Assistent-scheidsrechter M. (Marius) Sirbulescu
Assistent-scheidsrechter J.F. (Jan) Koenderink
Vertrek supportersbus: 12:45

VVOG neemt in slotfase punten mee naar Harderwijk.

VVOG heeft in een bar slechte wedstrijd alsnog de drie punten meegenomen naar Harderwijk. De doelpunten weden gemaakt in de eerste paar minuten van de wedstrijd en in de laatste minuten van de speeltijd.

Trainer Jurjan Wouda startte in dezelfde opstelling als vorige week. VVOG kwam uitstekend uit de startblokken. Na twee minuten was het al 0-2. Eerst een steekbal van Elikia Mbinga op Mats Zwart. Deze rondde knap af en bracht de 0-1 op het scorebord. Nog geen minuut later was Daniel van Warven die met een daverend schot keeper Stopel verraste en de stand op 0-2 bracht. Met Daniel van Warven als spil op het middenveld werd er tot dan toe goed gecombineerd. In de 15e minuut leek VVOG op 0-3 te komen maar een bal van Jeffrey Snijders vanaf eigen helft verraste keeper Stopel net niet.

VVOG was de bovenliggende partij. Na 23 minuten weer een mooie aanval. De aanval had Mats Zwart als eindstation. Deze schoot maar net naast. Inmiddels had Deto toch wel de messen geslepen en werd de wedstrijd steeds meer een fysiek duel. In plaats dat de VVOG-ers uit de duels bleven werden nu de duels aangegaan. Dit leverde kansen op voor Ter Avest ( naast de goal) en Degenaar (redding Manuel Hoogewoning). Voorlopig leverde dit nog niets op voor Deto maar wel weer gele kaarten op voor VVOG. Eerst werd Mike van Laar op geel getrakteerd door scheidsrechter Weghorst uit Oldenzaal. Nog geen minuut later een gele kaart voor Mats Zwart na een aanval op de benen
van een tegenstander. De rust ging in met een 0-2 voorsprong voor VVOG.

Trainer Jurjan Wouda zal zeker aangegeven hebben dat VVOG zo snel mogelijk het eigen spelletje moest gaan spelen en de bal het werk laten doen. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Deto nam het initiatief. Met lange ballen werd geprobeerd de spitsen te bereiken. Dit leverde wat hachelijke situaties op voor de goal van Manuel Hoogewoning. Na drie minuten in de tweede helft kreeg Deto al een penalty van scheidsrechter Weghorst. Een handsbal van VVOG in het strafschopgebied gaf Oude Nijhuis de kans Deto terug te brengen in de wedstrijd. Hij faalde niet en bracht de stand op 1-2. Keeper Manuel Hoogewoning liet zich na het doelpunt even gaan en dit leverde ook voor hem geel op. Een gebaar naar het publiek was ook niet slim want daar wordt je zelf niet beter van.

Trainer Jurjan Wouda bracht in de 62e minuut Jaylon Moi Thuk Shung in het veld voor Mats Zwart. Vooralsnog bracht dit geen verandering in het spel van VVOG. In 67e minuut leek VVOG de voorsprong uit te breiden. Een kopbal van Joshua Patrick leek over de lijn te zijn geweest maar zowel de grensrechter als de scheidsrechter gingen niet mee. Het werd voor VVOG zelfs nog erger want een lichte overtreding van VVOG binnen het strafschopgebied op Ter Avest bracht de bal wederom op de stip. Wederom Oude Nijhuis gaf Manuel Hoogewoning geen kans en zette de stand op 2-2. Deto rook bloed en ging vol voor de winst. Dit leverde bij balverlies van Deto goede kansen op voor VVOG. Maar die waren vooralsnog niet besteed aan de Harderwijkers. Manuel Hoogewoning moest in de 78e minuut nog vol aan de bak en redde uitstekend na een schot in de korte hoek .Trainer Wouda ging aanvallend wisselen. Khalid Tadmine kwam in het veld voor Daniel van Warven. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Maar in de slotfase werd eindelijk Jaylon op de juiste manier aangespeeld. Hij legde bal goed terug op Mike van de Laar. Deze schoot in de verre hoek raak en bracht VVOG op 2-3. Een vreugde explosie was het gevolg. Bruce Lucke kwam in het veld voor Max Leeflang. Deto liet nu alle verdedigende stellingen varen. Maar uiteindelijk werd VVOG beloond met de 2-4 door het eerste doelpunt van Jaylon voor VVOG.

Trainer Wouda zal ontzettend blij zijn met de drie punten voor zijn team maar zal zeker niet blij zijn hoe VVOG een groot deel van de wedstrijd heeft gevoetbald. VVOG heeft zoveel voetballend vermogen maar de kunst is om dat op het veld uit te laten komen. Ook het
aantal gele kaarten van 13 zal trainer Wouda zorgen baren. Volgende week speelt VVOG op het eigen sportpark tegen Berkum.

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders, Ferdi van Looy, Floris Mulder, Eliam Mbinga
Daniel van Warven (77/Khalid Tadmine), Max Leeflang (90/Bruce Lucke), Mike van de Laar
Elikia Mbinga, Joshua Patrick, Mats Zwart (62/ Jaylon Moi Thuk Shung)

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Eliam Mbinga Eliam Mbinga 3
Floris Mulder Floris Mulder 2
Jaylon Moi Thuk Shung Jaylon Moi Thuk Shung 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.