Datum Zaterdag 25-01-2014
Wedstrijdnummer 3274
Scheidsrechter G. Gils

VVOG verspeelt in slotminuten voorsprong tegen GA Kampen. Eindstand 2-2.

Het was niet de eerste keer (denk eens aan SVZW en Berkum!) dat VVOG een voorsprong in de laatste minuten door de vingers liet glippen. Tegen Go Ahead Kampen was het vanmiddag een onnodig weggegeven vrije trap - enkele minuten voor het laatste eindsignaal - die zonder tussenkomst van inlopende spelers rechtstreeks achter Reinier Romkes in het doel verdween. Zodoende werden er (weer) twee zeer belangrijke punten in de strijd om uit de onderste regionen weg te blijven verspeeld.

Het werd overigens een gelijke stand die de verhoudingen wel redelijk weergaf. Ondanks het feit dat Go Ahead Kampen vanaf de 55ste minuut met 10 man kwam te staan bleken zij in het verdere verloop van de tweede helft zeker niet de mindere van een onsamenhangend en met weinig overtuiging spelend VVOG. Dat had zijn oorzaak vermoedelijk in het feit dat er voor de zoveelste keer niet in de vaste basisopstelling kon worden gespeeld. De schorsing van Tim Brockhoff, het tijdelijk gemis van Lars Kerver, de blessure van Niels Nijveld en dien te gevolge daarvan het noodgedwongen geschuif van spelers op verschillende posities zorgde ervoor dat onwennigheid troef was. Van vlot lopende aanvallen of aanvalsopbouw was nauwelijks sprake.

De eerste twintig minuten waren voor VVOG maar de enige doelpoging kwam van de voet van een achterhoedespeler van Go Ahead Kampen die zijn eigen doelman bijna verschalkte. Na 20 minuten werd Go Ahead Kampen sterker. Hun aanvalslinie was het beste gedeelte van de ploeg. Dat gold toen ook voor VVOG. Echter het vertrek door een blessure van Menno van Elsas in de 30ste minuut maakte wederom positiewisselingen noodzakelijk. Met de komst van zijn vervanger de middenvelder Douwe Dijkstra kwam Rick Boersma op links te spelen waardoor er geen echt aanvallende diepgaande middenvelder meer te bekennen was in het nieuwe middenveld met Vossebelt, Denzel en Dijkstra.

Het werd er allemaal niet beter op. Reinier Romkes hield met een paar goede reddingen VVOG in die fase op de been. Dat Rick Boersma zich ook op links aan de buitenkant verdienstelijk kan maken liet ie in de 40ste minuut zien met een afgemeten voorzet na een rush langs de lijn. Edwin Schouten is dan vaak op de juiste plaats om dat doeltreffende tikkie te geven. Zo ook nu. Hij bracht daarmee VVOG op een toch wel gelukkige 1-0 voorsprong. Met nog 5 minuten op de klok tot de rust miste VVOG echter de koelbloedigheid - of misschien was het de zelfverzekerdheid - om de voorsprong tot de rust vast te houden. Twee minuten later wist de volkomen ongedekt staande beste aanvaller van Go Ahead Kampen Madih Doufikar uit een hoge voorzet beheerst met binnenkantje rechts de 1-1 aan te tekenen. Daarmee werd de rust bereikt.

De tweede helft was 10 minuten oud toen via een van de weinige goed lopende aanvallen Edwin Schouten een prachtige steekpas liet vertrekken naar de sprintende Dominique Denzel. Hij leek alleen op de keeper af te gaan maar werd in het strafschopgebied onderuitgehaald. Rood voor de dader en een penalty voor VVOG. Thomas Vossebelt nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder en scoorde beheerst de 2-1. Daarmee leek de wedstrijd te kantelen in de richting van VVOG. Echter niets bleek minder waar. Vanaf dat moment werd VVOG door de 10 uit Kampen onder druk gezet. Veel duels werden gewonnen door de mannen uit Kampen die zodoende hun ondertal in hun voordeel leken om te zetten. Ondertussen was VVOG ook nog wel gevaarlijk en werd het een echt spannend zenuwslopend slot. Samir Merraki was enkele malen door zijn klasse, aanvalsdrift en doorzettingsvermogen dichtbij de verlossende 3-1.

Maar uiteindelijk was het toch Go Ahead Kampen dat met een vrije trap in de 90ste minuut de morele winnaar werd van dit belangrijke duel om uit de gevaren zone te blijven. En het was zelfs met 10 man niet eens onverdiend.

