Assistent-scheidsrechter R.D. (Ruben) Reinds
Assistent-scheidsrechter M.G.S. (Mario) Kwaytaal
Vertrek supportersbus: 13:00

Overtuigende overwinning VVOG Harderwijk bij ASWH

VVOG Harderwijk heeft een overtuigende overwinning behaald bij ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. De mannen van Dwight Lodeweges gingen met een meer dan verdiende overwinning van 0-3 van het veld en in de bus naar Harderwijk.

Onder leiding van scheidsrechter Jobse begonnen de beide elftallen onder een mooi zonnetje. De eerste kans was in de 4e minuut voor ASWH. Maar voordat Ouja gevaarlijk kon worden werkte Ferdy van Looi de bal weg.

Na een minuut of tien nam VVOG Harderwijk het heft in handen en met goed voetbal werd ASWH teruggedrongen. ASWH probeerde wel hoog druk te zetten maar VVOG Harderwijk voetbalde zich daar steeds weer knap onder vandaan.

Vooralsnog komt de eindpass niet aan om op voorsprong te komen. Uiteindelijk komt VVOG Harderwijk op een 0-1 voorsprong in de 31e minuut uit een vrije trap van Jeffrey Snijders. Hij legt de bal bij de tweede paal op het hoofd van Dailey Groenewegen. Deze liet keeper Kok met een tegendraads ingekopte bal kansloos. Nadat Mitchel Dijkhof in de 34e minuut nog redding moest brengen bij een uitval van ASWH werd het in de 38e minuut 0-2.

Brian van de Hooff ging aan de linkerkant op snelheid langs zijn tegenstander en leverde een voorzet af op Jeremy de Graaf die met een stuit de bal langs keeper Kok schoot en de 0-2 op het scorebord zette. Vlak voor het rustsignaal redde Manuel Hoogewonig op een schot van Ouja. De hieruit volgende hoekschop leverde niets op voor ASWH.

Na rust een wijziging bij VVOG Harderwijk. Dwight Lodeweges moest Youness El Ghamarti achterlaten in de kleedkamer met een blessure. Mats Zwart kwam voor hem in de plaats aan de linkerzijde. ASWH probeerde na rust nog meer druk te zetten op de verdediging van VVOG Harderwijk. Maar dit leverde zeker niet het resultaat op wat trainer van der Waal voor ogen had. VVOG Harderwijk was veel agressiever in de duels en kwam overal als winnaar uit. Na 50 minuten werd de wedstrijd eigenlijk op slot gegooid. Een fout in de verdediging van ASWH bracht de bal bij Jeremy de Graaf. Die moet je dit soort kansen niet geven en hij bracht de stand op 0-3.

VVOG Harderwijk overklaste ASWH met fraai veldspel. In de 69e minuut werd de aangeslagen Job Hoogendoorn vervangen door Rick van den Brink. Net als vorige week kwam Brian van den Hooff hierdoor terecht op het middenveld en ging Rick van den Brink spelen als linker vleugelverdediger. ASWH ging steeds meer de lange bal hanteren maar de verdediging van VVOG Harderwijk was steeds de baas over de ASWH voorwaartsen.

VVOG Harderwijk kreeg kans op kans. Dat kon je de Harderwijkers kwalijk nemen dat ze de stand niet verder opvoerden. Dwight Lodeweges wisselde in de slotfase nog de geblesseerde Brian van den Hooff, Mitchel Dijkhof en Jeffrey Snijders voor Lammert Roossien, Zakkaria Fadili en Matthias in ’t Anker. Het spelbeeld wijzigde hier niet door.

Na 92 minuten floot scheidsrechter Jobse voor de laatste maal en kon VVOG Harderwijk zeer tevreden naar de meegereisde VVOG aanhang gaan en met een zeer verdiende 0-3 overwinning in een van de beste wedstrijden van dit seizoen naar de kleedkamer te gaan. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen DOVO uit Veenendaal. Altijd mooie wedstrijden om te spelen en kan VVOG Harderwijk gaan voor de derde opeenvolgende overwinning.

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders (87/ Zakaria Fadili), Ferdy van Looi, Dailey Groenewegen, Brian van den Hooff (87 / Matthias in ’t Anker), Mitchel Dijkhof (82 / Lammert Roossien), Yasin Kurt, Job Hoogendoorn (70 / Rick van den Brink), Younes El Ghamarti (46 / Mats Zwart), Jeremy de Graaf, Daniel van Warven.

31' 0-1 Dailey Groenewegen
38' 0-2 Jeremy de Graaf
50' 0-3 Jeremy de Graaf