijd tegen CSV Apeldoorn met 3-1. Door het betere doelsaldo wisselden WHC en VVOG van plaats in de stand. VVOG plaats 10 en WHC plaats 11.

VVOG handhaafde zich in de hoofdklasse en WHC werd even als DETO, veroordeeld, tot het spelen van P/D wedstrijden.

Berkum en Go Ahead Kampen degradeerden naar de eerst klasse

WHC kwam als winnaar uit de nacompetitie door de winst op Nunspeet en d’Olde Veste.

(resp. 2-1 en 4-2).

DETO degradeerde, de ploeg verloor beide duels, 2-1 van Bedum en 3-0 van NSC. NSC promoveerde naar de hoofdklasse.

Zaterdag middag staan de twee ontsnapten van de degradatie, weer tegen over elkaar.

Het is duidelijk dat beide ploegen een scenario zoals in het afgelopen seizoen, willen ontlopen

Naar dit soort spanning kijkt geen voetballer uit.

De start van de competitie van VVOG is uitstekend.

Met vier punten uit de twee gespeelde wedstrijden, 1-1 thuis tegen Staphorst en de 1-0 winst bij het uit de topklasse gedegradeerde Excelsior’31 geeft vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie.

WHC, de opponent van a.s. zaterdag, startte de competitie met een forse 4-0 nederlaag bij AZSV en een 0-0 op het eigen sportpark Mulderssingel tegen Urk.

Bij WHC vertrokken vorige week, om uiteenlopende redenen, Gunter Akkaya en Hicham Ziyech definitief uit de selectie.

Ook Henri Vinke verhuisde op eigen verzoek naar het tweede elftal i.v.m. drukke werkzaamheden en studie

De wedstrijden tussen de Veluwse rivalen zijn nooit saai.

Het wordt weer een mooie voetbal middag op De Strokel.

Bij dit soort derby’s is het voorspellen van een uitslag een gok en daar doen we maar niet aan mee.

Een spannende derby, daar wordt wel opgerekend.

AZSV - ACV

Een verre reis met een zware kluif voor ACV om AZSV op sportpark De Villekamp in Aalten, van de overwinning af te houden.

Het AZSV, van het begin van de competitie in het afgelopen seizoen, bestaat niet meer. Dat ondervond ACV al op 22 mei vorig seizoen.

Met de nodige moeite werd toen een 2-2 gescoord.

Vorige week verloor ACV op eigen veld van Harkemase Boys (0-1). Weer een nederlaag betekent al vroeg verlies van de nodige competitie punten voor de ambitieuze Assenaren.

AZSV bevalt de koppositie meer de uitstekend en is van plan zich op die positie voorlopig te handhaven.

AZSV gaat voor de drie punten.

DRACHTSTER BOYS – STAPHORST

Weer een thuiswedstrijd voor Drachtster Boys.

Trainer Jan van Raalte van Staphorst, weet dat hij met zijn ploeg een zware middag tegemoet gaat, bij collega Fred de Boer, in het Drachtster bos.

Vorig seizoen verloor Staphorst beide duels van de Friezen.

Staphorst is nog ongeslagen, maar heeft ook nog niet van een overwinning kunnen genieten.

Die overwinning zit er deze zaterdag waarschijnlijk ook niet in.

Een kleine overwinning voor de thuisclub.

WVF – HARKEMASE BOYS

Het spelen in de hoofdklasse is heel andere koek dan de wedstrijden in de eerste klasse, daar zijn ze inmiddels bij WVF ook achter gekomen.

Na twee kansloze nederlagen, gaan de debutanten proberen één of meer punten af te snoepen van het bezoekende, sterke Harkemase Boys.

Trainer Jan Vlap van de Harekieten komt met zijn team voor een duidelijke overwinning.

Zijn collega Freddy Smit van WVF zal daar weinig aan kunnen veranderen.

CSV APELDOORN – FLEVO BOYS

CSV Apeldoorn is van plan, zich voor eigen publiek te willen revancheren, voor het slappe optreden vorige week in Drachten.

Pech voor CSV Apeldoorn is dat juist nu Flevo Boys op bezoek komt.

De goed draaiende formatie van trainer Wiljan Mossing Holsteyn gaat de ploeg van collega Richard Karrenbelt geen kans bieden, die revanche gevoelens waar te gaan maken.

Een kleine overwinning voor Flevo Boys.

SVZW – DVS’33

Twee ploegen die in staat zijn, goed verzorgd voetbal op de mat te leggen, gaan elkaar het leven zuur maken op sportpark Het lage Veld in Wierden.

DVS’33 had vorige week weinig moeite met debutant WVF (5-1).

SVZW kwam goed weg in Emmeloord met de 1-1 tegen Flevo Boys.

Het wordt ongetwijfeld een mooi duel met een eerlijke verdeling van de buit.

URK – EXCELSIOR’31

Als bij Excelsior’31 de ambitie  leeft - terug naar de topklasse - zal er beter gevoetbald moeten worden dan j.l. zaterdag tegen VVOG.

Urk wacht nog op de eerste overwinning en op het eerste gescoorde doelpunt in deze competitie.

Dat moet dan a.s. zaterdag maar eens gebeuren vinden ze op Urk.

Een mooie en gezonde gedachten gang maar of het mogelijk is één of meer punten in Urk te houden, lijkt twijfelachtig.