Competitie
Datum Zaterdag 15-04-2023
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 533
Scheidsrechter Afgeschermd
Assistent-scheidsrechter N.M. (Nick) Veldhuis
Assistent-scheidsrechter M.J.H. (Mark) Pelgröm
Vertrek supportersbus: 13:30

VVOG pakt broodnodige driepunter!

Na een serie van 13 wedstrijden waarin slechts 3 punten werden gepakt wisten de Groenen eindelijk weer eens een driepunter te scoren door uit bij Sportlust ‘46 met 0-3 te winnen.

Eerste helft

Gelukkig kon VVOG starten met Rick van de Brink doordat de KNVB zijn rode kaart tegen Sparta Nijkerk seponeerde. Ook voor Milan Holstege was een plekje centraal achterin ingeruimd waardoor VVOG met een soort 5-3-2 opstelling kon spelen met Brian en Jeffrey als wingbacks.

VVOG startte scherp en dat leidde vanaf rechts tot een scherpe voorzet waar Mats Zwart het duel aanging met Sammy Monteiro die de bal met de hand beroerde. Monteiro mocht vervolgens direct met rood vertrekken, waardoor VVOG direct al een numerieke meerderheid had. De vrije trap op de rand van de 16 leverde overigens geen treffer op. In de 8e minuut is het echter wel raak. Na een mooie combinatie tussen Brian van den Hooff en Mats Zwart komt de bal perfect voor het linkerbeen van De Graaf die vanaf een meter of 10 de bal hard achter Sportlust-doelman Antonioli schiet: 0-1. 

Ondanks de numerieke meerderheid weet Sportlust toch diverse malen veel gevaar te stichten. Met name Joshua Patrick blijkt een groot gevaar met zijn diepgang en loopacties, maar een kopbal en schot gaan net naast en over. Ook VVOG krijgt nog diverse kansen (oa kopbal van Milan Holstege op de lat), maar gescoord wordt er niet meer. Rust 0-1.

Tweede helft

Om meer druk te zetten op de verdediging van Sportlust mocht Younes el Ghamarti zijn opwachting maken en dat ging ten koste van Milan Holstege. Dailey Groenewegen zakte daardoor weer terug naar zijn vertrouwde positie centraal achterin. Deze wijziging zorgde er eigenlijk voor dat VVOG nauwelijks meer in de problemen kwam. Via enkele vlijmscherpe counters was VVOG veruit de gevaarlijkste partij en twee keer wist Younes el Ghamarti van dichtbij te scoren met 2 keer De Graaf als aangever 0-2 (kopbal) en 0-3 (hard schot van dichtbij). Sportlust was ook nog twee keer dichtbij een treffer, maar Van den Hooff (sliding) en Hoogewoning voorkwamen een tegendoelpunt waardoor VVOG met een ‘clean sheet’ huiswaarts mocht keren.

Epiloog

Van de staartploegen wonnen alleen Excelsior ‘31 en VVOG, terwijl ASWH, Ter Leede, Volendam en Urk verloren. Hierdoor ligt alles weer open en met komende weken wedstrijden tegen Ter Leede (uit) en ASWH (thuis) staan er een paar echte degradatiekrakers op het programma. Het kan nu echt alle kanten nog op. Zaak is wel dat VVOG geconcentreerd blijft spelen en iedere week 100% strijd levert. Ieder punt kan nu doorslaggevend zijn.

Speler van het jaar punten

  Speler Punten
Younes El Ghamarti Younes El Ghamarti 3
Jeffrey Snijders Jeffrey Snijders 2
Daniël van Warven Daniël van Warven 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.

Bekijk hier het klassement.

Locatie

Sportpark Cromwijck
Waardsedijk 31
3448 HV WOERDEN
0348-415570