Assistent-scheidsrechter B.A.C. (Brett) Smets
Assistent-scheidsrechter A. (Andrew) Habib
Vertrek supportersbus: 12:45

VVOG boekt ook geen resultaat in Rijssen

VVOG heeft de inhaalwedstrijd tegen rode lantaarndrager Excelsior 31 met 2-1 verloren. Door dit resultaat komen de Rijssenaren in punten gelijk met VVOG, dat naar plek 17 is gezakt.

Eerste helft

Vanwege de afwezigheid van aanvoerder Yasin Kurt startte Dailey Groenewegen op het middenveld en mocht Zakaria Fadili als centrale verdediger starten. Rick van den Brink verving de geschorste Brian van den Hooff.

Dat het een open wedstrijd zou gaan worden werd direct al duidelijk want beide ploegen hadden de 3 punten zeer hard nodig. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar van dichtbij werd er in de handen van Manuel Hoogewoning gekopt. Vlak daarna een mooie interceptie van VVOG. Jeremy de Graaf tikt de bal mooi door op de vrijstaande Mats Zwart die de bal prachtig achter doelman Wesseh schiet, maar helaas gaat de vlag omhoog. Het spel golft heen en weer waarbij Excelsior vooral gevaarlijk wordt via Seppenwolde die de ruimte achter Jef Snijders probeert te benutten en een paar keer gevaarlijk doorkomt. Na een kwartier valt de eerste goal. VVOG lijkt de bal op het middenveld te veroveren, maar verslikt zich in een op de grond liggende speler van de thuisploeg. In plaats van een break een grote kans voor Excelsior, waarbij een van de voorwaartsen slim tegen het uitgestoken been van Snijders oploopt: pingel en 1-0. VVOG gaat daarna op jacht naar de gelijkmaker en met name Elikia Mbinga valt daarbij in positieve zin op met zijn dribbels. Zijn prachtige 1-1 in de 40e minuut was een welverdiend doelpunt. Ook was Mats Zwart nog dicht bij een doelpunt, maar doelman Wesseh tikt de bal uit de kruising. Vlak voor rust nog een enorme kans voor een van de voorwaartsen van Excelsior 31 (geen druk op de bal) als een van de spitsen alleen op Hoogewoning mag afgaan, maar de VVOG-doelman weet met een superredding de 1-1 stand te handhaven en daarmee gaan de Groenen ook de rust in.

Tweede helft

Twee ongewijzigde teams betreden het veld en het blijft een wedstrijd waarbij er kansen over en weer zijn. Een vrije trap van Givan Werkhoven wordt netjes gestopt door Hoogewoning, maar veel gevaar is er niet voor het doel van VVOG. Halverwege de tweede helft besluit Vlap aanvallend te wisselen en komen Lammert Roossien, Job Hoogedoorn en Younes el Ghamarti het veld in. VVOG is in deze fase iets sterker en opportunistischer, maar 5 minuten later valt het doelpunt toch aan de andere kant. VVOG geeft onnodig een ingooi weg en uit deze ingooi valt de bal in het midden van het strafschopgebied waar Hemmink er als de kippen bij is om van dichtbij Hoogewoning te verschalken. VVOG ging in de laatste 20 minuten nog op zoek naar de gelijkmaker met veel hoge ballen voor de pot, maar helaas stond de beste kopper (Mats Zwart) al niet meer in het veld, dus de lange verdedigers van Excelsior konden de meeste voorzetten eenvoudig ruimen en anders was er doelman Wessah die menig bal uit de lucht wist te plukken. Eindstand 2-1.

Hoe nu verder?

VVOG staat inmiddels op de 17e plek en dat is niet waar deze ploeg thuishoort. Toch staan ze waar ze staan en de laatste maanden weet men bar weinig resultaat te boeken. Toch is de afstand tot een ‘veilige’ 14e plek slechts 4 punten met nog 9 wedstrijden te gaan en is er nog veel mogelijk deze competitie. Maar de boys zullen het toch echt zelf moeten doen. Aanstaande zaterdag komt Hoek op bezoek, een ploeg waar veel voetbal in zit. Het team heeft de steun van het thuispubliek juist nu nodig en hopelijk komt er een ommekeer. Forza VVOG!!