Datum Zaterdag 13-11-2010
Aanvang 15:00

VVOG wint van stug DZC’68

VVOG heeft vandaag gewonnen met 2-0 van DZC uit Doetinchem door doelpunten van Rocco Keizer en Lars Kerver.
Trainer Wim Kroes kon vandaag weer beschikken over Dennis van Vuuren en Martijn Blom. De een terug van een blessure en de ander van een schorsing. Dit ging ten koste van Dominique Denzel en Jelmer Dijkstra.
Dada Bugera was geblesseerd en de logische vervanger was Rocco Keizer.

VVOG begon aan de wedstrijd en in de derde minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Dennis van der Welle gaf weer eens een van zijn puntgave voorzetten en Rocco Keizer was er als de kippen bij en liet doelman Hekman kansloos met zijn kopbal.
De wedstrijd verliep vrij evenwichtig maar DZC was zeker niet ongevaarlijk. De twee fysiek sterke spitsen Verhaegh en van der Eerden waren moeilijk van de bal te krijgen.
Dit leverde DZC in de 9e en 12e minuut levensgrote kansen op voor in eerste instantie Rik van der Eerden maar Fabian Bouwman redde knap, en in tweede instantie Patrick Verhaegh in de 12e minuut. Ook hij verzilverde deze grote kans niet.

In het verdere verloop van de eerste helft kreeg VVOG nog wat kleine kansen via Dennis van der Welle (net naast) en Rocco Keizer (voorzet over).
Jordy Nijholt kreeg geel van scheidsrechter Schapers na een overtreding op Lars Kerver.
Vlak voor rust kreeg DZC nog een vrije trap op een mooie afstand van het VVOG doel maar Herman Vriezen mikte de bal net naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. VVOG stond goed en DZC had men nu in de tang. Men kwam niet verder dan een goed schot van van der Eerden. Dit schot werd naar waarde ingeschat door Fabian en deze tikte de bal fraai over.

In de 60e minuut werd Lars Kerver de diepte ingestuurd. Doelman Hekman schoffelde de aalsnelle spits onder de grond. Scheidsrechter Schapers kon in dit geval alleen maar de rode kaart trekken. De plek van Hekman werd onder de lat ingenomen door Melvin ter Braak. Rick Kwaaitaal moest hierdoor het veld verlaten.

De vrije trap die nog overbleef werd net naast de goal geschoten door Lars Kerver.
VVOG was nu sterker. Verdedigend stond het als een huis. De spitsen lagen aan de leiband van de ijzersterke Tim Fechter en Dennis van Vuuren. Thomas Vossebelt had het middenveld met name in de tweede helft goed onder controle en voorin kreeg VVOG steeds meer ruimte.

Een inzet van Dennis van der Welle werd goed gekeerd door  keeper Melvin ter Braak en ook een schot van Sam Doeve werd knap gekeerd door dezelfde keeper.
DZC wisselde in de 74e minuut Jordi Adriaanse voor Jeroej in ’t Veld.

Een minuut later gooide VVOG de wedstrijd definitief in het slot. Dennis van der Welle begon aan een solo en leverde een schot af wat uiteenspatte op de paal. De terugspringende bal werd door Lars Kerver goed ingekopt en hij bracht hiermee de 2-0 op het sorebord.
De wedstrijd was gespeeld. Trainer Wim Kroes bracht nog Matthijs IJzerman. Die speelde hierdoor zijn 200e wedstrijd in de hoofdmacht van VVOG, en ook Jelmer Dijkstra en Rick Boersma kwamen nog in het veld voor Martijn Blom en Rocco Keizer. Het veranderde echter niets meer aan de stand en VVOG kon weer drie punten toevoegen aan zijn totaal en komt wat vaster op de derde plaats te staan.

Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd en dan tegen DOS ’37 uit Vriezenveen.