Datum Zaterdag 12-08-2023
Aanvang 14:30
Veld 1

VVOG Harderwijk pakt winst in oefenwedstrijd

VVOG Harderwijk heeft vandaag geoefend tegen Smitshoek. Een oude bekende want Smitshoek was in de nacompetitie afgelopen seizoen over twee wedstrijden te sterk voor VVOG Harderwijk.

Trainer Jurjen Wouda bracht een elftal in het veld welke dicht aan ligt tegen zijn ideale formatie. Deze was als volgt : Hoogewoning, Snijders, van Looy, Mulder, van der Hooff, van Laar, Leeflang, Hoogendoorn, Mbinga, Zwart, Patrick.

VVOG Harderwijk liet gelijk van zich horen want na vijf minuten stond het al 1-0. Joshua Patrick schoot vanaf 20 meter keurig binnen en liet hierbij de keeper van Smitshoek kansloos. De eerste helft dicteerde VVOG Harderwijk. Smitshoek liet VVOG Harderwijk het spel maken.

VVOG Harderwijk was geduldig in de opbouw maar de hand van de nieuwe trainer Wouda was al duidelijk zichtbaar. Voorin heeft VVOG Harderwijk veel snelheid bijgekregen met vooral Joshua Patrick en de snelle maar ook handige Elikia Mbinga. Op het middenveld staan sterkhouders zoals Mike van Laar en Mark Leeflang.

De rust brak aan met een 1-0 stand. Na rust kwam Smitshoek wat beter in de wedstrijd en dat leverde wat kleine kansjes op maar de defensie van VVOG Harderwijk met Manuel Hoogewoning in de goal en de defensie onder leiding van nieuwkomer Floris Mulder stond
als een rots.

In de 54e minuut kwam VVOG Harderwijk op een 2-0 voorsprong. Een rush aan de zijlijn van Joshua Patrick, na een goede combinatie op het middenveld, eindigde bij Mats Zwart . Deze schoot de bal keihard binnen en bracht de 2-0 op het scorebord.  Na de 2-0 brachten zowel Smitshoek als VVOG Harderwijk veel wijzigingen in het veld maar het spelbeeld veranderde niet veel. Gescoord werd er niet meer. De eindstand werd uiteindelijk 2-0 welke ook verdiend was.

Volgende week speelt VVOG Harderwijk wederom een oefenduel nu tegen ONS Sneek.