Datum Zaterdag 30-10-2010
Aanvang 17:00

VVOG wint matig duel met 2-0

VVOG heeft in een zeer matig duel de punten in eigen huis gehouden met een 2-0 overinning op FC Horst.
Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter van Dijk uit Dronten begon om 17.00 uur de wedstrijd tegen FC Horst.
Ook weer een derby net als tegen Zwart-wit ’63. En  bij een derby weet iedereen dat de stand op de ranglijst niet veel uitmaakt. Dat was ook deze middag weer het geval.

VVOG nam vanaf het begin het initiatief en poogde met verzorgd voetbal de weg naar de goal te vinden, maar in de 9e minuut had Horst zomaar op voorsprong kunnen komen toen Ruud Cuntz vrij kon inkoppen. Fabian Bouwman redde echter knap.
Dan volgt er een fase waarin VVOG het heft in handen nam  en dit leidde tot kleine kansjes voor Dada en Thomas. Thomas ging goed door maar speelde de bal iets te ver voor zich uit zodat de pass op Dada te hard was.
In de 44e minuut was het dan toch raak. Een prachtige pass van Sam Doeve  bereikte Thomas Vossebelt. Deze ging nu wel goed. Hij passeerde doelman Wellenberg en schoot de bal via het hoofd van Ricardo van de Pol binnen. Misschien een beetje geluk maar wel terecht op dat moment.

Na rust kwamen werd het spel er niet beter op. Passes kwamen niet meer aan en FC Horst kwam ook meer in de wedstrijd zonder tot grote kansen te komen. De duels werden scherper en dit leverde o.a. Martijn Blom (een overtreding op Groenewold) en Niels Nijveld (overtreding op Danny Marcus) een gele kaart op. Ook Harry van Wilgenburg van Horst kreeg een gele kaart na te wild doorgaan op Fabian Bouwman.
Een grote kans was er nog te noteren voor Terence ten Brink maar zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal.
Inmiddels was Matthijs IJzerman Farouk Djemili komen vervangen. De beide vleugelspitsen Dennis als ook Farouk zaten totaal niet in de wedstrijd.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde kreeg ook Horst wat kansjes. De grootste kans deed zich voor in de 88e minuut, maar Johan van de Hazel schoot keihard maar hoog over het doel van  Fabian Bouwman.
Verder stond de verdediging van VVOG weer goed en gaf ook niet veel weg.
In de slotfase wisselde trainer Kroes ook nog Dada Bugera en Terence ten Brink. Voor hen kwamen nog in het veld Rik Boersma en Jelmer Dijkstra.
Inmiddels had ook trainer Jan van de Heuvel van Horst al de nodige wissels toegepas,t maar zonder succes.

Ver in de blessuretijd maakte Dennis van der Welle (toch hij weer) aan alle onzekerheid een einde met een diagonaal schot in de verste hoek. Hij liet daaree keeper Wellenberg kansloos en bracht zo de eindstand op 2-0.

Een wedstrijd om gauw te vergeten maar wel een wedstrijd waarin de drie punten in eigen huis bleven. En dat is ook wel eens anders  geweest.

Volgende week speelt VVOG uit bij Go Ahead Kampen. De mannen uit Kampen staan met een gelijk aantal punten als VVOG ook op de derde plaats. Een mooi affiche dus.

44 1-0  Ricardo v/d Pol (e.d.)
 90 2-0  Dennis van der Welle