Scheidsrechter O.T.H. (Oscar) van Hoof
Assistent-scheidsrechter Y. (Yunus) Elibol
Assistent-scheidsrechter H.J. (Henri) Nooteboom

VVOG wint met klinkende cijfers van Berkum

VVOG heeft de thuiswedstrijd tegen Berkum ruim gewonnen. Op een goedgevuld sportpark De Strokel won het team van Jurjan Wouda met 6-1.

Na de matige start van de competitie tegen AZSV (0-2 verlies) boekte VVOG de afgelopen weken uitstekende resultaten. Op bezoek bij TVC ’28 werd er met 0-5 gewonnen, Be Quick werd met 4-0 verslagen en ook op bezoek bij DETO boekte VVOG een driepunter (2-4). Tegen Berkum startte VVOG met Manuel Hoogewoning in het doel. De verdediging werd gevormd door Jeffrey Snijders, Floris Mulder, Ferdi van Looy en Eliam Mbinga. Op het middenveld moesten Mike van de Laar, Max Leeflang en Daniël van Warven zorgen voor de balans in het elftal. Het aanvallende trio bestond uit Joshua Patrick, Mats Zwart en Elikia Mbinga.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten, maar Manuel Hoogewoning kon een schot van de Zwollenaren makkelijk pakken. In de tiende minuut zocht VVOG voor het eerst het vijandige doel op. Daniël van Warven probeerde het met een geplaatst schot in de hoek, maar de bal sprong via de paal terug het veld in. Drie minuten later was Van Warven weer betrokken bij een goede aanval. Hij draaide makkelijk weg in het zestienmetergebied en werd neergehaald: penalty voor VVOG. Aanvoerder Jeffrey Snijders nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de strafschop onberispelijk in de hoek: 1-0. Een heerlijke start voor de Groen Witten.

Vijf minuten later was het alweer raak. Een corner van Mike van de Laar kwam voor de voeten van Mats Zwart terecht en de spits schoot de bal via een stuit binnen: 2-0. Acht minuten later had de jonge spits zelfs de 3-0 op zijn schoen, maar de Berkum-keeper had een fantastische reactie in huis. Ook de rebound van Elikia Mbinga leverde geen treffer op.

Berkum had het zichtbaar lastig met het uitstekende positiespel van VVOG. Daarnaast zette de ploeg van Jurjan Wouda hoog druk, waardoor de Zwollenaren de lange bal moesten spelen en snel balverlies leden. Vlak voor de rust bekroonde Daniël van Warven de uitstekende eerste helft van de Harderwijkers. De aanvallende middenvelder haalde verwoestend uit en schoot op schitterende wijze (met een geplaatst schot) raak: 3-0. Het publiek op De Strokel ging met een goed humeur de rust in. VVOG was gefocust, liet spelplezier zien en het publiek werd verwend met een aantal schitterende aanvallen.

Vlak na de rust had VVOG even moeite om de juiste versnelling te vinden, maar na acht minuten in de tweede helft kwam de groen-witte machine weer op stoom. Max Leeflang werd vrijgespeeld voor de Berkum-doelman en bracht VVOG met een mooie lob op 4-0. De Harderwijkers deden het daarna iets rustiger aan en creëerden minder kansen. Richting de zestigste minuut ging het tempo echter weer omhoog en kreeg Joshua Patrick de vrijheid om door te lopen richting het Berkum-doel. De ervaren goalgetter bedacht zich geen moment en rondde koelbloedig af: 5-0.

Een paar minuten later deed Berkum wat terug. Na slordig balverlies op het middenveld profiteerden de Zwollenaren in de counter: 5-1. Na het tegendoelpunt bracht Jurjan Wouda vers bloed binnen de lijnen en vervingen Bart Hoeve en Khalid Tadmine Mike van de Laar en Mats Zwart. Tadmine begon direct sterk aan zijn invalbeurt, want de spits zette Max Leeflang vrij voor het doel. Leeflang raakte de bal maar half, waardoor zijn poging voorlangs rolde. In de 76ste minuut werd Eliam Mbinga vervangen door Brian van den Hooff. Het publiek op De Strokel verwelkomde de back met applaus, want na een vervelende blessure kon hij eindelijk weer minuten maken.

In de slotfase van de wedstrijd ontbrak de echte scherpte bij de Groen Witten. Gelukkig stond Manuel Hoogewoning goed op te letten en bracht hij een aantal keer redding op een paar gevaarlijke schoten van de gasten uit Zwolle. In de 80ste minuut zette VVOG toch weer aan en dat resulteerde in de zesde Harderwijkse treffer. Khalid Tadmine speelde de bal op Bram Hakvoort en de jongeling kon makkelijk binnentikken: 6-1.

Een heerlijke middag op De Strokel voor de mannen van Jurjan Wouda en de toeschouwers die VVOG een warm hart toedragen. Door de klinkende overwinning zijn de Groen Witten gestegen naar de eerste plaats in de Vierde Divisie D. VVOG heeft net zoveel punten (12) als medekoploper TVC’28. Scherpenzeel (nummer 3) en Excelsior ’31 (nummer 4) hebben beide elf punten. Volgende week gaat VVOG op zondag op bezoek bij Rohda Raalte en aanstaande dinsdag spelen we om 20:15 uur op De Strokel een oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels.

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Daniël van Warven Daniël van Warven 3
Mike Van de Laar Mike Van de Laar 2
Max Leeflang Max Leeflang 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.