Competitie
Datum Zaterdag 09-05-2015
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 2755
Veld 1
Scheidsrechter R.W. de Wit

VVOG eindigt seizoen met mooie overwinning

VVOG is het seizoen geeindigd met een zege op het bezoekende CSV uit Apeldoorn. 

Deze laatste wedstrijd was voor beide ploegen niet meer van belang waardoor het een leuke open wedstrijd werd waarbij VVOG uiteindelijk terecht  aan het langste eind trok. VVOG moest starten zonder een waslijst aan geblesseerden. Thomas Vossbelt ( deze week geopereerd) , Richard Haklander,  Douwe Dijkstra, Lars Kerver en Niels Nijveld. Niels ging deze week tijdens de training weer door zijn knie. Het ergste wordt gevreesd.. Dat zal deze week blijken als hij door de scan gaat. Ook Frans Koornberg was er niet. Hij werd vervangen door Wesley Bies. Een debuut in de basis was er voor Reijer Roelofsen. Hij deed dit net als Wesley zeer verdienstelijk.


Het eerste kwartier was het voor beide kanten aftasten. Het eerste gevaar deed zich voor in de 15e minuut en toen was het ook gelijk raak. Een cross pass van Martijn Duits kwam bij Oussama Labari hij gaf een puntgave voorzet . Deze werd door Pernelly Biya keurig binnengekopt achter doelman Guy ten Kate van CSV. CSV werd iets sterker maar dit leidde niet tot kansen of het moeten de inzetten zijn van Maarten Boeve die hoog over gingen. Vlak voor rust nog een kans voor Pernelly Biya maar hij kopte de voorzet van Modou Nyang tegen een verdediger aan die op de lijn stond.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. De eerste kans was voor Marc Hoekstra na een slippertje van Martijn Duis maar hij schoot ver naast het doel van Wesley Bies.
Na een kwartier in de tweede helft greep Trainer Richard Karrebelt van CSV in. Hij bracht Richard van Beek en Burak Tekay voor Melvin Bresser en Jeremy Jonker. Ook VVOG ging wisselen; Rick Boersma en Kevin van der Vlag kwamen in het veld voor Stefan Jansen en Modou Nyang.

Nadat Ousama Labari en kans miste na goed doorzetten van Kevin van der Vlag was het in de 73e minuut wel raak. Goed doorzetten van Ousama Labari met een goede voorzet op Kevin van der Vlag. Deze liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de 2-0 binnen.
In de 82e minuut kwam Moustafa Kalkan in het veld voor Tim Brockhoff. Deze A junior maakte zijn debuut in het eerste elftal.VVOG beheerste de wedstrijd maar moest toch een tegendoelpunt incasseren. Een licht duwtje uitgedeeld door Jan Jurien Hop was goed voor een strafschop. De ingevallen Burak Tekay miste niet en schoot de 2-1 binnen.

Het slotakkoord was echter voor VVOG. Een snelle break via Moustafa Kalkan. Deze zette na een mooie rush langs de lijn de bal voor op Pernelly Biya en deze zijn schoot zijn tweede en de derde voor VVOG prima binnen en bracht hiermee de eindstand op 3-1.

In dit uiterst sportieve duel wist scheidsrechter de Wit nog twee gele kaarten ( Stefan Jansen en Jan Jurien Hop uit de hoge hoed te toveren.
VVOG eindigt deze competitie op een achtste plaats met 36 punten net niet in het linker rijtje. Na 23 punten in de eerste 13 wedstrijden ( doelsaldo 21-16 ) waren maar 13 punten in de  tweede seizoenshelft (  doelsaldo 17-23 ). De conclusie is dat VVOG niet constant presteerde maar wel beter als vorig seizoen.

