Assistent-scheidsrechter E.M. (Elwin) de Jonge
Assistent-scheidsrechter M (Melvin) Schuurman
Vertrek supportersbus: 13:45

VVOG neemt de punten mee uit Barneveld

VVOG Harderwijk heeft vandaag drie zwaar bevochten punten meegenomen uit Barneveld door een overwinning op de plaatselijke vereniging.

Trainer Jurjan Wouda kon vandaag niet beschikken over Mike van der Laar. Hij liep tijdens de training een blessure op waardoor hij vandaag niet aan de start kon verschijnen. Bram Hakvoort was zijn vervanger op het middenveld. In de spits mocht Khalid Tadmine starten.

VVOG Harderwijk startte voortvarend, terwijl Joshua Patrick aan de rechterkant wat stroef van start ging was Elikia Mbinga zijn directe tegenstander Biwot meermaals de baas maar het ontbrak nog aan finesse in de eindpass. Daarnaast was ook keeper van Streek meermaals een niet te kloppen doelman. Na een aantal kleine kansen voor VVOG was in de 13e minuut Biwot opgerukt aan de rechterkant
maar zijn schot ging voorlangs. Een tegenvaller was er voor VVOG in de 25e minuut. Een overtreding van Schefczyk op Floris Mulder
noopte Floris tot het stoppen van de wedstrijd. De Barnevelder kreeg geel voorgeschoteld. Bruce Lucke kwam Floris Mulder vervangen. Het eerste balbezit van Bruce Lucke was niet gelukkig maar hij toonde zich daarna een waardig vervanger.

Vlak nadat hij een gele kaart had ontvangen van scheidsrechter Aartsen ging Elikia er razendsnel vandoor aan de linkerkant. In plaats van af te geven ging hij voor eigen succes terwijl een andere optie mogelijk beter was geweest. Vlak voor rust kwam VVOG Harderwijk toch op voorsprong een schot van Max Leeflang kon keeper van de Streek niet klemvast pakken. Khalid Tadmine was er als de kippen bij om VVOG Harderwijk op 0-1 te zetten.

In de rust had Jurjan Wouda een wijziging doorgevoerd. Mats Zwart kwam Khalid Tadmine vervangen. Het spelbeeld speelde zich in de eerste fase van de tweede helft vooral af op de helft van SDVB. VVOG Harderwijk kon echter niet gevaarlijk worden. Tot de 58e minuut een verre trap van Manuel Hoogewoning licht werd getoucheerd en Elikia Mbinga was veel sneller als het centrale duo van SDVB, omspeelde van de Streek en bracht de 0-2 op het bord.

De wedstrijd leek gespeeld maar SDVB dacht daar duidelijk anders over. In de 64e minuut leek SDVB op 1-2 te komen maar de scheids dacht daar in tweede instantie ( na overleg met zijn assistent) anders over en bleef de stand 0-2. Het protest vanaf de SDVB bank leverde trainer Kooijman een gele kaart op. Maar nog geen twee minuten was het wel raak. Een voorzet van de rechterzijde werd door
Greeven binnengegleden. 1-2.
SDVB rook bloed maar VVOG Harderwijk hield de rijen gesloten hield de rust in de ploeg hoewel SDVB nog wel een paar kansjes kreeg had VVOG Harderwijk de wedstrijd ook al lang in het slot kunnen gooien als het wat nauwkeuriger was geweest in de eindfase van de wedstrijd. Tussendoor kreeg Daniel van Warven ook nog een gele kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Aartsen die het niet makkelijk had.

Scheidsrechter Aartsen trok ( terecht) zes minuten bij maar dat was het dan ook. Het bleef 1-2 en de punten gingen mee naar Harderwijk. Wel verdiend overigens maar niet groots. Volgende week gaat VVOG Harderwijk bekeren tegen Enter. Aanvang van deze wedstrijd 17.00 uur.

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders, Ferdi van Looy, Floris Mulder (29/Bruce Lucke), Brian van den Hooff
Max Leeflang, Bram Hakvoort (57/Jaylon Moi Thuk Shung ), Daniel van Warven
Joshua Patrick, Khalid Tadmine (46/Mats Zwart), Elikia Mbinga (85/Job Hoogendoorn)

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Brian van den Hooff Brian van den Hooff 3
Elikia Mbinga Elikia Mbinga 2
Bram Hakvoort Bram Hakvoort 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.