Assistent-scheidsrechter D. (Dennis) van Berk
Assistent-scheidsrechter R.L. (Ricardo) Pieterse
Vertrek supportersbus: 15:00

VVOG worstelt en komt boven

Vanwege het bloemencorso was de degradatiekraker in Sassenheim tegen Ter Leede pas om 17 uur gepland. Gezien de competitie-uitslagen die toen al bekend waren (nederlagen voor ASWH, Excelsior ‘31 en Urk) zou VVOG bijzonder goede zaken kunnen doen als de volle buit gepakt kon worden tegen Ter Leede en dat lukte ook na een wedstrijd die bol stond van strijd (5 gele kaarten voor VVOG, 3 voor Ter Leede). Door twee prachtige treffers in de tweede helft van Jeremy de Graaf (bezig met zijn afscheidstournee) nam VVOG 3 punten mee naar Harderwijk.

Eerste helft

De eerste helft ging gelijk op. Ter Leede was voetballend iets dominanter, VVOG loerde op de counter (kansen voor Van Warven, Dijkhof en de Graaf). Ter Leede was vooral gevaarlijk met afstandschoten (alles feilloos onschadelijk gemaakt door Manuel Hoogewoning) en een corner waarvan de kopbal op de binnenkant paal belandde en pardoes in de handen van de VVOG-keeper landde. De gelijke ruststand gaf een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Tweede helft

VVOG begon zonder wissels aan de tweede helft. Geleidelijk werd VVOG wat sterker en moest Ter Leede steeds vaker kleine en grote overtredingen maken om erger te voorkomen, ook VVOG trekt overigens regelmatig aan de noodrem en scheidsrechter Tim Visser had de handen vol om alles in goede banen te leiden. VVOG ruikt bloed en Vlap brengt Mats Zwart en Younes el Ghamarti in om voorin meer stootkracht te krijgen. Met name Mats Zwart bleek een prima aanspeelpunt, ook omdat hij veel kopduels bij lange ballen wist te winnen. Ter Leede werd verder teruggedrongen en in de 67e minuut kan VVOG eindelijk juichen. Een prachtige voorzet van Brian van den Hooff wordt door de Graaf van dichtbij ingetikt: 0-1. Ter Leede krijgt vrij snel daarna nog een grote kans op de gelijkmaker (van dichtbij over), maar het is vooral VVOG dat op de counter steeds gevaarlijker wordt. El Ghamarti schiet van dichtbij nog een keer voorlangs, maar in de 80e minuut haalt De Graaf met een wonderschone treffer wel de trekker over. Hij neemt een lange bal van Snijders prachtig aan en stift de bal vanaf links uit een lastige hoek over de uitkomende doelman van Ter Leede heen: 0-2. Hiermee was de wedstrijd ook gespeeld, een verdiende overwinning voor De Groenen.

Epiloog en vooruitblik

De sleutel zat vandaag in het woord strijd, die werd collectief geleverd. Dit zal wel de nodige schorsingen opleveren in het slot van de competitie, maar gelukkig heeft VVOG een brede selectie. Door het resultaat staat VVOG weer boven de directe degradatiestreep, maar de druk blijft groot. Op 6 mei speelt VVOG het volgende 6-puntenduel, dan thuis tegen ASWH. Het is nu wedstrijd voor wedstrijd en daarna pas weer verder kijken.

Voor de liefhebbers ook nog het volgende: VVOG heeft momenteel een zeer talentvolle 19-1 onder leiding van coach Mikey Foppen. Aanstaande zaterdag is VVOG 1 vrij, maar speelt de 19-1 de halve finale van de KNVB-beker tegen Quick 19-1, 14.30 uur thuis op de Strokel. Het is een mooi moment om het aanstormende talent te bekijken en de club in brede zin te supporten.