 

Opstelling

Wesley Bies, Lennard van den Brink, Martijn Duits , Jan Jurien Hop, Reijer roelofsen
Tim Brockhoff ( 82/Moustafa Kalkan ) Modou Nyang ( 61/Kevin van der Vlag ),Stefan Jansen (61/Rick Boersma, Nouafal Boutachkourt, Oussama Labari, Pernelly Biya

Scoreverloop

15 1-0 Pernelly Biya
73 2-0 Kevin van der Vlag
86 2-1 Burak Tekay
90 3-1 Pernelly Biya
Geel: Jan Jurien Hop , Stefan Jansen.

Voorbeschouwing VVOG-CSV Apeldoorn

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-SCV Apeldoorn en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG – CSV APELDOORN  HOOFDKLASSE C 9 MEI 2015

UPDATE
De ontknoping, wie wordt de kampioen van de hoofdklasse C, is en blijft een spannende thriller. In Ermelo leek DVS’33 zaterdag middag enkele malen de champagne uit de koeling te kunnen halen en zou het kampioensfeest kunnen gaan losbarsten gezien het wedstrijd verloop tegen concurrent en tegenstander Harkemase Boys. Driemaal kwamen de Ermeloërs op voorsprong tegen de Harekieten, terwijl in Wezep de andere concurrent Excelsior’31 op achterstand stond tegen WHC in Wezep. Hoe anders was de afloop. Na driemaal een achterstand te hebben weggewerkt wist Harkemase Boys, drie minuten voor het eindsignaal, zelfs op voorsprong te komen door de winnende treffer (3-4 ) te scoren. Ongelooflijk, wat een ontknoping, wat een domper voor de Ermeloërs. Zo dicht bij de titel, want in Wezep bleek Excelsior’31 zich te hebben geblameerd door met 3-2 van WHC te verliezen.
Wat een feest bij de Harekieten die door de 4-3 overwinning met nog één wedstrijd te gaan weer op gelijke hoogte, 52 punten, met DVS’33 zijn gekomen. Excelsior’31, bleef door de nederlaag bij WHC op 50 punten.
Excelsior’31 moest ook de leiding voor de derde periode inleveren aan SVZW dat met 1-0 de volle winst behaalde tegen WVF en nu drie punten voorsprong heeft op de Rijssenaren.
ACV is zich aan het voorbereiden op de nacompetitie om een plaats in de topklasse, maar had toch graag de drie punten mee naar Assen willen nemen. Flevo Boys opgelucht na de verdiende 4-3 overwinning, wist daarmee het verblijf in de hoofdklasse zeker te stellen.
CSV Apeldoorn behaalde een gemakkelijke maar zuinige 1-0 overwinning op P/D kandidaat AZSV.
VVOG verlengde eveneens het verblijf in de hoofdklasse door de 0-0 bij Drachster Boys.
Drachtster Boys is daar nog niet zeker van en moet a.s. zaterdag nog aan de bak.
Staphorst is door de 1-0 nederlaag tegen Urk veroordeeld tot het spelen van P/D wedstrijden om te proberen ook volgend seizoen weer in de hoofdklasse uit te komen.
Wie de tweede P/D ploeg gaat worden is nog een spannend strijd.
Kandidaten zijn nog Urk 32, Drachtster Boys 31 en AZSV 29 punten met het beste doelsaldo.
AZSV moet persé winnen (thuis tegen SVZW) om P/D te ontlopen en is dan ook nog afhankelijk van de wedstrijden van Urk – DVS’33 en WVF – Drachtster Boys.

