Datum Zaterdag 18-04-2015
Wedstrijdnummer 2773

Ermelo-Noord en Harderwijk-Zuid delen de punten

Er was vooraf alles aan gedaan om de ware voetballiefhebbers voor de "derby der derby's" op te warmen. Met ludieke acties, vuurwerk, burgemeesters die het spelletje meespeelden, inzet van sponsors voor het voor- en naspel, opgetrommelde jeugdspelers die de wedstrijd een mooie omlijsting gaven en zelfs met inzet van een lekker voorjaarszonnetje lukte dat wonderwel getuige de omstreeks 2000 bezoekers. Het moest de wedstrijd worden waarvoor je alleen maar verhinderd kon zijn door een huwelijk of begrafenis.

Het werd spektakel vooraf met leuke, speelse acties maar de liefhebber van goed voetbal zag soortgelijke acties maar zeer beperkt terug tijdens de wedstrijd. VVOG en DVS’33 kregen het in de eerste helft niet echt op gang.

VVOG gehavend door het ontbreken van vier basisspelers (Haklander, Vossebelt, Kerver en Jansen) koos ervoor de ruimtes voor het als goed combinerend bekend staande DVS’33 klein te houden. Dat ging gepaard met een gezonde dosis vechtlust waarop DVS’33 het antwoord in de eerste helft schuldig bleef. VVOG was de eerste helft zeker niet de mindere van titelkandidaat DVS’33. Fel op de bal jagend door een sterk spelend middenveld creëerde het zich ook enkele kansjes. Uit een daarvan was het in de 33ste minuut raak. De bal ging op de rechterflank vloeiend van voet tot voet en de laatste voet van de vandaag weer sterk spelende Tim Brockhoff was iets sneller bij de bal dan de uitlopende keeper Huiskamp van DVS’33 (1-0). Hij had er zelfs 3 minuten later wederom in kunnen liggen toen de goed spelende Rick Boersma met het hoofd eerder bij de bal was dan de doelman van DVS’33. Zijn doorkopbal kwam voor de voeten van Douwe Dijkstra die bij de 2de paal ten koste van een corner belet werd de 2-0 in te tikken. DVS’33 bleef in de eerste helft zoekende maar vond nooit de ruimte om het VVOG achterin echt lastig te maken. De kansen waren schaars en het bekende combinatievoetbal werd door de felheid (te fel van Naoufal Boutachkourt werd met geel bestraft) van een geconcentreerd spelend VVOG onmogelijk gemaakt.

Rust 1-0.

De tweede helft zou er een worden waar DVS’33 meer het heft in handen nam. VVOG werd naarmate de tweede helft vorderde de duimschroeven aangedraaid. DVS’ 33 werd feller, begon meer duels te winnen maar creëerde zich toch maar een beperkt aantal kansen.

Het was geen goed voetbal, maar het werd wel een echte wedstrijd op het scherpst van de snede. Daar horen gele kaarten bij en die kwamen er voor Richard Terpstra die een harde overtreding beging op Lennard van den Brink, Harry van Wilgenburg en de voor hem ingevallen Reijer Roelofsen werden op de bon geslingerd, Pernelly Biya moest eraan geloven en Jan Jurrien Hop werd zelfs zijn spelbevoegdheid ontnomen. Hij ontving rood op aanwijzing van de grensrechter na een opstootje in de middencirkel. Het hoorde allemaal bij een tweede helft waarin DVS’33 op zoek ging naar de gelijkmaker en VVOG zich moest beperken tot tegenhouden maar toch ook wel zijn mogelijkheden kreeg om te counteren. Bij een van die counters had Modoe Nyang, ingevallen voor de aangeslagen Rick Boersma, de kans voor eigen succes te gaan maar hij legde af op de eveneens ingevallen Oussama Labari wiens poging smoorde tussen twee verdedigers. In plaats van 2-0 werd het 1-1. De uitstekend spelende centrale verdediger Jorran van Santen was bij de zoveelste aanval van DVS’33 naar voren meegeslopen (een sluipactie die zijn directe tegenstander Modoe Nyang blijkbaar was ontgaan) en kon geheel vrij voor de vanmiddag weer sterk keepende Frans Koornberg in alle rust de hoek uitzoeken. Zijn gelijkmaker zorgde nog voor een aantal spannende slotminuten waarin DVS’ 33 de overtalsituatie echter niet meer wist uit te buiten.

