Datum Woensdag 13-08-2014
Aanvang 18:30
Wedstrijdbeschrijving Zuiderzeecup

Finaleplaats VVOG in ZZC na 3-1 winst op Huizen

Het zag er de eerste 30 minuten niet naar uit dat VVOG die finaleplaats van de Zuiderzee Cup zou halen. Huizen combineerde beter en VVOG kon zich nauwelijks onder de druk uit voetballen.

Slordige passing, zwakke balaannames gaven Huizen alle gelegenheid tot snelle balverovering. De 1-0 kwam ook niet uit de lucht vallen. Na een vlotlopende aanval van Huizen en geholpen door niet gedecideerd genoeg ingrijpen achterin scoorde Oskar van Logtestein. Die voorsprong paste bij het wedstrijdbeeld van de eerste 30 minuten.

Langzaam herpakte VVOG zich hierna.

Dat resulteerde in het eerste doelgevaar toen Oussama Labari na een mooie individuele actie Douwe Dijkstra vond. Zijn lob verdween echter over het doel. Ook de afgemeten voorzet van Lars Kerver op Richard Haklander die de bal recht in de handen van de keeper van Huizen kopte gaf aan dat VVOG het commando over de wedstrijd begon over te nemen. Vlak voor rust was het dan ook tweemaal kort na elkaar raak.

In de 42ste minuut produceerde Pernely Biya weer eens een fraaie voorzet die ditmaal op juiste waarde werd geschat door de sterk spelende Oussama Labari. Hij nam de bal ineens en deponeerde hem fraai in de uiterste hoek waarmee hij zijn 4de scoorde in de huidige oefencampagne.

In de 46ste minuut kwam VVOG op voorsprong. Uit een corner van Thomas Vossebelt kopte Lennard van den Brink de bal over de doelman van Huizen.

De rust brak aan met een 2-1 voorsprong voor VVOG.

VVOG begon de tweede helft gedreven. Van de zijkanten kwam veel goeds. Voorzetten op maat en individuele acties leidden tot een aantal kansen. De juiste afronding ontbrak evenwel. VVOG voerde de boventoon. Het behield het commando over de wedstrijd.

Het was de goed spelende Lars Kerver die de 3-1 liet aantekenen in de 75ste minuut. Hij vond met een hard schot de uiterste hoek na een afgeslagen bal.

Het laatste kwartier gooide Huizen alles op de aanval. Met wat meer accuratesse, overleg en rust had VVOG de voorsprong nog kunnen uitbouwen. Conditioneel leek VVOG in die fase ook iets verder dan Huizen. Maar het bleef bij een verdiende 3-1 zege die VVOG zaterdag in de finale brengt tegen Volendam dat Urk in de tweede wedstrijd van de avond met 1-0 versloeg.