Oefenwedstrijd
Datum Zaterdag 30-07-2022
Aanvang 12:00

Leerzame oefenpot tegen AFC

VVOG heeft de oefenwedstrijd op het prachtige complex van AFC op de Zuidas met 2-1 verloren, die stand was al met de rust bereikt.

Vandaag startte VVOG met Paul Eppink op doel en de verdediging werd gevormd door Groenewegen, Fadili, Van den Hooff en Snijders. Op het middelveld stonden Kurt, Hoeve en Van Warven, terwijl de aanval werd gevormd door Roossien in de spits en De Graaf en El Ghamarti op de flanken.

AFC startte erg sterk en in de eerste 25 minuten werd VVOG op eigen helft klemgezet. VVOG kon zich moeilijk onder de druk uit voetballen, zonder dat AFC heel vaak gevaarlijk werd. Dat kwam ook omdat de achterste linie van de groen-witten de Amsterdamse aanvallers regelmatig buitenspel wist te zetten. In de 22e minuut dan toch de verdiende 1-0. Na een foutieve inspeelpass op het middenveld werd oud-prof Melvin Platje ingespeeld en die wist wel raad met deze buitenkans. Met een droge schuiver passeerde hij Eppink: 1-0.

AFC kon de hoge druk van de eerste 25 minuten echter niet volhouden en langzamerhand kon VVOG wat beter doorkomen. In de 32e minuut werd nieuwkomer Lammert Roossien een meter of vijf buiten het strafschofgebied neergelegd en Daniël van Warven (gekomen van Sportlust) ging achter de bal staan. Hij zag dat de doelman van AFC de korte hoek niet goed afdekte en feilloos schoot hij de bal binnen: 1-1.

Daarna golfde het spel wat meer heen en weer, maar na een mooie aanval wist de tweede divisionist via Soufian Hetli weer op voorsprong te komen: 2-1.

In de tweede helft werd Zakaria Fadili (blaren) gewisseld voor Milan Holstege, die uitstekend inviel als centrale verdediger. AFC was niet meer bij machte om VVOG goed onder druk te zetten en daardoor ontspon zich een meer gelijkopgaande wedstrijd. In de 65e minuut wisselde VVOG flink door en stonden er, op Paul Eppink en Yasin Kurt na, negen nieuwe spelers in het veld. VVOG was even zoekende, maar AFC kon daar door goed ingrijpen van met name Bruce Lucke en Paul Eppink niet van profiteren. De laatste 20 minuten was VVOG zelfs de iets sterkere partij. Veel jongens van AFC lagen op apegapen en de verse krachten van VVOG, waaronder JO19-1 speler Joris Reinink, hadden er nog wel zin in, maar diverse corners en kansjes voor Lars Kerver (hij is na 5 jaar afwezigheid weer aangesloten) en Mats Zwart (overgekomen van de 18-1 van PEC Zwolle) werden niet tot doelpunt gepromoveerd. Aan de andere kant bleef VVOG geconcentreerd verdedigen tot het einde. Al met al een nuttige en leerzame oefenwedstrijd tegen een goedvoetballende ploeg.

VVOG is de voorbereiding prima begonnen. Conditioneel staat de ploeg er prima voor en de selectie lijkt ook in de breedte aan kracht te hebben gewonnen. De vele jonge talenten zijn fit en geven VVOG een sprankelende en gretige uitstraling. Aanstaande dinsdag speelt VVOG om 20.15 uur uit bij Hoogland.