Datum Zaterdag 07-04-2012

VVOG trekt weer aan het kortste eind

VVOG heeft gisteren weer de punten moeten achterlaten, nu in Vriezenveen bij DETO. VVOG moest aantreden zonder de geschorste Terence ten Brink en Lennard van den Brink. John Martens werd hierdoor rechtsback. Hein Kort stond in de voorhoede aan de rechterkant. Ook Niels Nijveld moest verstek laten gaan dit wegens een blessure.

De eerste helft was van beide kanten niet best. Er werd over en weer veel balverlies geleden. DETO kreeg wel de wat betere kansen vooral Bilanovic was een plaag voor de VVOG verdediging.
De grootste kans was echter voor John Fraterman. Hij ging alleen af op Reinier Romkes maar deze redde met zijn vingertoppen.
De eerste kans voor VVOG werd in 23e minuut waar te nemen. Dada Bugera werd op het laatste moment gestuit door de DETO verdediging. Een paar minuten later kreeg Lars Kerver geel  te zien van scheidsrechter Ebink na een overtreding op Bilanovic. Ook Kevin Coenraad kreeg nog geel nadat hij een forse tackle plaatste op de enkel van Hein Kort.
Het laatste wapenfeit voor rust was voor VVOG. Een voorzet van Rick Boersma werd ingekopt door Dada Bugera. Maar deze ging over de goal van Yarburg.

Na rust kwam DETO veel beter uit de startblokken. De eerste grote kansen waren wederom voor Bilanovic.  Maar Reinier Romkes stond op zijn post.
Een doelpunt kon echter niet uitblijven en deze kwam er ook. Balverlies van VVOG in aanvallend opzicht werd uitstekend uitgespeeld door DETO . Ruud Bruns stond ineens vrij voor Reinier Romkes en deze was kansloos op zijn inzet.  1-0. Een paar minuten later stond het al 2-0. Een lob van Bilanovic van ongeveer twintig meter was Reinier Romkes te machtig en deze bracht de stand op 2-0.
Vanaf dat moment gooide VVOG alle schroom van zich af. Vijf minuten later werd het al 2-1. Een vrije trap van Sam Doeve werd keurig binnengeschoten. 2-1.
Vlak voor dit doelpunt had trainer Wim Kroes gewisseld. Alie Akachar en Rocco Keizer kwamen in het veld voor Rick Boersma en Hein Kort.
VVOG ging op zoek naar de gelijkmaker maar moest goed opletten voor de uitvallen van DETO. Bij een van deze uitvallen werd een kopbal van een van de DETO voorwaartsen schitterend tot corner verwerkt door Reinier Romkes.
VVOG kreeg kansen . Dada Bugera schoot hard over de goal en een voorzet van Jeremy de Graaf werd door Rocco Keizer met het hoofd geschampt. De bal wilde niet goed vallen.
De laatste tien minuten moest DETO met tien man verder. Ruud Bruns moest met een tweede gele kaart van het veld na een overtreding op Dennis van Vuuren.
Ver in de blessuretijd kreeg VVOG een vrije trap op twintig meter van de goal van Yarburg. Jeremy de Graaf schoot deze knap in maar de bal spatte uit op de lat. Scheidsrechter Ebink liet (terecht) acht minuten doorspelen vanwege de vele blessuregevallen.
 Het baatte echter niet. De eindstand werd uiteindelijk 2-1. Weer een verlies waar een gelijkspel verdiend zou zijn.

Maandag speelt VVOG een cruciale wedstrijd in Groningen tegen Oranje Nassau.
Aanvang 17.00 uur.
Een sleutelwedstrijd voor beide ploegen. De winnaar sluit aan op de middenmoot. Het slot van deze competitie wordt dus uitermate spannend.