Scheidsrechter J. (Jeroen) Frei
Assistent-scheidsrechter N. (Nick) Wenneker
Assistent-scheidsrechter R. (Robèrt) Hoornstra

VVOG boekt bekerwinst op Enter

VVOG heeft de tweede ronde bereikt van de districtbeker Oost. Enter uit het gelijknamige dorp werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Trainer Wouda had een achttal wijzigingen aangebracht in zijn beginopstelling. Tegenstander Enter, een zondag vierde klasser, was naar Harderwijk gekomen om zich volledig te laten inzakken. Een begrijpelijke keuze overigens want er zitten vier klassen verschil tussen VVOG
en Enter. VVOG was zoals verwacht veel aan de bal maar ging daar vaak slordig mee om. In de tiende minuut kwam VVOG op voorsprong. Bram Hakvoort haalde vanaf rand strafschopgebied keihard uit en liet keeper Geels kansloos. VVOG was alleen maar op de helft van Enter aan het voetballen maar kwam vaak door eigen slordigheden niet doorheen. Enter kwam zelfs op gelijke hoogte. Een diepe bal was wel besteed aan spits Olthof. De clubtopscorer liet Thijs Eggink kansloos. Zo ging de rust in met een 1-1 stand.

Na rust kwamen Joshua Patrick en Elikia Mbinga in het veld voor Bart Hoeve en Mats Zwart. Het spelbeeld veranderde niet; VVOG veel balbezit en Enter loerde op de counter. De tweede helft was het spelbeeld wel beter. De bal ging sneller van voet naar voet en met een hoog tempo.

In de 65e minuut een schitterende goal van Elikia Mbinga. VVOG kwam hiermee op 2-1. Uiteindelijk werd het nog 3-1 door dezelfde Elikia Mbinga. Volgende week speelt VVOG de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31 uit Rijssen.