Competitie
Datum Zaterdag 13-04-2024
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 5347
Veld 1
Scheidsrechter S. (Semih) Kiremit
Assistent-scheidsrechter J.M. (Maarten) ten Broek
Assistent-scheidsrechter Y. (Yunus) Elibol

VVOG pakt zege in slotfase: 2-1

Na een lange reeks van wedstrijden waarbij de groen-witten aan het kortste eind trokken werden gisteren eindelijk weer eens de punten in eigen huis gehouden tegen middenmoter Quick’ 20 uit Oldenzaal. Hierdoor klimt VVOG van plek 6 naar 5.

Eerste helft 

Ferdi van Looij was gelukkig weer beter en samen met Bruce Lücke zou hij het centrale verdedigingsblok vormen. Ook mocht Jaylon Moi-Thuk Shung starten en daardoor speelde Job Hoogedoorn vandaag als linksback.

In de eerste 30 minuten werden weinig kansen gecreëerd. Beide ploegen probeerden de controle over de wedstrijd te krijgen, maar slaagden daar geen van beide in. Wel was VVOG iets gevaarlijker via dieptepasses van Mike van de Laar maar telkens kon hij net Tadmine niet bereiken door goed verdedigend werk van de verdediging van Quick ‘20. Ook Quick ‘20 kwam een keer tot ver in het strafschopgebied door, maar een mooie sliding van Bruce Lücke voorkwam erger. Even leek Jaylon Moi-Thuk Shung de openingstreffer te scoren maar hij werd afgefloten voor buitenspel. Helaas was er geen VAR om dit te controleren. In de 39ste minuut werd de wedstrijd dan toch opengebroken, VVOG was met veel mensen voorin en Job Hoogedoorn was tot ver mee naar voren gekomen, hij werd rond de 16 aangespeeld en slalomde door het strafschopgebied om vervolgens doelman Ensink te verschalken met een klein wippertje: 1-0 voor VVOG. Met deze stand leek VVOG ook te gaan rusten, maar nadat VVOG een bal niet goed kon verwerken op het middenveld stond het achterin helemaal open. Op randje buitenspel mocht Quick ‘20 doorgaan en de counter werd messcherp uitgespeeld: spits Jesse Kip voltrok het vonnis met een kort schot in de linkerhoek: 1-1. 

Tweede helft 

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Daar waar Quick ‘20 nu wat meer inzakte was het VVOG dat probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hierdoor ontstond er achter de laatste linie van de Harderwijkers wel wat meer ruimte, maar Quick had teveel mensen achter de bal om echt gevaar te stichten en als men al doorkwam waren Van Looij en Lücke paraat. Na een kwartier kwam Joshua Patrick vanaf rechts goed door nadat een verdediger van Quick zich in een steekpass verslikte, helaas ging het schot van de pijlsnelle Amsterdammer voorlangs. In de 75e minuut stond VVOG weer hoog opgesteld en kwam de Oldenzaalse ploeg over links goed door. De linkeraanvaller kon doorlopen tot in het strafschopgebied, maar gelukkig voor VVOG was zijn pass op de meegekomen spits ditmaal onzuiver. Even later pakte Manuel Hoogewoning nog een schot in de korte hoek. VVOG leek wat vermoeid en de ruimtes tussen de linies werden veel groter. Toch was het dit keer VVOG dat aan het langste eind trok. Elikia Mbinga was in het veld gekomen en met listige passjes binnendoor stichtte hij regelmatig gevaar. In de 85e minuut werd hij op 30 meter van de goal aangespeeld en gaf hij een feilloze steekbal op Joshua Patrick die met een mooi schot doelman Ensink liet vissen: 2-1. Hierna kwam Quick ‘20 nog gevaarlijk opzetten en was de organisatie bij VVOG soms wat chaotisch, maar een schot vanaf 15 meter ging hoog over richting de tennisvereniging en een gevaarlijke voorzet vanaf links werd door Lücke weggekopt. VVOG kreeg ook nog wat countermogelijkheden en een corner, maar de 2-1 bleef op het bord staan: eindelijk weer eens een thuisoverwinning en zowel de spelers, de staf als het publiek waren daar zichtbaar blij mee!

Nabeschouwing

Het was zeker geen topwedstrijd van de zijde van VVOG en het dubbeltje had ook de kant op kunnen vallen van de Oldenzalers, toch was het VVOG dat qua spelopvatting de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. Door het verlies van Berkum en het gelijkspel van AZSV is de subtop weer wat dichter op elkaar gekropen. Komende week staat een belangrijke pot tegen directe concurrent MASV op het programma. De heenwedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de ploeg uit Arnhem en in de bekerwedstrijd (3-3) trok VVOG na strafschoppen aan het langste eind. Kortom, beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De wedstrijd wordt op zondag gespeeld (14.00 uur), maar alle steun voor ons vlaggenschip is meer dan welkom!

Speler van het jaar punten

  Speler Punten
Bruce Lücke Bruce Lücke 3
Job Hoogedoorn Job Hoogedoorn 2
Joshua Patrick Joshua Patrick 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.

Bekijk hier het klassement.