Datum Zaterdag 16-08-2014
Aanvang 15:30
Wedstrijdbeschrijving Zuiderzeecup

Zuiderzee Cup voor VVOG na 2-1 zege op Volendam

Het was zeker niet groots wat VVOG en Volendam het publiek in de finale-wedstrijd om de Zuiderzee Cup voorschotelden. Met twee trainers nog op zoek naar hun ideale teamsamenstelling mag misschien ook nog niet alles verwacht worden. Toch hoopt de toeschouwer al wat vastigheid te ontwaren. Nou, die was er nog nauwelijks.

VVOG was op drie posities gewijzigd ten opzichte van woensdagavond. Stefan Jansen speelde voor Tim Brockhoff, Modoe Nyang voor Oussama Labari en Erwin Schouten voor Richard Haklander.

De eerste twintig minuten gaven wat meer balbezit voor VVOG maar doelrijpe kansen waren schaars. De eerste echte kans ontstond na een kleine 20 minuten uit een scrimmage voor het doel van Volendam. Lennard van den Brink kreeg kort voor de goal ruimte voor een schot, maar dat ging over.

De opbouw bij VVOG werd vrij snel gestoord, waardoor de betrouwbaar keepende Frans Koornberg teveel de lange bal moest hanteren. Volendam doceerde het drukzetten goed en daarmee had VVOG moeite. De balvastheid op het middenveld was onvoldoende en de onwennigheid zichtbaar.

De eerste goal van VVOG kwam dan ook niet voort uit een vloeiende aanval. Het was Erwin Schouten die een duel om de bal won en Thomas Vossebelt vond. Met een fraaie pass bereikte hij de op volle snelheid liggende Perry Biya. Met een onhoudbaar schot in de rechter benedenhoek liet hij de 1-0 aantekenen. Er waren toen 35 minuten gespeeld.

Hierna werd VVOG wat sterker. Modoe Nyang kwam vanaf rechts af en toe door maar had wat moeite met de inschatting van de breedte van het veld. Dat kan gebeuren als je pas je tweede wedstrijd op de Strokel speelt.

De grootste kans was voor Erwin Schouten na een grove fout achterin bij Volendam. Perry Biya bracht hem alleen voor de keeper maar zijn schot ging naast.

Met 1-0 brak de rust aan.

De tweede helft begon met Tim Brockhoff in de plaats van Stefan Jansen. Douwe Dijkstra werd de meest vooruitgeschoven middenvelder.

Volendam drong wat meer aan maar echte doelrijpe kansen bleven uit. VVOG wisselde de licht geblesseerde Perry Biya voor Oussama Labari en voor Douwe Dijkstra kwam Richard Haklander. Balverlies op het middenveld van VVOG in de 64ste minuut zorgde ervoor dat het achterin helemaal open lag en Volendam heeft voldoende vaardige voetballers om dat af te straffen en bracht zo de stand op 1-1.

Echt leuk werd het even toen Oussama Labari het strafschopgebied van Volendam als zijn eigen pleintje beschouwde. Helaas werd zijn mooie individuele actie niet bekroond met een doelpunt. De bal verdween net naast de paal.

Maar we hadden Modoe Nyang nog! De man van de vaak beslissende goals. Hij hield VVOG in de laatste competitie wedstrijd van vorig seizoen uit de degradatiezorgen door voor zijn oude club Apeldoorn de winnende te scoren tegen de andere degradatiekandidaat WHC. Nu was het weer Modoe die beslissend was en in de 80ste minuut de Cup met de kleine oren in Harderwijk hield. Hij scoorde met een bekeken schot in de linkerhoek en bepaalde de eindstand op 2-1 waardoor de Zuiderzee Cup dit jaar staat te pronken in de prijzenkast van de prachtig gerenoveerde VVOG kantine.