Oefenwedstrijd
Datum Zaterdag 02-02-2013

VVOG verliest met 1-3 van Sparta Nijkerk

De uitslag 1-3 was wat bescheidener dan de 6-0 na de wedstrijd Sparta Nijkerk – VVOG op 15 september 2012, maar weer hielden de Nijkerkers volkomen verdiend ook drie punten over aan de wedstrijd op de Strokel in Harderwijk.

Sparta begon sterk en agressief aan het duel en dat kon helaas van VVOG niet worden gezegd. Vooral het eerste half uur van de wedstrijd kwam VVOG er nauwelijks aan te pas. De Nijkerkers kregen van VVOG alle tijd en mogelijkheden om de Harderwijkers op eigen helft vast te zetten.

Sparta kreeg een aantal mogelijkheden om het overwicht in doelpunten om te zetten maar de afwerking was vaak te gehaast en te slordig om de bal achter de VVOG doelman te krijgen.

Al in de tweede minuut kon Harry Hamstra, ongedekt, zo maar rakelings voorlangs het VVOG doel koppen.

In de 26e minuut was het toch raak. De verdediging van VVOG ging in de fout. De organisatie was zoek. Een voorzet van de rechterkant werd door de volkomen vrij staande Tim Mulder doorgekopt naar de eveneens ongedekte Rick Knoop die keihard uithaalde en de 0-1 op het score bord bracht.

Na de 0-1 maakte Sparta de fout terug te gaan lopen en het initiatief uit handen te geven, waardoor VVOG beter in de wedstrijd kwam.

Eerst knalde Rick Boersma van dichtbij keihard op de lat en even later was het Lars Kerver die met een prachtige lob doelman Kevin Rijnvis het nakijken gaf.

De 1-1 was ook de ruststand.

De hoop van de VVOG supporters dat VVOG gezien de laatste periode van de eerste helft, het in de tweede helft een agressiever en beter VVOG zouden gaan zien werd in de 48e minuut al in de grond geboord.

Niels Buitenhuis kon weer eens ongehinderd een hoge voorzet van de rechterkant inkoppen en de stand op 1-2 brengen. Hein Kort kwam voor Terence ten Brink.

VVOG rechte eindelijk de rug. Lennard van den Brink zag zijn inzet vallend onschadelijk worden gemaakt door doelman Rijnvis. Dada Bugera kwam voor Rick Boersma en bij Sparta kwam Frank Tervoort voor de geblesseerde Tim Muller, ook Harry Hamstra werd gewisseld ten gunste van Ivo Velthuis.

Thomas Vossebelt liep in de 70e minuut tegen een rode kaart aan en VVOG gaf gas, creëerde een aantal kansen (Dada Bugera) maar het geluk liet de Harderwijkers even in de steek.

Kerim Tasdan kwam in het veld voor Sam Doeve. VVOG bleef drukken. VVOG kreeg de bal echter niet achter doelman Rijnvis.Het werd zelfs nog erger voor VVOG toen Sparta via een uitval en weer een onoplettendheid in de achterste linie, Frank Vervoort de strijd liet beslissen door de hem de 1-3 te laten scoren.

Geel: Rocco Keizer en Dennis van Vuuren

Reinier Romkes, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Dennis van Vuuren Niels Nijveld, Sam Doeve (81. Kerim Tasdan), Terence ten Brink (54. Hein Kort), Rick Boersma ( 66. Dada Bugera), Lars Kerver, Rocco Keizer, Tim Brockhoff.