De uitslagen op de andere velden droegen eraan bij dat zowel het bier voor de aanhang van DVS’33 en voor VVOG na afloop lekker smaakte. DVS’33 behield zijn koppositie en VVOG pakte met een gehavend elftal toch een punt dat de middenmootpositie veilig stelde.

Koornberg
van Wilgenburg (54, Roelofsen) Duits Hop van den Brink
Brockhoff Boutachkourt Dijkstra
van der Vlag (46, Labari) Biya Boersma (69, Nyang)

1-0, Tim Brockhoff (33ste minuut)
1-1, Jorran van Santen (84ste minuut)

Geel; Boutachkourt, van Wilgenburg, Roelofsen, Biya
Rood; Hop

Voorbeschouwing VVOG - DVS '33 Ermelo

De spanning in de hoofdklasse C is na zaterdag weer toegenomen. Koploper DVS’33 heeft Harkemase Boys naast zich gekregen met een zelfde aantal punten(48) en zag Excelsior’31 op één punt achterstand komen.

DVS’33 moest zaterdag op eigen veld, in een rechtstreeks duel de drie punten aan Excelsior’31 laten (1-2) en Harkemase Boys had weinig problemen in Wezep om het zo goed als zeker gedegradeerde WHC op een 4-0 nederlaag te trakteren.

Ook in de onderste regionen blijft de spanning groot. Omdat Staphorst op het eigen Noorderslag met 2-0 onderuitging tegen ACV, Drachtster Boys ( zo goed als veilig) en Urk de punten deelden (0-0) deed AZSV zaterdag goede zaken. De Aaltenaren liepen drie punten uit op Staphorst en twee punten op Urk, de twee ploegen in de P/D zone, door een zwalkend Flevo Boys in Emmeloord, met een ruime 4-1 overwinning te kijk zetten.

De voorsprong van AZSV op Urk is nu twee en op Staphorst drie punten. Voor WHC lijken de kansen op handhaving in de hoofdklasse na zaterdag voorbij. Alleen een wonder kan de ploeg uit Wezep nog redden.

In de subtop en middenmoot behaalde SVZW in een matig duel een 3-0 overwinning op VVOG.

VVOG komt de laatste weken moeilijk tot scoren. De ervaren spelers Richard Haklander en Thomas Vossebelt (geblesseerd) worden gemist. Het zijn juist de spelers die de openingen in de verdediging van de tegen partij weten te vinden, waardoor de voorwaartsen de kansen wordt geboden tot scoren te komen. CSV Apeldoorn speelde zich veilig, door het gedegradeerde WVF met 3-0 te kloppen.

SPEELRONDE 23 ( derde periode)

VVOG – DVS’33 ERMELO (1-2)

De confrontatie in Ermelo, dit seizoen op 13 december, werd duidelijk dat de Ermeloërs met goed voetbal op dit moment sterker zijn dan VVOG.
De uitslag 2-1 in het voordeel van DVS’33, verbloemde het krachtverschil tussen de beide rivalen. DVS was die middag in eigen huis oppermachtig.
VVOG was niet in staat haar eigen spel te spelen mede door het sterke middenveld van de buren. VVOG kreeg pas in de laatste fase van de wedstrijd, met meer opportunistisch spel, wat meer grip op de wedstrijd.

Zaterdag komen de Ermeloërs naar Harderwijk. VVOG heeft wat goed te maken. De laatste weken staat de doelpunten teller bijna op tilt. Er worden wel kansen gecreëerd maar het net weten de voorwaartsen van VVOG nauwelijks te vinden. De vaart is er een beetje uit bij VVOG.

Het gemis van Richard Haklander en Thomas Vossebelt weegt zwaar.
DVS’33 liep zaterdag j.l. tegen een niet verwachte maar wel verdiende nederlaag aan tegen Excelsior’31. DVS’33 zal met volle overgave de strijd met VVOG aangaan.
Dat eist de rivaliteit tussen de beide ploegen maar belangrijker zaterdag middag is de koppositie in de hoofdklasse C niet te verliezen.
DVS’33 zal met volle overgave de strijd met VVOG aangaan.

