Oefenwedstrijd
Datum Dinsdag 20-03-2012
Aanvang

VVOG STOOT DETO UIT DE BEKER 1-4

VVOG boekte dinsdagavond een verrassende zege op DETO, in de achtste finale van het KNVB Districtsbeker toernooi.
Zonder Lennard van den Brink, Martijn Duits, Jeremy de Graaf, Terence ten Brink
begon VVOG  messcherp aan het duel. De vliegende start bracht DETO, dat Rumathé en Jan Zomer wegens blessures miste en Kevin Aman op de bank hield, hij kreeg rust, volkomen in de war.
Al in de eerste minuut scoorde Lars Kerven uit een prima voorzet van Dennis van Vuuren de 0-1. Nauwelijks 5 minuten later lag het tweede doelpunt al in het netje, na geblunder in de DETO achterhoede (Stef Lamberink). Rocco Keizer strafte die fout resoluut af en scoorde de 0-2.
DETO raakte de weg helemaal kwijt en VVOG was baas op het veld.
Trainer Wim Kroes liet VVOG, gedwongen door het aantal afwezigen, iets meer verdedigend spelen.
En dat werkte voortreffelijk Het eerste gevaar van DETO kwam pas in de 20e minuut. Ruud Bruins schoot een vrije trap op de buitenkant van de paal.
Bijna scoorde Rocco Keizer zijn tweede doelpunt maar zijn schot ging centimeters over.
In de 28e minuut, na een mooi opgebouwde aanval van DETO, over links, was het doelman Reinier Romkes van VVOG, die de alleen op hem afstormende Vincent Bilanovic, van scoren afhield.
In de 34e minuut bouwde VVOG de voorsprong uit naar 0-3.Na een corner werd er weer eens slecht uitverdedigd door DETO. Uit de scrimmage belandde de bal, net buiten de “zestien” bij Rick Boersma, die met een laag en hard schot keeper Johannes Yarburg het nakijken gaf.
DETO zag geen kans VVOG in de problemen te brengen.
Rust 0-3.
Na de thee een wat feller DETO dat als nog de uitschakeling voor de beker wilde voorkomen.
VVOG gaf echter geen krimp en kwam maar zelden in gevaar.
Na een geweldige actie van Ali Akachar, hij dolde in 76e minuut, de verdediging van DETO, passeerde drie spelers en zette Sam Doeve alleen voor de DETO doelman, die de vierde treffer scoorde, 0-4.
Nadat Dada Bugera nog een unieke kans miste om de 0-5 op het scorebord te brengen mocht
in de 89e minuut Vincent Bilanovic de ere treffer voor DETO scoren.