Scheidsrechter R. (Remon) Tulen
Assistent-scheidsrechter H.J. (Henri) Nooteboom
Assistent-scheidsrechter K. (Kevin) van Egmond

VVOG veel te sterk voor Longa ’30

VVOG heeft vandaag de laatste thuiswedstrijd van 2023 met een makkelijke zege afgesloten met een 4-0 overwinning op Longa ’30 uit Lichtenvoorde.

Voorafgaand op de wedstrijd van het eerste speelde de onder 19-1 de wedstrijd tegen WSV. Een overwinning betekende het kampioenschap en ook bij een gelijkspel zou het kampioenschap de JO19-1 nauwelijks nog ontgaan aangezien het doelsaldo aanzienlijk beter was als SV Spakenburg. Onze jongens speelde gelijk ( 1-1). De vele kansen werden niet benut. Echter het ongelooflijke gebeurde, Spakenburg won met 19-0 !!! en werd op doelsaldo alsnog kampioen. Iedereen kan uittekenen wat daar is gebeurd. Er wordt weleens gezegd “een goed verstaander heeft maar een half woord nodig”. Dit is hier wel van toepassing denkt uw verslaggever.

Het eerste van VVOG begon twintig minuten later aangezien de bus van Longa ’30 met pech te kampen had. Trainer Wouda, die vandaag zijn contract verlengde, kon niet beschikken over de geschorste Elikia Mbinga en de geblesseerde Brian van den Hooff. Binnen het kwartier had VVOG Longa ’30 al op de knieen. In de vierde minuut schoot Daniel van Warven al de 1-0 binnen na een keurige aanval. Doelman Esink was kansloos op zijn schot in de kruising.
In de 14e minuut was Max Leeflang het einde van een langlopende aanval en schoot de 2-0 al binnen.
Na 39 minuten kwam Longa ’30 voor de eerste keer gevaarlijk voor de goal van Manuel Hoogewoning. Een overtreding op hem deed scheidsrechter Tulen fluiten voor een overtreding. Vlak voor rust kwam Longa ’30 nog goed weg en dit bracht de ruststand op 2-0 voor VVOG.

Na rust kwam VVOG ongewijzigd uit de kleedkamer. De tweede helft was nog geen zeven minuten bezig of een voorzet werd door Joshua Patrick teruggekopt en Bruce Lucke was er als de kippen bij om de 3-0 binnen te koppen. In de 61e minuut kreeg Longa ’30 nog een kans maar nu was Manuel Hoogewoning de meerdere in het duel met Berendsen van Longa ’30.

Nog geen minuut later kreeg Joshua Patrick een kadootje van de verdediging van Longa ’30. Hier wist hij wel raad mee en schoof de bal keurig langs doelman Esink in het doel. 4-0. VVOG speelde de wedstrijd plichtmatig uit. Trainer Wouda kon zijn hele bank laten invallen. Eerst kwamen Floris Mulder en Mats Zwart ( beiden terug van een blessure) in het veld voor Bart Hoeve en Khalid Tadmine. Even later Job Hoogendoor , Twan van Nijhuis en Milan Bruggeman nog in het veld voor Eliam Mbinga, Max Leeflang en Jaylon Moi Thuk Shung. Uiteindelijk bracht dit geen verandering in de stand en werd Longa ’30 met een 4-0 nederlaag naar Lichtenvoorde teruggestuurd.

Volgende week speelt VVOG de inhaalwedstrijd in en tegen Buitenpost. Bij winst kan VVOG de koppositie overnemen van Scherpenzeel.
Dinsdagavond speelt VVOG eerst nog de bekerwedstrijd in een uitwedstrijd tegen Jonge Kracht uit Huissen.

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders, Ferdi van Looy, Bruce Lucke, Eliam Mbinga (71/ Job Hoogendoorn)
Daniel van Warven, Max Leeflang (79/Milan Bruggeman), Bart Hoeve (61/Floris Mulder)
Jaylon Moi Thuk Shung (79/Twan van Nijhuis), Khalid Tadmine (61/Mats Zwart), Joshua Patrick

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Bruce Lücke Bruce Lücke 3

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.