Dat eist de rivaliteit tussen de beide ploegen, maar belangrijker zaterdag middag voor DVS’33 is de koppositie in de hoofdklasse C.
Zaterdagmiddag een open strijd, hopelijk een mooie, spannende en ook sportieve wedstrijd waar de vele toeschouwers met volle overgave van kunnen genieten.

De uitslag weten we om 16.15 uur.

HARKEMASE BOYS – STAPHORST (2-2)

Staphorst dacht na de eclatante overwinning 04/04 in Apeldoorn op CSV Apeldoorn (1-4) het lek min of meer boven te hebben en de hoop op betere tijden gloorde weer in Staphorst.
De nederlaag op eigen veld (06/04) tegen WVF (0-1) was een geweldige miskleun. De daarop volgende nederlaag zaterdag j.l., weer op eigen veld, tegen ACV (0-2) en de punten winst voor Urk en AZSV, maakte het allemaal niet vrolijker op Sportpark  Het Noorderslag.

Zaterdag, bij Harkemase Boys, dat op titelkoers ligt, valt er weinig winst te behalen voor de Staphorsters. De P/D nacompetitie ontwijken kan nog altijd, maar het lijkt een zware eindsprint te gaan worden.

Harkemase Boys is na zaterdag medekoploper geworden, na de nederlaag van DVS’33.

De Harekieten zullen zich tegen Staphorst niet laten tegen houden in de race naar de eventuele titel. Een overwinning voor de thuisclub.

EXCELSIOR’31 – ACV (1-4)

Excelsior’31 verloor zijn laatste wedstrijd deze competitie bij aanvang van de winterstop, d.d. 13 december 2014 van ACV met 4-1. Door de 4-1 overwinning bereikte ACV de tweede plaats in de stand met 26 punten, twee punten achter koploper DVS’33.

Excelsior’31bezette de zesde plaats met 22 punten en er waren 13 wedstrijden gespeeld.

Excelsior’31 begon na de winterstop aan een geweldige opmars, met als resultaat dat negen wedstrijden later (22), acht overwinningen, eenmaal een gelijkspel, door Excelsior’31 werden bijgeschreven en koploper DVS’33 tot op één punt is genaderd, terwijl ACV nu 10 punten achter Excelsior’31 op de vierde plaats staat.

Het wordt geen gemakkelijk “potje” voorde Rijssenaren. Toch blijven de drie punten op Sportpark De Koerbelt. Na de 2-1 overwinning op DVS’33 is het vertrouwen niet meer stuk te krijgen bij de Rijssenaren.

Ondanks hevig verzet van de Assenaren komt de jacht van Excelsior’31, op de andere titel kandidaten, Harkemase Boys en DVS’33 niet in gevaar.

CSV APELDOORN – SVZW (3-3)

CSV Apeldoorn is zeker van verlenging van een plaats in de hoofdklasse volgend seizoen. SVZW heeft nog steeds stille hoop op de derde periodetitel. Die stille hoop is er wellicht ook nog bij CSV Apeldoorn. SVZW, gewend zijn wedstrijden te spelen op kunstgras, zal door de terreinomstandigheden bij CSV Apeldoorn in het nadeel zijn.

Een kleine overwinning voor de thuisclub.

URK – FLEVO BOYS (3-5)

De polder derby. De eerder gespeelde derby dit seizoen eindigde in een 5-3 overwinning voor Flevo Boys. Na een 3-0 achterstand wist Flevo Boys de geweldige thriller toch nog winnend af te sluiten. Voor de pauze een sterker en enthousiast spelend Urk, de boven liggende partij. Na pauze was Flevo Boys heer en meester maar wist pas in de 88e en 90e minuut met twee late doelpunten, de overwinning te pakken.

Flevo Boys lijkt wat uitgeblust. Urk moet voor de volle winst gaan om de P/D nacompetitie te ontlopen. Kleine wint voor de Urkers.

AZSV – DRACHTSTER BOYS (1-4)

Winst is voor beide partijen is heel belangrijk. Drachtster Boys staat met 29 punten redelijk veilig en weet bij een overwinning zo goed als zeker volgend seizoen weer hoofdklasser te zijn.

Voor AZSV met 25 punten ligt het wat moeilijker. De overwinning vorige week was in ieder geval een lekkere opsteker voor de Aaltenaren, die nu drie punten los staan van de P/D zone en ook nog met een beter doelsaldo dan Urk en Staphorst.