Competitie
Datum Zaterdag 23-03-2024
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 5346
Veld 1
Scheidsrechter Afgeschermd
Assistent-scheidsrechter M.T. (Martijn) de Leest
Assistent-scheidsrechter mevr R.S. (Romy) Vermeer

VVOG naar zevende zeperd op rij

VVOG leed vandaag haar zevende achtereenvolgende nederlaag. Dit keer bleek SDVB met 0-3 te sterk op de Strokel. Daar waar vorige week nog enigszins geflatteerd in de slotfase met 3-2 werd verloren van hoogvlieger Scherpenzeel, daar was de zege van SDVB volledig verdiend. Voetballend creëerde VVOG vrijwel niets en verdedigend acteerden de groenen bij tijd en wijle apathisch.

Eerste helft

Met Binc Zwart wederom als vervanger van de nog steeds geblesseerde Brian van den Hooff en Bram Hakvoort voor Elikia Mbinga (ziek) begon VVOG voorzichtig aan de wedstrijd. Het initiatief werd aan SDVB gelaten, waarbij VVOG bij balverlies gokte op de omschakeling, maar tot kansen leidde dit niet. Ook de Barnevelders wisten weinig te creëren tot de twintigste minuut: een vlotte combinatie binnendoor kwam bij Ricardo Mengerink, maar zijn schot van dichtbij werd echter gekeerd door een attente Manuel Hoogewoning. Bij de daaropvolgende corner stond VVOG echter te slapen: een laag ingespeelde bal kon tot ver in het strafschopgebied komen en oud-VVOG’er Lammert Roossien rondde af via een droog schot (0-1). Het onmachtige VVOG trachtte met hard werken wel tot kansen te komen, maar de te trage opbouw en het vele rondspelen met aanvallen via de buitenspelers was te voorspelbaar om de Barnevelders te verrassen.

Tweede helft

VVOG probeerde met twee verse krachten (Tadmine en Moi-Thuk Shung) meer diepte in het spel te krijgen en die opzet leek ook te slagen, maar de voorzetten van de snelle Jaylon bereikten geen benen of hoofden van medespelers. Rond de 55e minuut viel prompt de 0-2. In een situatie die rook naar buitenspel besloot de apathisch reagerende VVOG-verdediging het bij appeleren te laten en Rico Kuijt wist wel raad met de vrije doortocht: 0-2. Even daarna gooide Roossien de wedstrijd op slot door een voorzet vanaf rechts van dichtbij in te tikken: 0-3. In het laatste half uur probeerde VVOG nog van alles, maar echt goede kansen wist het niet te creëren. En zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 0-3 nederlaag.

Nabeschouwing

Zeven nederlagen op rij en een uitwedstrijd bij koploper Excelsior ‘31 in het vooruitschiet bieden weinig perspectief. Inmiddels is VVOG afgezakt naar de zesde plaats en de vraag is of het daarbij blijft. De wekelijkse toeschouwer ziet niets meer terug van het sprankelende spel waar VVOG voor de winterstop nog menig tegenstander het (strokel)bos in stuurde. Eerlijk gezegd moeten we ons ook afvragen of de staf nog in staat is het goede spel van voor de winterstop terug te halen. Er wordt ongetwijfeld hard gewerkt en iedereen heeft vast en zeker goede bedoelingen, maar dat lijkt nu onvoldoende om de zaak nog op de rit te krijgen. Het spel van vandaag biedt in ieder geval geen enkel perspectief voor het vervolg van de competitie. Zowel staf als spelersgroep moeten eens goed in de spiegel kijken en zichzelf afvragen of zij wel brengen wat nodig is op dit niveau.