Voorbeschouwing Hoofdklasse C en VVOG-Go Ahead

Gelukkig, hij is er weer, de voorbeschouwing van alle wedstrijden in de Hoofdklasse C en die van de kraker tussen VVOG en Go Ahead.

UPDATE
SC Genemuiden en Flevo Boys kunnen hun ambities, mee strijden om de kampioenstitel van de hoofdklasse C, voorlopig in de ijskast stallen.
Beide teams verloren hun wedstrijd dit weekend.SC Genemuiden ging met 2-0 onderuit bij Go Ahead Kampen en Flevo Boys kreeg een dreun bij Staphorst, 4-1.
Koploper ACV profiteerde met Harkemase Boys optimaal van die nederlagen.
ACV won zijn thuiswedstrijd, met dank aan zijn topscorer Robin Mulder, (drie treffers), met 3-1 van VVOG en Harkemase Boys was met 2-1 in Vriezenveen te sterk voor DETO.
SVZW dat al min of meer was afgehaakt in de strijd om de titel, verloor weer teleurstellend, nu met 1-0 bij Drachtster Boys.
Een mooiere start van de tweede seizoenshelft hadden ACV en Harkemase Boys niet kunnen wensen.
CSV Apeldoorn en Drachtster Boys, deden ook goede zaken.
CSV Apeldoorn won met duidelijke cijfers 3-0 van Berkum en Drachtster Boys behaalde een keurige 1-0 overwinning op SVZW, waardoor beide ploegen wat meer afstand namen van de onderste plaatsen met resp.18 en 17 punten.
VVOG met 16, Berkum 15, Go Ahead Kampen 15, WHC 14, DETO 12 en AZSV 10 punten zorgen voor een heel spannende stand in de onderste regionen.

SPEELRONDE 15 (TWEEDE PERIODE)

VVOG – GO AHEAD KAMPEN (1-4)
De terugkeer in de hoofdklasse begon voor Go Ahead Kampen met een valse start.
Tegen SC Genemuiden incasseerde Go Ahead direct al een 4-0 nederlaag.
De eerste thuiswedstrijd werd een 4-1 overwinning op VVOG en bij Go Ahead Kampen leek die overwinning een hoopvolle score voor het vervolg van de competitie.
Helaas voor de Kowetters werd die hoop al snel de grond in geboord. Er volgden vier nederlagen resp. tegen Berkum 2-1, ACV 1-0, CSV Apeldoorn 2-1 en Drachtster Boys 2-0.
Tegen DETO werd in Kampen de tweede overwinning genoteerd, 1-0
Staphorst was op sportpark Het Noorderslag met een 5-2 score te sterk voor Go Ahead Kampen.
Tegen WHC behaalde Go Ahead Kampen, op eigen veld, een mooie overwinning op het dolende WHC. De grootste tegenvaller noteerde Go Ahead Kampen in Aalten waar een 3-0 nederlaag werd geleden tegen rode lantaarn drager AZSV. N.b. de eerste overwinning van AZSV. Die nederlaag kwam hard aan bij de Kampenaren, maar had wel een uitermate positieve uitwerking op de ploeg..
Go Ahead Kampen begon aan een geweldige opmars met prima resultaten, tegen niet de minste ploegen. In volgorde:
Op het eigen sportpark Midden Wetering werd Flevo Boys op 4-4 gehouden.
Bij Harkemase Boys werd een 3-3 gescoord.
SVZW kwam op Midden Wetering niet verder dan een 1-1 en als grote klapper werd vorige week, SC Genemuiden, op sportpark Midden Wetering met een dik verdiende 2-0 nederlaag, naar huis gestuurd. Vier wedstrijden achtereen ongeslagen en 6 punten binnen gehaald.
Een prachtige prestatie.
GO Ahead Kampen staat met 15 punten op plaats 11, een degradatie nacompetitie plaats.
Go Ahead Kampen behaalde van de 15 punten er 14 op het eigen sportpark Midden Wetering.
Die ene punt in de uitwedstrijden werd behaald bij Harkemase Boys.
VVOG verloor j.l. zaterdag bij het al tien wedstrijden achtereen ongeslagen (nu dus elf) ACV. Het is geen schande om van die ploeg te verliezen, gezien de kracht en de resultaten van de koploper.
VVOG moet echter op de eigen Strokel, gezien de stand op de ranglijst, voor de volle winst gaan tegen Go Ahead Kampen.
Met diezelfde intentie komt Go Ahead Kampen ook naar Harderwijk.
Punten pakken is voor beide ploegen uitermate belangrijk.
In Kampen speelde VVOG een goede eerste helft. Na de verkregen 1-0 voorsprong vergat VVOG, Go Ahead Kampen op een grotere achterstand te zetten.
De Kowetters die kort voor de pauze de gelijkmaker scoorden lieten in de tweede helft zien hoe je een wedstrijd kan laten kantelen naar een 4-1 overwinning.

