Datum Zaterdag 25-09-2010
Aanvang 18:00
Scheidsrechter G.W. Jansen

Zwart-Wit houdt VVOG op gelijkspel

VVOG en Zwart-Wit hebben in een wedstrijd met een fantastische  ambiance de punten gedeeld. De doelpunten vielen beiden in de tweede helft door Lars Kerver voor VVOG en Michael Wouters voor Zwart-Wit.

VVOG begon de wedstrijd zonder Dennis van der Welle en Sam Doeve. Zij waren door trainer Wim Kroes naar de reservebank verwezen omdat zij te laat verschenen op het sportpark.

VVOG toog vanaf de aftrap met goed positiespel richting doel van Rene van Hemel, de keeper van Zwart-Wit ’63. Zwart-Wit probeerde met lange ballen de spits Wouters te bereiken die doorkoppend zijn mede spitsen in stelling moest brengen. In de 15e minuut had een prima aanval van VVOG beter lot verdiend. De inzet van Terence ten Brink werd echter voor de lijn weggehaald door een verdediger van Zwart-Wit.
Het enige wapenfeit van de voorwaartsen van Zwart-Wit was een inzet die voorlangs ging door Michael Wouters. Een vrije trap op 18 meter van de goal ging hoog over. VVOG kreeg in de eerste helft nog diverse kleine kansjes (Lars Kerver).

Na rust kwamen de elftallen ongewijzigd terug in het veld. Het eerste kansje deed zich voor voor Corne Wegerif. Hij schoot voorlangs.
In de 56e minuut wisselde VVOG Peter Blom. Voor hem kwam Dennis van der Welle.
Deze stond nog geen vijf minuten in het veld toen hij na een combinatie met de verder onzichtbare Rocco Keizer de bal voorgaf op Lars Kerver. Deze schoot de bal onberispelijk binnen en bracht de stand op 1-0.

In deze fase van de wedstrijd zag Zwart-Wit het even niet meer zitten. De ballen werden weggeroeid en VVOG kreeg kansen om de score uit te bouwen. De grootste kans deed zich voor voor wederom Lars Kerver. Hij stifte de bal over doelman van Hemel heen maar de bal ging net naast de goal.
Een kwartier voor tijd gebeurde dan toch wat niemand verwachtte. VVOG maakt de kansen niet af en dan krijg je meestal de deksel op de neus. Weer een lange bal van achteruit op Wouters. Een kleine onachtzaamheid in de VVOG defensie en dezelfde Wouters verschalkt Fabian Bouwman in de lange hoek.

In de slotfase wisselde VVOG Ugur Ayaz in voor Sam Doeve en ook Dad Bugera maakte zijn competitiedebuut voor VVOG. Hij kwam in het veld voor Rocco Keizer.
Kansen deden zich over een weer niet voor en na 95 minuten blies de uitstekend fluitende scheidsrechter Jansen uit Apeldoorn af.

VVOG legde  een veel beter veldspel op de mat maar Zwart-Wit had aan een kans voldoende om het gelijke spel uit het vuur te slepen.  Zwart-Wit was na afloop zeer blij met het gelijke spel, terwijl VVOG de achterstand op koploper Bennekom allen maar zag oplopen