Beker
Datum Donderdag 27-02-2014
Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 175445

Op naar de kwartfinale !

Door een 0-2 overwinning gisterenavond op WSV zijn we doorgedrongen tot de kwart finale !.

WSV Apeldoorn, een grote omnivereniging met 1.200 voetballende leden, en spelend in de tweede klasse zondag, was gisteren het strijdtoneel van een plaats in de kwartfinale van de KNVB districtsbeker Oost. Op het oog een opgaaf die te doen moest zijn maar hoe vaak zijn teams daarmee al op de koffie gekomen.

We waren dus gewaarschuwd en bijna was de wedstrijd al voor ons desastreus gestart want in de hectiek van de vroege avond bleek de tas met de spelerspassen even onvindbaar. Gelukkig herstelde het geheugen van Jan Heldoorn zich bliksemsnel en konden we na een rondje VVOG met een gerust hart afreizen richting Sportpark De Voorwaarts.

Dan de wedstrijd. We starten met een ietwat gewijzigde opstelling waarbij Richard Haklander in de spits was beland met daarachter Erwin Schouten als stofzuiger en aanjager naar voren en naar achteren. Lars Kerver stond weer op linksachter waardoor Laurens Christiaan nog even op de bank mocht blijven rusten en in de goal was penaltykiller Wesly Bies weer van de partij.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. De WSV'ers gehuld in het zwart wit hadden er zin in en begonnen vroeg met het afjagen van de bal en zodoende ontstond er in de beginfase weinig doelgericht spel. Langzamerhand kwamen de kwaliteiten van VVOG boven drijven en in de 31e minuut leidde dat tot de 0-1 vanuit een scherpe voorzet op rechts en het goed intikken van Tim Brockhoff. Daarmee was ook de rust bereikt. Na de rust ontstond er meer ruimte. De WSV'ers hebben een aardig maar nog wel jong en onervaren team. Individueel waren er aardige acties te zien en sommigen daarvan mondden toch uit in reële mogelijkheden maar ontbrak of de kracht of de precisie. Ook bij VVOG ontbrak op te veel momenten de scherpte om het verschil al heel vroeg in de 2e helft te maken en moesten we tot de 61e minuut wachten totdat Rick Boersma de bal listig met een lage schuiver in het WSV doel wist te deponeren. Daarna was eigenlijk wel gebeurd. De krachten bij WSV namen zienderogen af en VVOG verzuimde definitief de trekker over te halen waardoor we het spel toch nog met belangstelling volgde. De verder uitstekend leidende scheidslieden hielden het kort na de 90 voor gezien en daarmee konden we stellen dat VVOG het bijzonder goed doet in de beker. We hebben de kwartfinale bereikt en dat is toch een prestatie van formaat.

Op 29 maart wacht de laag op de ranglijst staande zondagtopklasser Juliana '31 uit Malden. Weer een uitwedstrijd en natuurlijk gaan we onze mannen dan massaal ondersteunen want mochten we de halve finale halen dan zijn we verzekerd van een plaats in de landelijke KNVB beker in het volgende seizoen. Maar voor nu, hebben de jongens een mooi en verdiend vrij weekend. Geniet er van mannen.

Was het daarmee gisteren afgelopen. Nee, dat niet. Ons wachtte nog een lastige terugrit van Apeldoorn naar Harderwijk. Normaal gesproken maximaal een half uur zou je zeggen. Laat ik u zeggen dat wij het sportpark De Voowaarts in Apeldoorn nog tenminste 20 minuten na vertrek gezien hebben, uiteindelijk toch de snelweg hebben gevonden, alwaar we weer het sportpark zagen liggen. Daarna werden verblijd met ontelbare scherp genomen rotondes voordat we groen en geel uiteindelijk diep in de nacht het enige nog brandende licht op ons sportpak bereikten. Wij danken onze chauffeur die ons daarmee weer een onvergetelijk VVOG avontuur heeft bezorgd wink

 

Opstelling

Bies
Van den Brink, Hop, Duits, Kerver (Brouwer)
D. Dijkstra (Denzel), Brockhoff, Vossebelt
Schouten (Kuikhoven), Boersma, Haklander

Scoreverloop

0-1 Tim Brockhoff
0-2 Rick Boersma

Voorbeschouwing WSV - VVOG

Donderdag spelen we voor de achtste finale uit tegen WSV Apeldoorn. Lees hier de voorbeschouwing.

DISTRICTS BEKER KNVB – OOST ACHTSTE FINALE
           
PROGRAMMA

25-02 20.00 De Bataven - VVO 4 - 1
25-02 20.00 DFS - WAVV 2 - 4
25-02 20.00 DOS'37 - Silvolde 5 - 1
25-02 20.00 FC Suryoye - Alverna 4 - 4 (FC Suryoye wns)
25-02 20.00 SKZVC - Juliana '31 2 - 4
25-02 20.00 SDC Putten - Berkum 2 - 2 (Berkum wns)
27-02 20.00 DETO Twenterand - HSC '21  
27-02 20.00 WSV - VVOG  

 

WSV – VVOG
Wormense Sport Vereniging

WSV is een omnisportvereniging uit Apeldoorn, opgericht in 1919. In de beginjaren was WSV een "echte" voetbalvereniging, maar na verloop van tijd werden de afdelingen volleybal en badminton toegevoegd. Na het betrekken van het huidige complex kwam daar ook de afdeling basketbal bij, evenals een nieuwe sport, Dynamictennis.

VOETBAL (zondag)
Korte terugblik resultaten laatste jaren
Seizoen 2005/2006 t/m seizoen 2008/2009 Hoofdklasser
Seizoen 20082009 degradeerde WSV naar de eerste klasse en sinds
Seizoen 2013/2014 speelt WSV in de tweede klasse I 

SEIZOEN 2013/2014
Competitie 2e klasse I
Na 17 wedstrijden, vierde plaats, score 17-7-6-4-27  (25-19)
Thuiswedstrijden           score   9-4-3-2 15  (15-10)
Uitwedstrijden               score   8-3-3-2 12  (10- 9 )
Koploper in de tweede klasse I is Rood Wit met 41 punten.

Wedstrijden Districtsbeker - Oost
Poule Fase:
Elspeet   - WSV             1-6 
VIOS Vaassen  - WSV  1-1
WSV   - Albatros           8-1   
Eerste ronde:
Be Quick Zutphen  - WSV  0-3
Tweede ronde vrij geloot
Tussen ronde   vrijgeloot
Vierde ronde:
WSV   - ESC                      2-0

VVOG en WSV speelden nooit eerder tegen elkaar.

Loting kwartfinale
De loting voor de kwartfinale is woensdag 26 februari om 16.00 uur. We houden u op de hoogte.

 

 

Locatie

Sportcomplex De Voorwaarts De Voorwaarts 450 7321 MG Apeldoorn

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.