Oefenwedstrijd
Datum Zaterdag 19-08-2023
Aanvang 15:00

VVOG Harderwijk wint laatste duel voor aanvang competitie

VVOG Harderwijk heeft vandaag de laatste oefenwedstrijd voordat het volgende week de eerste competitiewedstrijd speelt tegen AZSV uit Aalten met 3-0 gewonnen.

Tegenstander was ONS uit Sneek. Trainer Jurjan Wouda moest het nog doen zonder Khalid Tadmine maar ook zonder de afgelopen zaterdag geblesseerd geraakte Brian van den Hooff. In zijn plaats Syro de Bock. Voor deze jongeling was het zijn debuut in het eerste elftal.

De eerste maar ook tevens laatste kans was voor ONS Sneek. In de derde minuut schoot hij vanaf de zestienmeter keihard op de paal. De terugspringende bal was een prooi voor Manuel Hoogewoning. VVOG Harderwijk bepaalde daarna de wedstrijd hetgeen in de achtste minuut al een voorsprong opleverde. VVOG Harderwijk kreeg drie corners op rij en bij de laatste gaf Elikia Mbinga het laatste zetje en zette VVOG Harderwijk op 1-0. ONS Sneek wilde opbouwen maar VVOG Harderwijk zette hoog druk en was er vak balverlies waardoor VVOG Harderwijk weer een nieuwe aanval kon opzetten.

Na rust was het spelbeeld niet anders. Trainer Wouda had Job Hoogendoorn vervangen voor Daniel van Warven. Net als in de eerste helft schoot ook VVOG Harderwijk in de tweede helft uit de startblokken. Na een aanval over rechts kwam de bal bij Joshua Patrick en hij zag dat Mats Zwart goed positie koos en voordat de ONS defensie wist wat er gaande was lag de 2-0 al in het netje.

VVOG Harderwijk reeg de kansen aaneen maar het enige minpuntje was dat dit vooralsnog geen doelpunten opleverde. In de 60e minuut kwam Bruce Lucke Floris Mulder aflossen en tien minuten later kwam ook Eliam Mbinga en Bart Hoeve in het veld voor Max Leeflang voor Syro de Bock.

Het slotakkoord was wederom voor VVOG Harderwijk. De 3-0 kwam op naam van Daniel van Warven. Hij schoot vanaf 16 meter keihard binnen en bepaalde hierdoor de eindstand op 3-0. Dit was ook de eindstand.

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen AZSV ( aanvang 14.30 uur). Is VVOG Harderwijk hier klaar voor? We gaan het zien.