SPEEL RONDE 26 ( DE LAATSTE RONDE)
DVS’33, 52 punten, Harkemase Boys, 52 punten en Excelsior’31, 50 punten strijden om de kampioenstitel van de hoofdklasse C 2014 - 2015.
Als één van de koplopers wint dan kan de kampioensschaal in ontvangst worden genomen.
Als twee ploegen met een gelijk aantal punten bovenaan eindigen volgt er een beslissingswedstrijd.
Als Harkemase Boys verliest, DVS speelt gelijk en Exelsior’31 wint of andersom
Als DVS’33 verliest, Harkemase Boys speelt gelijk en Excelsior’31 wint,volgt er ook een
een beslissingswedstrijd tussen of DVS’33 en Excelsior’31 of Harkemase Boys en Excelsior’31
Eindigen de drie ploegen met een gelijk aantal punten boven aan, ( bij gelijkspel  van DVS’33 en Harkemase Boys en winst van Excelsior’31), dan volgt er een halve competitie waarin iedere ploeg één thuiswedstrijd en één uitwedstrijd speelt.
Verliezen zowel DVS’33 als Harkemase Boys en wint Excelsior’31dan gaat de titel naar Evcelsior’31.
Wie wint de derde periode ?
Komt de tweede periode van Harkemase Boys nog in het geding (bij het behalen van de titel door Harkemase Boys), die naar de hoogst geplaatste club in de reguliere competitie eindstand gaat, die nog geen prijs heeft gewonnen.
Wie spelen om het klasseperiode kampioenschap van de hoofdklasse C, om verder te mogen strijden in de nacompetitie voor promotie naar de topklasse?
ACV, winnar eerst periodetitel met de winnaar tweede periodetitel, nu nog Harkemase Boys en winnaar van de derde periodetitel.
Welke ploegen strijden om de P/D wedstrijden te ontlopen, voor behoud hoofdklasserschap?
Kandidaten zijn Urk 32 ptn. (-11), Drachtster Boys 31 ptn (-5) AZSV 29 ptn (-2), waarbij ook het doelsaldo (-) belangrijk kan zijn.
Het wordt een super spannende zaterdag middag in de Hoofdklasse C.
16.15 uur wordt alles duidelijk.

DVS’33 – URK
DVS heeft geen keus. Er moet gewonnen worden. Urk heeft nog één punt nodig om er zeker van te zijn volgend seizoen weer in de hoofdklasse uit te komen. DVS’33 Ermelo gaat als favoriet van start.

HARKEMASE BOYS – FLEVO BOYS
Ook Harkemase Boys heeft geen keus. Er moet gewonnen worden. Flevo Boys kan in alle rust spelen het gaat alleen om de eer.  Harkemase Boys gaat als favoriet van start.

EXCELSIOR’31 - STAPHORST
Staphorst gaat zich voorbereiden op de P/D nacompetitie voor behoud.  Excelsior’31 heeft de strijd om de titel en ook de derde periode niet meer in eigen hand. De opdracht luidt dus, winnen en dan maar zien hoe de zaken er om 16.15 uur er voor staan. Bij voetbal weet je het maar nooit.

AZSV – SVZW
SVZW gaat voor de volle winst en is dan zeker van de derde periode, ook bij een gelijkspel, en kan de nacompetitie voor een plaats in de topklasse voor de Zwaluwen beginnen. AZSV moet voor de volle winst gaan. AZSV is mede afhankelijk van de uitslagen van Urk en Drachtster Boys. De P/D nacompetitie klopt op de deur bij AZSV.

WVF - DRACHTSTER BOYS
Laatste wedstrijd van WVF in de hoofdklasse. Als Drachtster Boys eindelijk weer eens weet te scoren is de verlenging van het verblijf in de hoofdklasse verzekerd, mits de bij gescoorde doelpunten de winnende treffer zit. En dat moet mogelijk zijn. WVF veel succes toegewenst volgend seizoen in de eerste klasse.

ACV – WHC
Laatste wedstrijd van WHC in de hoofdklasse. ACV bereidt zich voor op de nacompetitie voor een plaats in de topklasse. Een wedstrijd puur om de eer. WHC veel succes toegewenst volgend seizoen in de eerste klasse

VVOG – CSV APELDOORN.
Beide clubs zijn vrij van zorgen en spelen hun laatste competitie wedstrijd nog om de eer.