BERKUM – ACV (0-1)
Berkum “uit” is de laatste jaren niet zo erg succesvol geweest voor de Assenaren.
Seizoen 11/12 d.d. 21 april Berkum – ACV 2-1.
Seizoen 12/13 d.d. 08 sept.  Berkum – ACV 2-0.
Berkum is voor ACV een ware “angstgegner”.
Blijft de vraag of Berkum in staat is, doelpunten machine Robin Mulder uit te schakelen.
Vast staat in ieder geval dat ACV een moeilijke middag tegemoet gaat in Zwolle.

HARKEMASE BOYS – STAPHORST (2-0)
Op sportpark Het Noorderslag leed Staphorst dit seizoen, tot nu toe, slechts één nederlaag.
En dat was juist tegen Harkemase Boys. Harkemase Boys wist met een 2-0 overwinning uit Staphorst te vertrekken.
Staphorst won dit seizoen in de competitie nog geen enkele uitwedstrijd.
En het lijkt er op, dat die “uit”overwinning er a.s. zaterdag ook niet gaat komen.

FLEVO BOYS – WHC (4-3)
Een enerverend duel in Wezep, dat kort voort tijd met enig geluk werd beslist door Flevo Boys.
Flevo Boys ondervond zaterdag j.l. ook de kracht van Staphorst in eigen huis  en liep tegen een 4-1 nederlaag aan.
De achterstand op koploper ACV is opgelopen tot 7 punten. Om toch nog een kleine kans op de titel te houden moet er gewonnen worden.
Voor WHC geldt, winnen om van de onderste plaatsen weg te komen
Het thuisvoordeel van Flevo Boys en het kunstgras zou best een handje kunnen helpen om er een gunstige uitslag van te maken.

SC GENEMUIDEN – DRACHTSTER BOYS (2-0)
SC Genemuiden, de ploeg die in de eerst competitie wedstrijd, Go Ahead Kampen nog al gemakkelijk terug wees, had daarna in Friesland, in een aantrekkelijk duel heel veel moeite Drachtster Boys onder de duim te krijgen. Na de snelle 1-0 voorsprong, leek het voor SC Genemuiden een “makkie” gaan worden. Dat viel enorm tegen.
SC Genemuiden speelde ruim 50 minuten met twee man meer (2x rood Drachtster Boys), maar wist geen raad met de speelwijze van de Friezen. Pas in de laatste minuut scoorde SC Genemuiden de tweede treffer.
SC Genemuiden kwakkelt. De laatste drie wedstrijden gingen verloren.
Er zijn dus kansen voor Drachtster Boys, dat vorige week een mooie 1-0 overwinning behaalde op SVZW.

SVZW – DETO TWENTERAND (0-1)
De boeiende derby DETO – SVZW eindigde verrassend in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. SVZW, toen nog zwaar favoriet voor de titel, was in dat duel wel de betere ploeg maar DETO wist met een geweldige wedstrijd mentaliteit, SVZW op een 1-0 nederlaag te trakteren.
De prestaties van beide ploegen vallen, gezien toch hun sterke selecties, nog al tegen.
De derby zal ongetwijfeld, onder grote belangstelling, weer een spannend duel gaan opleveren, met de thuisclub als lichte favoriet.

AZSV – CSV APELDOORN (1-3)
Het herstel van AZSV met drie overwinningen resp. op Go Ahead Kampen, Drachtster Boys en DETO werd kort voor de winterstop afgestopt met een 1-0 nederlaag bij Drachtster Boys.
De tweede seizoenshelft werd gestart met weer een kleine 1-0 nederlaag, nu bij WHC.
CSV Apeldoorn startte de tweede seizoenshelft sterk met een 3-0 overwinning op Berkum.
CSV Apeldoorn start als favoriet in Aalten.