Assistent-scheidsrechter J.TH. (Jeroen) Eimers
Assistent-scheidsrechter J. (Jaimy) Pleijte
Vertrek supportersbus: 12:30

Tweede helft nekt VVOG in Barendrecht

VVOG heeft geen punt overgehouden aan het bezoek bij de nummer 4 op de ranglijst. Barendrecht won door een sterke tweede helft met 3-0.

Eerste helft

VVOG startte vandaag met Eppink op het doel (blessure Manuel) en Zakaria centraal achterin. Door een enkelblessure van Brian van den Hooff startte Dailey Groenewegen als linksback. Op het middenveld was er een plek ingeruimd voor Mitchel Dijkhof.

Na een onstuimig begin van de thuisploeg met kansen voor Jongman en Olijfveld (mooie redding Eppink) kwam VVOG steeds beter in het spel. Er werd door beide ploegen regelmatig de lange bal gehanteerd en dat zorgde voor kansen over en weer. Twee goede kansen waren er voor Zwart (kopbal van dichtbij over) en De Graaf (alleen op het doel af, knappe safe doelman Bradley van der Meer). Ook kreeg VVOG voor rust nog een hele rits corners, maar dit leidde niet tot grote kansen. Een superredding van Eppink (kopbal van dichtbij) en een mooie safe op een schot van Bakour zorgden ervoor dat de brilstand bewaard bleef en deze gelijke stand deed ook recht aan het spelbeeld, al was een 1-1 stand logischer geweest.

Tweede helft

Job Hoogedoorn bleef achter in de kleedkamer en Lammert Roossien maakte zijn entree. De eerste 15 minuten werd het spelbeeld van de eerste helft voortgezet totdat Barendrecht prompt een strafschop kreeg toen een van de voorwaartsen over de knie ging bij Elikia Mbinga. Maar weer toonde Eppink zich een zeer goede doelman door de zwak ingeschoten strafschop te stoppen. Even later maakt een speler van Barendrecht hands (aangeschoten) bij de achterlijn, maar de scheidsrechter vond dit niet voldoende voor een pingel voor VVOG. In de 67e minuut dan toch de 1-0 uit een omschakelsituatie van Barendrecht. Dailey Groenewegen blijft te lang hangen waardoor de buitenspelval niet werkt en drie spelers van Barendrecht stormen af op doelman Eppink. De pijlsnelle Olijfveld schuift de bal onder de uitkomende doelman van VVOG door. Tien minuten later volgt de 2-0 voor de thuisploeg nadat VVOG een bal in het strafschopgebied niet goed wegkrijgt, van dichtbij scoort Nils Vorthoren de 2-0. VVOG probeert zich wel richting een aansluitingstreffer te vechten, maar Barendrecht verdedigt volwassen en gedecideerd. In de slotfase valt ook nog de 3-0 als Bakour de bal vanaf een meter of 20 de linker bovenhoek in krult, een beauty!

Helaas dus weer geen punt(en) voor de Groenen. Volgende week mogen ze aantreden tegen koploper GVVV dat vandaag met verrassend grote cijfers won van Sportlust ‘46.