Datum Zaterdag 25-02-2012
Scheidsrechter Y. El-Hajouti

VVOG boekt zwaarbevochten overwinning op Flevo Boys

VVOG heeft vandaag door een 2-1 zege na een 2-0 ruststand  op F.B. enige afstand genomen van de laatste plaatsen en F.B. wat verder in de problemen gebracht. Een wedstrijd van uitersten waarin VVOG de eerste helft veel beter was maar F.B. had de tweede helft stevig in handen.

Trainer Wim Kroes kon vandaag beschikken over een bijna fitte selectie. Alleen Niels Nijveld ontbrak nadat hij deze week aan zijn neus was geopereerd. Wesley du Bois maakte daardoor zijn debuut in het eerste elftal.

VVOG begon sterk aan de wedstrijd. Fel op de bal zittend kreeg F.B. geen kans om in het spel  te komen. Na vijf minuten had dit al succes. Uit een corner  bleef de bal hangen voor de goal van doelman Altenburg en Lennard  van den Brink kon keihard binnenschieten en de 1-0 op het scorebord zetten.
Achterin moest VVOG wel alert blijven  aangezien Tjeerd Korf en aanspeelpunt Boersma levensgevaarlijk blijven.
VVOG bleef echter voetballen en in de vijftiende minuut kreeg  Dada Bugera een grote kans na een voorzet van Jeremy de Graaf. Keeper Altenburg lag echter goed in de weg.
Na 21 minuten kreeg F.B. de eerste grote kans en wel voor Tjeerd Korf na een splijtende pass van Arjen Spaans. Reinier Romkes lag echter goed in de weg.
Nog geen vijf minuten was het aan de andere kant wel raak een diepe pass op Jeremy de Graaf werd knap voorgegeven op Lars Kerver en deze stond als een vogeltje zo vrij  en wist wel raad met deze kans. 2-0
In de allerlaatste minuut voor rust had een solo afgerond met een schot van Jeremy de Graaf beter lot verdiend maar deze ging net langs de goal.

Na rust een heel anders spelend F.B. . Feller in de duels en fysiek beter in de duels. VVOG had echter gelijk na rust  de wedstrijd gelijk in het slot kunnen gooien. Een uitval via Jeremy de Graaf waarbij de bal uiteindelijk kwam  bij Sam Doeve komt. Deze ging alleen af op Altenburg. Sam Doeve twijfelde echter waardoor Altenburg de bal van de schoen plukte.
Flevo Boys werd sterker waarbij spits Boersma meestal als centraal aanspeelpunt fungeerde. Het doelpunt kon op dat moment niet uitblijven. In de vijftigste minuut was het dan ook raak. Een solo van Arjen Spaans en van twintig meter schoot hij en de bal ging nog via de handen van Reinier Romkes in de goal.
In de 57e minuut moest Wesley du Bois zich laten vervangen na een eerder op hem gemaakte overtreding. Rick Boersma kwam voor hem in het plaats en nam ook gelijk de linksback positie in.
Nog geen minuut later scoorde F.B. maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het spel werd wat rommeliger. VVOG kwam er niet goed meer uit en F.B. vocht tegen de tijd waardoor ook hun nivo daalde,
In de 70e minuut kopte de goed ingevallen Arjen Nijboer nog een keer op de lat. Maar ook de voor Dada Bugera ingevallen Rocco Keizer was nog een keer gevaarlijk maar in beide gevallen leverde dit geen doelpunt op.

VVOG bracht de overwinning over de eindstreep op basis van het voetbal in de eerste helft. De tweede helft vergat men te voetballen en bleef men overeind op basis van wilskracht. Een teamprestatie en een mooie revanche voor de uitnederlaag.
Vermeldenswaardig is nog het goede optreden van de nog jonge arbiter El-Hajouti. Hij leidde het duel rustig en hoefde maar een gele kaart  uit te delen.
Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Drachtster Boys. Het zal zeker geen makkie worden in het hoge noorden.